Viaconto Recension

viaconto

Viaconto är en lånesida som drivs av företaget ViaConto Sweden AB. De har funnits här i Sverige sedan 2011 vilket gör att de har en lång erfarenhet av att erbjuda bra lån till sina kunder. De vet vad kunderna efterfrågar i sina lån och det är exakt vad de erbjuder. Detta är en av anledningar till att företaget har lyckats hålla sig kvar i så många år. Om du inte bor i Sverige så har företaget också dotterbolag i andra länder vilket kan vara väldigt bra.

En annan sak som är väldigt bra med företagets sida via konto är att dem också driver en blogg där. På bloggen kan du till exempel läsa om olika ekonomitips få mer information om olika sorters lån. Om du är intresserad av att lära dig mer om ekonomi och lån kan denna blogg vara en riktigt bra början.

Vad kan man låna?

Låt oss nu kolla lite närmare på lånen som viacont erbjuder. De erbjuder dig att låna från 500 kronor ända upp till 20 000 kronor vilket är ganska mycket mer än vad dem flesta andra långivare erbjuder. Att faktiskt låna pengarna är också väldigt enkelt. Du klickar bara på det belopp du vill ha, sedan registrerar du dig bara. När du sedan har ett konto klickar du bara på ansök och legitimerar dig enkelt med e-legitimation.

Dem flesta långivare tar lite tid på sig innan de bestämmer sig för om ditt lån ska bli beviljat eller inte men detta gäller inte med viaconto. När du har ansökt får du faktiskt svar direkt på skärmen och vet därför direkt om ditt lån har blivit beviljat eller inte. Detta har viaconto lyckats med eftersom deras process är automatiskt vilket fler långivare verkligen borde fundera på att införskaffa eftersom det fungerar så bra.

Trots de stora summorna som du kan låna från viaconto får du ändå ditt lån utbetalat samma dag som din ansökan har blivit godkänd. Ditt lån kan dock bara betalas ut under kundtjänstens öppettider så det är något att ha i åtanke. En annan sak som du bör känna till är att pengarna kommer betalas ut olika snabbt beroende på vilken bank du har. Viaconto garanterar dock att pengarna ska finnas på ditt konto senast nästa bankdag så det går ändå väldigt snabbt att få in pengarna som du behöver. Kanske är dem inte snabbast på marknaden men dem är verkligen inte långsamma och med tanke på summorna som det kan röra sig om är dem riktigt bra.

Krav för att du ska få låna:

Alla långivare ställer olika krav på dig som vill låna och viaconto är inte annorlunda. De kan het enkelt inte låna ut till vem som helst, då skulle de gå i konkurs. För att få låna pengar från viaconto måste du vara myndig och du måste ha varit folkbokförd i Sverige i minst två år. Du måste också ha en deklarerad inkomst i Sverige och du måste ha en egen mobiltelefon. Förutom dessa krav är det även två andra. Det första kravet är att du måste ha ett konto i en svensk bank vilket kanske verkar uppenbart och det andra är att du inte får ha en skyddad identitet och du får inte vara satt under förvaltarskap. Uppfyller du bara dessa krav så kommer du inte ha några som helst problem att få ett lån från viaconto. Förutom dessa krav gör det bara en vanlig kreditundersöknig men det är inget konstigt, det gör nästan alla långivare. De vill helt enkelt vara säkra på att du inte har några betalningsanmärkningar och på att du kommer att klara av att betala tillbaka lånet som de har gett dig. Därför gör de en kreditprövning på det och det kan du helt enkelt inte komma undan. Men det är inget att oroa sig över, har du bara skött din ekonomi och inte har fått några betalningsanmärkningar kommer det att gå bra.

En sak som du kanske vill känna till är att viaconto alltid kollar upp om du tidigare har tagit lån hos dem. De kollar då hur du har skött dem betalningarna och om det var några problem. Har du inte skött dina tidigare lån hos dem kan du få problem med att ta ett nytt, men detta borde vara ganska uppenbart.

Kostnader för ditt lån:

Inget lån är gratis och du kommer bli tvungen att betala vissa saker om du vill ta ett lån från viaconto. Om du tar ett vanligt kreditlån så kommer den första och största kostnaden vara räntan för detta lån. Denna ränta ligger på 18% för ett vanligt kreditlån. Det som är väldigt bra med viaconto är att detta är den enda avgiften de tar. De har ingen årsavgift, ingen uppläggningsavgift och inga faktureringsavgifter. Detta gör lånen som du tar från viaconto ganska billiga även om räntan inte är särskilt låg (läs mer).

Viaconto flex är något som de kallar sig själva ibland. De säger att de har flexibla lån och det har dem verkligen. Deras avbetalningstid är lång så att du lätt kan betala tillbaka lånet i din egen takt. En annan sak som gör att deras lån faktiskt är väldigt flexibla är att du när som helst kan betala av hela lånet eller göra extra amorteringar för att bli av med lånet. Detta är helt kostnadsfritt vilket är väldigt bra. Om du vill ha ett billigt och ett riktigt flexibelt lån bör du definitivt vända dig till viaconto, du lär inte bli besviken.

Viaconto har nu erbjudit bra och billiga lån i mer än 10 år och de har därför extremt mycket erfarenhet av branschen. De vet att låntagare gillar flexibla lån och därför är det precis vad de erbjuder dig som vill ta ett lån. Du kan låna stora summor och du kan låna dessa summor redan första gången du lånar, du måste inta ha lånat från företaget tidigare. Detta är väldigt bra och ännu en anledning till att de kan kalla sitt lån flexibla. Du kan i princip låna mycket eller lite och du kan betala av det i din egen takt.