Vivus Recension

vivus

Vivus är ett varumärke som erbjuder snabblån via internet. Företaget som driver vivus heter 4finance AB och de har sitt kontor i Stockholm. Företaget grundades 2009 och de har därför en väldigt lång erfarenhet av branschen och de vet vad kunderna vill ha i ett lån. De erbjuder detta och det är en av anledningarna till varför de har lyckats växa sig så stora.

Mycket tyder på att vivus är ett bra och ett seriöst företag. Det första är att dem har funnits i branschen väldigt länge. Det skulle de inte ha lyckats om de inte vore både bra och seriösa. Det andra är att vivus omdöme är mycket bra.

Kundtjänst som sticker ut

De har många bra recensioner. En annan anledning är att vivus kundtjänst alltid är där och hjälper dig om du har några frågor. De tvekar inte att kontakta dig om det är något som du undrar över. Vivus driver också en blogg där de skriver om olika saker som har med ekonomi och lån att göra. Här ger de dig till exempel tips på hur du får en bättre ekonomi.

Denna blogg är ytterligare en anledning till att företaget har blivit populärt, du kan göra mer där än att bara lånar pengar och de visar faktiskt intresse för att verkligen hjälpa dig med din ekonomi. Detta är något som inte många långivare gör och det får vivus att kännas mer personligt när man ska låna pengar därifrån.

Företaget grundades som sagt 2009 och de har sedan dess växt stadigt. De driver idag flera olika varumärken som erbjuder bra och snabba lån till företagets kunder. Men nu är det inte företaget i sig som vi ska fokusera på, vi ska självklart fokusera mest på de lån som de erbjuder.

Vad du kan låna med vivus:

Här följer nu mer information om vivus lån. Hos vivus kan du som mest låna 20 000 kronor och den längsta återbetalningstiden är inte definierade eftersom de inte riktigt erbjuder normala lån. Mer om detta senare i texten. Från det att din ansökan blir accepterad till dess att du har pengarna på ditt konto går det snabbt.

Vivus utbetalning sker på bara 15 minuter om du använder dig av Nordea eller Handelsbanken. Om du använder dig av någon annan bank så kommer det att ta lite längre tid. Du får alltså dina pengar snabbt vilket är väldigt bra. Du kan ansöka om ett lån när du vill men din ansökan kan bara behandlas under vivus öppettider.

När du lånar pengar från vivus för första gången kommer du automatiskt att få skapa ett konto. Sedan kan du logga in på vivus i framtiden och låna pengar enklare i framtiden. En sak som är bra är att vivus erbjuder en kredit istället för ett vanligt lån. Du beviljas helt enkelt en kredit och sedan betalar du av på den summan du använt i din egen takt.

Dock måste du amortera minste 3% varje månad. Det som är väldigt bra är att första gången du lånar betalar du ingen ränta och du betalar bara tillbaka den kredit som du använder. Det du dock bör känna till är att vivus har några intressanta villkor för sina lån.

Villkor för lånen:

Vi börjar med att gå igenom dem vanliga kraven som även alla andra har. För att kunna låna från vivus måste du vara minst 18 år gammal, du måste ha ett svenskt personnummer och du måste ett svenskt kontonummer. Förutom detta måste du också ha ett telefonnummer och en e-postadress. Sedan måste du också genomgå en vanlig kreditprövning för att vivus ska se hur riskfyllt det är att låna ut pengar till dig.

Vivus använder sig dock inte av UC när de gör detta vilket verkligen uppskattas av många människor som inte vill försämra sin kreditvärdighet. De använder sig istället av ett annat företag som fixar en kreditupplysning åt dem. Det sista kravet de har är att du inte får ha några skulder hos kronofogden. Dessa krav är inte orimligt höga eller liknande, speciellt inte med den ränta och de summor som vivus erbjuder.

Låna större summor

Det som är intressant med de lån som vivus erbjuder är deras krav för att du ska få låna större summor. Första gången du lånar pengar från vivus kommer du inte kunna låna mer än 6000 kronor. Sedan kan du låna mer pengar för varje gång som du visar att du klarar att betala tillbaka summan. För att kunna låna maxbeloppet som ligger på 20 000 kronor måste du till exempel ha lånat 3 gånger innan. 4 gången kan du sedan låna 20 000 kronor.

Det du verkligen bör tänka på när du lånar från vivus är att du förvisso inte har någon fast avbetalningstid men du måste ändå betala varje månad. Du måste amortera minst 3% av krediten varje månad, annars kommer det att börja bli dyrare med påminnelseavgifter och slutligen kommer vivus ta kontakt med inkasso.

Avgifter för lånen:

Inga lån är helt gratis och självklart har även vivus vissa avgifter för sina lån. Den första avgiften är ganska uppenbar och det är räntan. Som tur är har vivus en riktigt låg ränta jämfört med många andra långivare. Ditt första lån blir till exempel helt räntefritt vilket verkligen uppskattas av de nya kunderna. Vivus har faktiskt inga andra avgifter för sina ån förutom räntan så om du tar ett lån utan ränta blir lånet faktiskt helt gratis vilket verkligen inte är vanligt hos långivare.

Sammanfattning

Vivus är ett bra och ett seriöst företag som har funnits på den svenska lån marknaden väldigt länge. De har lyckats skapa ett namn för sig själva och folk litar verkligen på dem idag. De erbjuder bra lån med låga räntor och inga andra avgifter om du sköter dina amorteringar vilket i princip inga andra långivare gör. Med tanke på dem enkla villkoren och dem summor som du kan låna här är vivus helt enkelt en riktigt bra långivare. OM du behöver ett lån bör du definitivt fundera på at välja vivus, de är utan tvekan ett av dem bättre företagen på marknaden just nu.