Bäst i Test Transportbur katt 2018

transportbur katt

Din katt är ett litet rovdjur – och en mycket effektiv sådan också. Uppmuntrat av många generationer för deras förmåga att fånga möss och råttor, har katter varit mänskliga följeslagare i många århundraden – kanske så många som 53 000 år. Katter är självständiga och älskar inte burar, men det finns tillfällen när restriktioner är till gagn för katten och för dig.

Därför är kattburar och instängning för innekatter ibland en nödvändighet. Och med det sagt, tänkte vi gå igenom vad som är viktigt att tänka på när du är på väg att köpa kattbur till din kärleksvarelse där hemma;

Inomhus/Utomhus

En innekatt som inte har tillgång till utomhus är en uttråkad kattunge. Men inomhus/utomhus katter är i fara. På gårdar finns det vilda djur – prärievargar, tvättbjörnar, pungdjur och skunkar som inte har något emot att döda en katt. Några av dessa rovdjur finns också i städerna, med gatuhundar, vildkatter och elaka människor som bonus, tillsammans med fordon. En ansluten kattinhägnad kan ge din innekatt en plats att ligga i solen, prata med fåglarna och få en glimt av öppen himmel. Dessa kan sträcka sig från ett fönster med nät till en uteplats-storlek som är utrustad med kattlåda, vatten och kattleksaker.

Inomhusinhägnader

Ibland behöver du hålla din katt instängd inomhus. Det kan finnas många anledningar till att göra det här, till exempel att införa en ny katt till ett etablerat hushåll, skydda en äldre katt från unga som vill flytta upp hackordningen, kunna lägga händerna på en katt som behöver medicin men gillar att gömma sig på de mest otillgängliga platser, och (naturligtvis) en säker sovplats för äventyrliga kattungar. Burar kan också användas för att begränsa vilda katter så att de kan bli vana att leva med människor.

Inomhusinhägnader måste ha gott om plats för katten. Du vill inte ha en vuxen katt i en bur avsedd för kattungar, till exempel. En del av utrymmet kan vara vertikalt. Faktum är att det kan vara idealiskt eftersom bästa kattburen kan placeras på lägsta nivå och mat och vattenrätt på högsta hyllan. En sjuk katt kan behöva allt på en nivå, men kattungar kan behöva klättra i stegar för att komma från en nivå till en annan.

Öppna inhägnader och roliga utrymmen

En ägare gjorde ett superkattutrymme: en klättervägg med flytande lådhyllor där ett äventyrligt kattdjur kunde ta en tupplur, eller ligga på lur i en huskompis. En annan charmig idé är en bur som går runt taket på ett rum, vilket ger katten utrymmet och friheten att observera, men skapar ett område som kattungen kan hämmas om behovet uppstår. Att skaffa nya möbler är en orsak att hålla katten på plats. Katter tenderar att bli oroliga av nya människor och nya saker i sitt hem, och en dörr som öppnas för en möbelleverans är den idealiska tidpunkten (ur kattens synvinkel) för att göra en bult för utomhus.

Inomhus kattbursinhägnader kan vara för kattens nöje, för kattens säkerhet eller ibland för djurägarens sinnesfrid.

Din katts resesäkerhet är beroende av en transportbur katt bäst i test, av bra kvalitet, oavsett om det handlar om snabba besök till veterinären eller expeditioner runt om i världen, måste din transportbur erbjuda komfort, trygghet och säkerhet. Detta hjälper till att minska stressnivåerna och skydda din katt medan hon är på okänd mark.

