Syftet med en personlig budget

Fördelarna med budgetering

Fördelarna med budgetering överträffar alltid den tid och ansträngning som man lägger på det. En budget hjälper till att eliminera onödiga kostnader och dolda avgifter; att få dina besparingar organiserade, kan göra extra pengar att arbeta för dig.

En budget ger dig kunskap. Du börjar med din personliga budget genom att ta en ordentlig titt på dina inkomstkällor, räkningar, utgifter och skulder. Bara genom att gå igenom alla dina finansiella uppgifter och skriver dem på ett organiserat sätt, får du en djup förståelse för hur dina pengar flödar in och ut varje månad. Denna kunskap ger dig kraft att erkänna saker som inte fungerar för dig, och förmågan att ändra dem.

En budget ger dig kontroll. En budget gör att du kan ta ansvar för din ekonomi och dina pengar. Notera att fokus för budgetering är att hjälpa dig att kontrollera din ekonomi, inte hela vägen runt: du ska inte låta din budget kontrollera dig. I själva verket, varje budget bör vara flexibel, kunna anpassa sig i fall av nödsituationer, medicinska behov, eller andra oväntade utgifter.

En budget är ett verktyg för kommunikation. Varje person har en mycket unik uppsättning av värderingar och prioriteringar i fråga om hur man hanterar pengar. Om du budgeterar med en partner, är chansen att ni två har olika idéer om vilka kostnader som är nödvändiga och hur mycket som bör sparas eller spenderas varje månad. En budget är ett bra verktyg för kommunikation som hjälper dig att diskutera dina olika filosofier hur du hanterar din ekonomi, och ger en fast referenspunkt för er båda.

Varför ska du föra en budget?

Det huvudsakliga syftet med budgetering är att planera din ekonomi så att du kan vara i kontroll över dina pengar och har verktyg för att spara tillräckligt för att täcka både kända och okända kostnader.

Att etablera och upprätthålla en personlig budget kan kännas som en hel del arbete, men det är inte så komplicerat och arbetskrävande som det kan verka.

Ha koll på era lån

Oavsett om det bara är du eller om ni är två om ekonomin, är det viktigt att man har så mycket koll man bara kan på sina lån, det gäller billån, bostadslån eller studielån.

Internet idag tillåter folk att enkelt jämföra olika banker och dess erbjudanden genom att man kan kolla upp lån jämförelsetabeller och se vilka priser som är aktuell och som erbjuds utefter olika sorters villkor.

Detta går hand i hand med budgeting och att spara pengar då det ofta är en utav kärnutgifterna hos ett hushåll. Därför bör du alltid lägga så mycket fokus som möjligt på detta och undersöka vad marknaden har att erbjuda dig/er.

Uppnå en tydlig vision av din ekonomi

En budget är ett verktyg som tillåter dig att organisera och analysera dina pengar och för att göra det bästa ekonomiska och investeringsbeslut.

Hur kommer man igång med budgetering?

För att starta en budget, kan du först gå igenom alla räkningar och kostnader och ordna dem i kategorier. Bara genom att göra detta får du en djupare förståelse av dina tillgångar och utgifter vanor.

Då kan du sitta ner och bestämma dina finansiella mål: var skulle du vilja vara ekonomiskt inom 1, 3 och 5 år?
Vilken typ av köp eller semester sparar ni för?

Få fram en klar bild av din ekonomi

När du är klar med att ha ställt upp dina finansiella mål, kommer du att ha en tydlig vision av vad dina prioriteringar är.

Med denna nyvunna kunskap om din ekonomi kan du titta på hur du hanterar dina pengar, och för att identifiera möjligheter att agera och göra de förändringar som krävs för att nå dina finansiella mål och önskade resultat.

För att starta en budget, kan du först gå igenom alla räkningar och kostnader och ordna dem i kategorier.

En budget är ett verktyg för att maximera din rikedom

En budget är ett verktyg som tillåter dig att organisera och analysera dina pengar och för att göra det bästa ekonomiska och investeringsbeslut.

Det främsta skälet för budgetering är viljan att maximera din rikedom genom att göra en smart och effektiv användning av dina pengar. Du måste ha en strategi för hur du ska ta hand om dina fasta och rörliga kostnader, och att kunna spara pengar i förskott för kostnader som du vet kommer senare. Detta kräver planering.

Bara med en god mängd finansiell planering, kan du se till att du kommer att kunna göra de val som kommer att få dig närmare till att uppnå dina finansiella mål och för att nå ekonomisk trygghet.

En budget är nyckeln till finansiell planering för att uppnå maximal rikedom.För att göra all planering måste du veta exakt hur mycket pengar som kommer in varje månad, hur mycket du redan förbundit till fasta kostnader och hur mycket som är tillgängliga för diverse och rörlig inköp.

En budget ger en tydlig bild av din ekonomiska situation, ett nödvändigt verktyg för en effektiv planering av dina besparingar och kostnader.

Ha en enkel inställning till personlig budgetering

Med ett enkelt och produktivt perspektiv på dina pengar kommer du att tillåta dig att fatta bättre ekonomiska beslut och vidta åtgärder som kommer att föra konsekventa och positiva resultat.

En budget behöver inte vara komplicerad eller ta mycket av din tid.

Den största investering i tid behövs i början, när du först börjar hålla reda på alla kostnader. Hemligheten till att hålla budgete nenkel, är att hålla utgiftskategorier breda, gå inte in alltför mycket i detalj, dvs du kan lista matvaror , men det är inte nödvändigt att ha med en punkt för varje stormarknad eller butik du handlar på.

En bra budget kan ha så lite som 10-15 punkter, och fortfarande ge dig en bra bild av din situation. Du kan skriva det på papper, ställa upp ett enkelt Excel-kalkylblad, eller använda ett budgeteringsprogram. Vad som än gör att du känner dig bekväm, kommer att bli bra, så länge du håller din personliga budget enkel, men med komplett information.