Värmefilt Test 2018

värmefilt

Många värmefiltar levereras idag med justerbara värmeinställningar, så du kan använda dem året runt för olika behov och ändamål. Oavsett om du försöker spara på din elräkning under kalla vinterkvällar, lindra mensvärk, eller bara njut av en varm och mysig känsla när du kryper till sängs kan en värmefilt hjälpa dig.

Lyckligtvis är värmefiltar allmänt tillgängliga hos stora återförsäljare som Target eller Walmart, tillverkarwebbplatser och online-marknadsplatser som Amazon. Beroende på storleken, funktionerna och märket på din värmefilt varierar kostnaden, men du kan vanligtvis hitta en kvalitets värmefilt mellan 500 kr och 1500 kr.

Vi har skrivit den här guiden för att hjälpa dig att välja din värmefilt. Lär dig hur värmefiltar fungerar, deras gemensamma designfunktioner och säkerhetsanvisningar du behöver överväga, och se våra toppval för de bästa värmefiltarna recenserade 2018.

Hur fungerar värmefiltar?

Att hålla en sval sovrumstemperatur är en viktig ingrediens för en god natts sömn. Men om du bor någonstans med kalla vintrar eller har problem med att sova i kylan, kan en värmefilt hjälpa till att värma upp sängen till en mer behaglig temperatur – och det snabbt.

Hur fungerar värmefiltar?

Värmefiltar använder elektricitet till värmeisolerad tråd som är säkert invävd mellan filtens tyglager. Tråden värms upp, värmer det omgivande tyget, vilket värmer dig upp snabbare än din kroppsvärme eller vanliga sängkläder.

Höjer värmefiltar din elräkning?

Nej, tvärtom. Genom att använda en värmefilt kan du spara betydligt på din elräkning. Det finns mindre behov av att sätta på värmen eftersom du har din egen personliga uppvärmningsanordning i sängen med dig. Många finner att de kan sänka sina centrala värmeinställningar med så mycket som 10 grader tack vare att du använder en värmefilt.

Dessutom brukar de flesta värmefiltar vara gjorda av mjuk mikro-fleece och liknande material, som är utformade för att ge värme utan att ens sätta på den elektriska delen! Tråden i värmefiltar är tunna och flexibla, vilket gör att filten kan vara mjuk och känns som en vanlig filt, så det är bekvämt att använda om den är inkopplad eller inte. Trådarnas tunnhet förhindrar också brännskada samtidigt som de ger maximal komfort och värmeinställning.

Kan värme från en värmefilt störa sömnen?

Bland annat är god sömn beroende av korrekt temperaturreglering, med hänvisning till din kropps förmåga att reglera din kroppstemperatur. Vår kärnkroppstemperatur är knuten till vår sömncykel och sänks på natten när vi blir dåsiga inför sänggåendet och höjs på morgonen för att ge oss energi för dagen.

Genom att hålla en konsekvent kroppstemperatur medan du sover, har din hjärna en mindre sak att fokusera på, så att du kan njuta av vilsam sömn. Men temperaturförändringar i luften i sovrummet, tillsammans med kroppsvärmen från din sömnpartner, kan alla påverka din kroppstemperatur. Korrekta sängkläder isolerar dig från dessa temperaturförstörare. För vissa personer kan en billig värmefilt vara ett användbart verktyg.

Finns det andra fördelar med att sova med en värmefilt?

I likhet med värmekuddar ger bästa värmefilten en extra fördel av lugnande symptom på menstruationscykler, artrit och fibromyalgi – som alla ger smärta och obehag som gör det svårare att slappna av tillräckligt för att somna. Genom att lindra obehaget genom värmen i din värmefilt kan du lätt somna.

Vanliga utformningsegenskaper hos värmefiltar

Som det mesta har värmefiltar kommit långt sedan introduktion till marknaden. De erbjuder mycket mer än en enda på/av värmeinställning.

Nedan finns några av de innovativa designfunktionerna som finns tillgängliga hos värmefiltar idag. Om något särskilt tilltalar dig, leta efter detta när du köper in din egen värmefilt.