Många transportburar är tillgängliga. Välj en baserat på följande kriterier:

  • Storlek: Stor nog för att din katt ska vända sig fritt, stå och lägga sig inuti, med gott om plats för mat och/eller vattenskålar. För längre resor ska det också rymma en liten kattlåda.
  • Konstruktion: Robust med dörrar som säkert låses eller blixtlås är bäst. En vattenbeständig botten med en absorberande vadderad insida hjälper till att minska olyckor och dämpa ditt husdjurs åktur, så ett avtagbart fleecefodral för extra komfort är ett plus.
  • Ventilation: Det viktigaste inslaget i varje billig transportbur katt, utformad för varje resas avstånd. Välj en bur med minst tre sidor av ventilation.
  • Egenskaper: Dragkedjor med lås, snören och bärremmar gör det bekvämt att resa.

Om du reser med flygplan, kontakta ditt flygbolag för deras specifika storlek, ventilation, styrka, hygien och designkrav.

Varför är inte kattburar en permanent lösning?

Katter älskar att vara oberoende; även om det gör ont att tänka på det, bor de hos oss eftersom det är ett ömsesidigt fördelaktigt arrangemang. Vi ger dem mat och skydd, de ger oss kärlek i gengäld.

En katt transportbur är inte gjord för att fängsla katter; De är konstruerade för att hjälpa till under transport, tämja vildkatter och träning.

Tillfällig instängning bör inte ses som en grym sak att göra; det har många fördelar som ofta betyder att det fungerar bäst för er båda på lång sikt. Kattälskare har länge kommit överens om att ha katter inomhus i vissa fall kan resultera i mycket förbättrad livskvalitet.

Trots att det inte är sant för alla, kan du hålla din katt inomhus och skydda dem mot stressen av territorium-krig och utomhusfaror.

Vi har redan talat om att de inte är en permanent lösning, men det hjälper också att komma ihåg att när du först introducerar katten till en bur eller en lekinhägnad, kommer den troligen att dra sig tillbaka och bli undertryckt både mentalt och fysiskt.

Studier har visat att både inhemska och vilda katter minskar sitt undersökande beteende och tenderar att vilja stanna i gömmor när de placeras i en konstig miljö. Det kan ta en stund för din katt att vänja sig i buren, men det är helt normalt.

Katter uppvisar konstiga beteenden när de är obekväma. I en mjuk transportbur katt manifesteras detta ofta i störning av omgivningen. Att slå omkull saker, slänga omkring kattsand, riva sönder leksaker är alla naturliga svar i de tidiga stadierna

Som kattägare har du en etisk skyldighet för att säkerställa att din katt är i en bekväm bostadsmiljö. Du kan lindra ångest genom att introducera välkända leksaker och spendera så mycket tid som möjligt med katten och röra den genom buren, precis som du skulle om du reser med dem i en transportbur.

Att presentera din katt till sin nya kattbur

Det är väl observerat av de flesta ägare och djurbeteende-specialister, att när djur placeras i konstig miljö blir de stressade.

Vissa katter kommer att göra någonting för att undvika att sättas i bur. De kan börja skrapa och skjuta sig bort från buret när de ser den.

Det är tillrådligt att du börjar långsamt och utövar mycket tålamod under processen. Låt oss titta på två beprövade metoder för att hjälpa katter att använda sin kattbur som förhoppningsvis kan hjälpa dig lite.

Låt katten själv bestämma sig

När du äntligen tar med buren hem, tvinga inte din katt eller kattunge att gå in i den.

Låt din katt bur vara öppen och låt din katt utforska den efter egen bekvämlighet och nöje. Kom ihåg att katter är naturligt väldigt nyfikna varelser.

Det finns inget behov av oro om katten ursprungligen ignorerar buren och att lämna katten för att utforska buren på sina egna villkor gör ditt liv mycket, mycket lättare i framtiden.

Om katten känner att det inte finns något tryck att gå in, hittar du efter en stund din katt ganska nöjd med tanken på att komma in och stanna i inhägnaden.

Du kan också hjälpa till att locka din katt att gå in i buren genom att kasta en leksak eller godsak där inne. Om katten vill lämna buren, låt den, kom ihåg att tålamod är nyckeln.

