Tryggkredit Recension

tryggkredit.se

Tryggkredit är ett svenskt företag som ägs av S & A Sverige AB, ett namn som kanske kan associeras med. Faktum är att de är samma ägare som står bakom: Säkerfinans, Mobillån och Snabbfinans. Av den anledningen kan du vara säker på att Tryggkredit är en långivare som går att lita på i samtliga avseenden. Finansinspektionen har självklart godkänt Tryggkredit och medlemskap i SKEF, vilket är en organisation som iakttar så att långivare erbjuder ofrånkomligt bra kreditgivningssed vilket i sin tur ger konsumenter bästa möjliga villkor.

Tryggkredit gör det möjligt att söka större lån som löper över 360 dagar, men de erbjuder även en flexibel kontokredit. De krav som ställs på låntagarna är av ett högre mått än, vilket kan förklaras med deras medlemskap i SKEF. De gör det inte möjligt för en person med betalningsanmärkningar att låna pengar och en avgörande faktor för att kunna ta ett lån är att ha en hög årsinkomst.

Tryggkredits hemsida

Hemsidan som Tryggkredit erbjuder är enkel som vem som helst kan använda. På startsidan är det möjligt att omedelbart ansöka om kontokrediter, då det är förhandsinställt som alternativ. Skulle du istället vara intresserad av att ansöka om ett snabblån kan du enklast klicka på knappen “Snabblån” som är placerad bredvid knappen “Kontokrediter”. Där kommer du mötas av ett alternativ som innebär att du kan göra en ansökan.

Menyn är mångsidig och erbjuder allt ifrån lånevillkor och verksamhetsinformation till kundtjänsten. Men man kan också hitta inlogg till din personliga sida. För att komma åt kontaktsidor så går du längst ner på sidan där du också kan hitta övriga hjälpsamma sidor.

Ta lån hos Tryggkredit

På följande sätt tar man ett lån hos Tryggkredit:

 • Skulle du vara en förstagångskund så är lånebeloppet begränsat mellan 10 000 – 25 000 kr. Om du skulle ha varit kund hos dem tidigare så blir det möjligt att låna upp till 40 000 kr.
 • Lånen löper över 1-2 år, detta beror på lånebeloppet. Om du vill fördela lånet på två års tid så är minimibeloppet 12 000 kr. Om du skulle vilja så och har möjlighet så kan du betala tillbaka det tidigare.
 • Reglaget som finns på sidan visar vilken ränta som ditt lån kommer att ha och detta hittar du på sidan om snabblån.
 • UC är den tjänst som hjälper Tryggkredit att göra sin upplysning. Det finns två möjliga sätt att identifiera sig: antingen genom internetbanken eller en kod skickad med post.
 • Skulle du bli godkänd för lånet så innebär det att du kommer få pengarna så fort Tryggkredit har mottagit denna information. En fördel med Tryggkredit erbjuder dessutom direktutbetalningar till Swedbank, SEB och Handelsbanken.

Krav för att få låna

Om ett lån ska tas med Tryggkredit måste du uppfylla vissa grundkrav. Följande är kraven:

 • 20 år är den minsta åldern.
 • Din årsinkomst ska vara över 150 000 kr per år.
 • Du får inte ha anmärkningar från Kronofogden.
 • Sverige ska vara den plats där du är folkbokförd.
 • Ditt mobilabonnemang ska vara registrerat i Sverige.

På följande sätt går du tillväga för att ta ett lån

Det är mycket effektivt och dessutom helt kostnadsfritt att ansöka hos Tryggkredit. Följande stycken beskriver hur du kan gå till väga.

Till att börja med går du in på hemsidan för Tryggkredit. På sidans topp hittar man en länk direkt dit.
Nästa steg är att fylla i viktig information om dig såsom personnummer, önskad lånesumma och mobilnummer. Därefter kommer det direkt att visas din månatliga kostnad för det avsedda lånet. Det är även möjligt att se den totala kostnaden för lånet i slutändan.

Knappen Ansök leder dig vidare då du har hittat lånet som passa dig.
Om du skulle vara en förstagångskund hos Tryggkredit så kommer de efterfråga identifikation från dig. Denna verifiering av din identitet kan antingen göras med din internetbank eller genom brev via posten. Om du inte iakttog det, så är i alla fall det första alternativet det snabbaste.

Ansökningen kommer omedelbart att hanteras av och skulle lånet bli beviljat så skickas summan omgående. Lånet går ännu snabbare att betala ut om du är kund hos nån av följande: Handelsbanken, Swedbank eller SEB.

Kreditgivning med eget ansvar

Tryggkredit är som tidigare nämnt hårda när det kommer till att kreditgivningen ska vara trygg, detta ömsesidigt. Anledningen är alltså att de är rädda för att deras kunder ska få svårigheter när det kommer till betalningen som så småningom skulle kunna leda till skulder. Av den enkla anledningen gör Tryggkredit det alltid, enbart möjligt att ta ett enda lån, vilket leder till att ett lån måste betalas av innan nästa lån tas. Konsekvensen blir att människors skuldsättningsgrad minskar.

Försöker du ta ett lån men är medveten om att du har betalningsanmärkningar eller skulder så kan du ge upp,de betalar nämligen inte ut några lån till dem. De kommer även att spekulera i dina krediter, alltså göra en kreditbedömning för att avväga om du är lämplig för ett lån. 20 år är minimiåldern för att få låna hos dem.

Tryggkredits kontokrediter

Tryggkredit gör det möjligt att ansöka om kontokrediter, detta sker på följande sätt:

 • Kreditgränsen går på upp till och med 25 000 kr.
 • Men ta i beaktande att bara ta ett kreditbelopp för så mycket som du är i behov av och du kommer enbart att betala beloppet som du har använt. Det övriga belopp som kan har lämnats åt
 • sidan finns kvar för dig att använda i framtiden.
 • Månadsräntan för deras kontokrediter ligger på 2,08 procent. Det vill säga att detta alternativ är avsevärt mycket billigare än ett lån.
 • Betningen som ska ske tillbaka till långivaren är mycket flexibel. Det är du personligen som ansvarar för hur mycket du vill återbetala, ta dock i beaktande att minimigränsen är 5 %.
 • För att ta ut pengar gör du det enklast på “mina sidor” på hemsidan. Här är det även möjligt att se dina tidigare betalningar samt gamla fakturor.
 • Detta är ett användbart alternativ när plånboken “skriker” lite extra mycket eller kanske som en buffert som kompletterar din inkomst.
 • välj det bästa erbjudandet

Vårt betyg

Långivaren Tryggkredit lämpar sig för individen som behöver ett snabbt tillskott till sitt konto, dessa tillskott kan dock vara något större än hos Tryggkredits konkurrenter. Lånen som kan ansökas om går upp till så mycket som 40 000 kr om du som person är trovärdig och lojal mot din långivare och som betalar tillbaka sina skulder. Pengarna skickas ut omgående och är du med i någon av följande banker: Swedbank, SEB eller handelsbanken så skickas allt ut direkt. De erbjuder dessutom en förmånlig kontokredit som lämpar sig mycket väl som ett tillskott till bufferten.

Det bör dock tas i beaktande att denna långivare inte passar individen med en mer instabil ekonomisk situation. Kraven som de ställer på sina låntagare är mycket höga, vilket gör att färre besitter denna möjligheten. En förbättring som skulle stärka deras varumärke vore genom att utveckla deras hemsida, framför allt genom att utöka informationen. I nuläget saknas viss information som skulle vara användbar för låntagaren.