  • Värmeinställningar: värmefiltar levereras vanligen med inställbara värmeinställningar, vilket betyder att du har en rad olika temperaturalternativ att välja mellan. Med vissa modeller kan du faktiskt förprogrammera dessa inställningar, så att filten värms upp automatiskt under en viss period före sänggåendet och stängs av automatiskt efter en viss tid för att förhindra att du vaknar av svett.
  • Sammansättning: värmefiltar tillverkas vanligtvis av polyester. Det här tyget är brandbeständigt, bekvämt och även tjockt för att isolera spolarna och trådarna i filten så att du inte känner att de kliar på din hud. Kontakten och kontrollerna är vanligtvis gjorda av plast. Vissa kontroller har en LCD-skärm för enkel läsning och justeringar under natten.
  • Rengöring: Din värmefilt batteridriven kommer att ange instruktioner för vård. För att rengöra din filt tar du vanligtvis bort kontakten och kontrollerna. Det återstående tyget är ofta tvättbart och kan torkas i låg värme.
  • Storlek: Filtar finns i olika storlekar som matchar standardiserade madrass-storlekar (tvilling, full, drottning och kung). värmefiltar som drottningstorlek och större har vanligtvis dubbla kontrollinställningar så att filtens temperatur kan justeras för vardera sidan av sängen – perfekt för dem som delar sängen med en partner som föredrar en annan temperatur.
  • Garanti: De flesta värmefiltar levereras med en garanti som skyddar ditt köp. Om filten bränns inom en viss tidsperiod kan du eventuellt returnera den för återbetalning.
  • Lågspänningsalternativ: värmefiltar finns i två huvudvarianter: vanlig och låg spänning. Båda dessa är konstruerade för att vara helt säkra, men lågspännings värmefiltar är ännu säkrare och drar mindre ström. Men de tar lite längre tid på sig för att värma upp.

Viktiga tips för värmefilts-shoppare

Det viktigaste att se upp med värmefiltar är säkerheten. Eftersom värmefiltar har ledningar i dem är det möjligt för dem att överhettas. Högkvalitets-filtar är utformade för att undvika detta problem, men olyckor kan fortfarande hända.

Tänk över följande frågor för att hitta en värmefilt som är högkvalitativ, säker att använda och matchar dina sömnbehov.

Är en värmefilt säker för mig?

Även när en elektrisk filt fungerar som förväntat kan den fortfarande bli obehagligt het för användaren. Av den anledningen rekommenderas värmefiltar inte att användas av vissa individer på grund av den potentiella säkerhetsrisken.

Till exempel kan personer med diabetes ha minskad känslighet i benen, så de kan inte känna igen när filten är för het för dem och bränner huden. Gravida kvinnor borde också undvika att använda värmefiltar. Slutligen rekommenderas inte heller vuxna med demens eller psykiska funktionshinder, såväl som unga barn. De kanske inte förstår hur man justerar inställningarna ordentligt och ställer sig i riskzonen för att bli brända.

En möjlig lösning för dessa individer är att placera filten i sängen innan de lägger sig, värma upp den och sedan ta bort den innan personen går och lägger sig.

Är värmefiltar säkra för husdjur?

Husdjur tenderar att bli varmare än oss, så undvik att använda din värmefilt om du delar din säng med ett husdjur. Du vill inte heller att din valp biter i den och förstör ledningarna.

Hur tar jag hand om en värmefilt?

När du hanterar med en värmeanordning är korrekt vård och användning av yttersta vikt. Att underhålla din värmefilt test och följa vårdinstruktionerna är avgörande.

När du använder din filt, knöla inte ihop eller vik den, eftersom det kan skapa hotspotts. Placera den alltid som det övre lagret av dina sängkläder. Lägg inte kuddar, lakan eller täcken ovanpå – det kan lägga till ytterligare värme vilket kan leda till överhettning och brännskada.

Detta är särskilt viktigt om du sover på en skummadrass. Dessa madrasser är särskilt känsliga för värme. Värmen och trycket från din kropp gör det möjligt för dem att konturera så bra, så undvik att placera värmefiltar direkt på madrass-ytan.

När du förvarar filten, följ samma riktlinjer – lägg den inte under tunga föremål, eftersom det kan skada ledningarna. Koppla alltid ur din värmefilt bäst i test och håll den avstängd när den inte används.