Gör detta upprepade gånger för en tid och så småningom kommer katten att bli bekväm med att vara inne i en bur. Slutligen, när katten inte har bråttom att hoppa ut kan du börja försiktigt stänga dörren och se hur de reagerar.

Burar kan vara roliga

Låter som den största lögn någonsin, eller hur?

Ta lite inspiration från andra kattmöbler, häng leksaker från toppstängerna, häng rep under varje nivå, något som gör det så underhållande en miljö som möjligt för din katt.

Om din katt börjar associera buren med andra saker än att vara inlåst, är de mycket mer villiga att gå in på egen hand.

Många innekatter är vana vid att använda utomhusinhägnader och burar för att spendera tid ute, så var säker på att det trots den inledande kampen är möjligt att få dem att njuta av det!

Använda kattburar för kattlådeträning

Detta kallas också ofta rumsrenträning. Undvikande av kattlådan är ett vanligt upplevt problem bland veterinärer och kattägare.

Nyckeln till att lösa detta problem (som med de flesta saker med katter) ligger i tålamod. Det finns en mängd olika faktorer som kan påverka din katts förmåga att använda sin kattlåda. Tyvärr kan det ta ett tag innan du helt inser den exakta anledningen till att din katt agerar på det sättet.

Straffa inte din katt för att den glömt hur man beter sig på lämpligt sätt, ångest och förvirring leder bara till mer oregelbundet beteende.

Att få en bra kattlåda är det första steget i träningsprocessen. Placera lådan i ett lugnt rum eller en del av ditt hus som har minsta mänskliga trafik, men är inte helt avskild.

Utbildningen kan ta så lång en månad och det kan vara ganska svårt. Mycket av svårigheten kommer med att försöka få din katt i buren och hantera dina frustrationer.

När du först sätter katten i en kattbur utomhus, erbjud en god måltid för att minska den stressiga naturen i fångenskapen. Under de första två veckorna ska alla toalettbesök utföras i buren.

Gör upplevelsen enklare genom att ständigt leka med katten, du kan dingla ett band eller en fjäder genom trådarna.

Efter ett tag borde du låta din katt komma ut ur lådan under tillsyn och stanna kvar i rummet där lådan är. Det är viktigt att du släpper katten ut flera gånger för kel eller lek.

När din katt är bekväm med att använda kattlådan utanför buren är du helt klar.

Vad ska man leta efter i en kattbur inomhus

Kattbur för två katter ska inte fungera som fasta hem för våra katter, vi kan verkligen inte betona det tillräckligt.

De är praktiska när du inte är där för övervaka din katt eller om du tillfälligt bor i en lägenhet på övre våning med balkong.

Det är verkligen, verkligen viktigt att du ser till att den bur du köper är säker och av god kvalitet.
Här är några försäljningsställen du vill komma ihåg när du köper en inomhusinhägnad för katter.

Mångsidighet

Leta efter en bur som enkelt kan vikas för bekväm lagring. Detta kan vara till nytta för de kattägare som gillar att åka runt med sina katter, eller för dem som bara behöver buren regelbundet.

En bra bur bör komma utrustad med hjul på botten. Dessa hjul ska kunna rulla och låsas för att göra rengöringen enklare och se till att buren inte kan röra sig med kattens rörelser.

Utrymme

De bästa kattburarna har gott om plats för katten att leka och vila i. Detta kommer att minska den stressiga känslan att hållas i ett litet utrymme.

En stor transportbur katt, med flera nivåer gör det möjligt att hoppa och leka för att hålla katten aktiv.

Robust konstruktion

Inhägnaden du köper för din katt måste byggas med material av högsta kvalitet. Detta garanterar livslängden på buren och säkerställer att buren inte faller sönder när katten leker eller under en störningsepisod.

Leta efter burar med stänger som inte tillåter mellanrum mellan korsningspunkter där kattens tass potentiellt kan klämmas fast. Aj.