Kan du tvätta en värmefilt i tvättmaskinen?

Alla värmefiltar är inte tvättbara, men de flesta är. Du måste ta bort kontakten och kontrollerna innan du lägger din filt i tvättmaskinen. Använd den milda inställningen på tvättmaskinen och den låga värmeinställningen på din torktumlare.

Kontrollera alltid tvätt- och vårdinstruktionerna för din filt för att hålla den i gott skick.

När ska jag byta ut min värmefilt?

Bruna fläckar på din filt är tecken på att den har brännskador. Om du ser dessa, sluta använda filten direkt och köp en ny. Kontrollera regelbundet ledningen och de elektriska delarna av filten för slitage för att säkerställa att de inte har lidit någon skada heller.

Köp inte en begagnad värmefilt batteri, och undvik att använda filten vid maximal inställning för att den inte ska överhettas.

Vilken färg och storlek behöver jag?

Värmefiltar finns i olika färger och mönstertyger, så du kan hitta en som matchar resten av dina sängkläder.

Välj en storlek som matchar storleken på din madrass. Om du sover med en partner och du har olika temperaturpreferenser, se till att du får en filt med dubbla kontroller så att ni båda kan sova bekvämt.

Att vet innan du börjar

Säkerheten först. Även de säkraste värmefiltarna och uppvärmda bäddmadrasser kan bli farliga om de skadas eller används felaktigt. Läs och följ – noggrant – alla tillverkares säkerhetsanvisningar. Kontrollera värmefiltar före varje användning. Om skador av något slag observeras, avbryt användningen omedelbart. Särskild försiktighet bör vidtas – eller helt undvikas – när man väljer uppvärmda sängkläder för spädbarn, äldre och andra som är mindre känsliga för värme.

Har du husdjur som sover i sängen med dig? Uppvärmda sängkläder kan utgöra en fara för husdjur – och deras ägare – om en klo eller tand exponerar ett av värmeelementen eller skadar ledningarna. Om du sover med ett husdjur, föreslår experter ett lågspänningsalternativ för att minimera risken för elektriska stötar. Dessutom kan en uppvärmd bäddmadrass vara ett bättre val eftersom den är mindre sannolikt att bli en tuggleksak än en filt som ligger ovanpå sängen.

Uppvärmda sängkläder kommer inte att hålla för alltid. Enligt användarrecensioner, lider alla typer och märken av uppvärmda sängkläder av en sådär hållbarhet – med kontroller, kontakter och internt uppvärmda kablar som problemfel hos ett eller flera märken. Medan det aldrig är en dålig idé att köpa en modell med en bra garanti och sedan behålla all förpackning, kvitton och annan dokumentation av ditt köp, visar användarrecensioner att garantibegränsningar och besväret med att återlämna sängkläderna till tillverkaren gör att de flesta helt enkelt kastar filten eller bäddmadrassen som gått sönder och köper en ny. Om hållbarhet är en prioritet, verkar elektriska bäddmadrasser hålla något längre enligt experter och användarrecensioner, men typisk livslängd löper två år eller så, snarare än de fem år som tillverkare ofta hävdar.

Hur ofta kommer du att använda din elektrisk värmefilt bäst i test? Om du bor i ett kallt klimat eller ofta är kall på kvällarna kanske du vill utrusta din säng med en pålitlig uppvärmd bäddmadrass. Å andra sidan, om du bara kommer att använda produkten några veckor eller månader per år, kan en filt vara mer praktisk.

Var är dina eluttag för en värmefilt 12v? De flesta värmefiltar har strömkablar som fästs vid foten av sängen, med kontroller som sträcker sig upp till sängens huvud. Vi ser massor av rapporter från användare som har tvingats att flytta runt saker och ting när sängkabeln var för kort, med blandad feedback (med strömkabeln vid huvudet och kontrollerna vid fötterna kan det i många fall vara obekvämt, besvärligt eller båda ). De flesta tillverkare rekommenderar att förlängningssladd inte används för säkerhets skull, så om sladden inte är tillräckligt lång för att nå ett vägguttag, kan du behöva flytta om dina möbler.