Spara mer pengar med hjälp av roliga tricks

Att spara pengar behöver inte vara smärtsamt. Här är fem små roliga tricks som du kan använda dig av som kommer att hjälpa dig att spara mer pengar.

Den personliga sparande kommer alltid att komma upp och snabbt glömmas bort för många, men det är ingen tvekan om att de flesta av våra sparkonton skulle kunna behöva en boost.

Hur gör vi för att spara mer? Vi vet alla att vi bör skära ner på kabel-TV och de där kaffe-latte kopparna varje morgon, men dessa förslag är oftast för att jobba att ta sig förbi. Så, snarare än att göra sparandet till en knepig uppgift, låt oss göra det till olika tricks.

Här följer fem olika sätt på vilket du kan spara på:

Ditt första steg dock, bör vara att se till att ditt sparkonto sitter på en så bra ränta som möjligt. På så sätt kan du se till att vartenda öre du sparar kommer att tjäna så mycket pengar som möjligt i räntebetalningar. Och tro oss, det kommer kännas som att skaffa pengar på 20 min

Ett snabbt sätt att samtidigt jämföra räntor på olika sparformer är att googla på en räntekalkylator. Du behöver alltså inte ta dig till en bankkonto för att få fram vilken ränta du ska använda dig av.

När du har varvat upp ditt sparkonto, kommer du vara redo att göra det mesta av dessa roliga besparingar tricks:

1. Spara på dina erbjudanden och rabatter

Nästa gång du hittar ett bra erbjudande, vare sig det gäller shopping, rea eller för att använda en kupong, sätt skillnaden du får mellan ordinarie pris och rabatterat pris på ett sparkonto.

Denna strategi hjälper dig inte bara att spara mer, men leder också till att du shoppar mindre. Efter alla dessa par jeans du köpt, kommer du fortfarande att betala 500 kr för dem, även om det verkar vara en bra deal för dig. Så, denna strategi kan hjälpa dig att avgöra om något verkligen är värt att spendera pengar på.

För att lägga ihop dina besparingar mycket snabbare, se till att samla ihop dina kontanter. Detta inkluderar de belöningar du får i form av kontanter med hjälp av kreditkort eller andra medlemserbjudanden där företaget ger tillbaka kontanter till sina kunder efter att de sparat ihop tillräckligt med poäng.

2. Ta och lägg lönehöjningen på hög

En annan smärtfri besparingarsstrategi är att lägga alla dina lönehöjningar på hög. Om du kan betala dina räkningar med din nuvarande inkomst, kan du helt enkelt skicka alla extra pengar direkt till ditt sparkonto. Det samma gäller för bonusar, kontanta gåvor eller andra oväntade positiva överraskningar.

Denna metod är särskilt lätt om din arbetsgivare tillåter dig att direkt sätta in din lön in på flera konton. Du kan sätta upp ett sparkonto direkt till besparingar för mängden av höjningen, och du kommer aldrig att behöva tänka på det.

3. Ta 52-veckors-sparande utmaningen

Idén är enkel: Varje vecka, spara en summa pengar baserat på den veckan på året. Så, första veckan på året har du lagt åt sidan 100 kr,, den andra veckan, andra veckan 200 kr och den sista veckan av året, kan du spara 5200 kr.

I slutet av året, bör du ha en hel del pengar på banken om man inte räknar med någon ränta.

Naturligtvis kan du alltid anpassa detta.

Du kanske vill dubbla mängden och göra lägga 200 kr för en vecka, 400 kr för vecka två och så vidare. Eller om du är orolig för att köra slut på dig själv i slutet av året, kan du börja med 5200 kr för den första veckan och sedan bakåt till 100 kr för din sista vecka.

4. Behåll din växel

Om du använder kontanter, se till att inte spendera din växel. Samla det i en burk och sätt sedan in det på ditt sparkonto i slutet av varje månad.

Ta denna sparstrategi ett steg längre, spendera inte 100 kr sedlar heller. Lägg dem i din sparburk.

5. Se till att pengar försvinner från ditt lönekonto

Du kanske kan använda tidigare nämna strategi även om du inte använder kontanter.

Vissa banker erbjuder alternativ som gör i stort sett samma sak som att placera din växel i en burk. Till exempel, kolla med din bank om de kan runda av, uppåt, betalkorts inköp, och överföra ”växeln” till det länkade sparkontot.

Du behöver inte en speciell bank för att göra detta, dock.

Till exempel kan du runda av dina dagliga transaktioner till närmaste dollar eller liknande, och hålla reda på skillnaden. I slutet av månaden, överför månadens skillnad från ditt lönekonto till ditt sparkonto.

Leta efter rabatter där det är möjligt

Att vara en effektiv sparare innebär att hitta sätt att betala mindre för samma varor och tjänster som utnyttjas av alla andra. Köpa i större kvantitet, eller att köpa saker som är till salu, samt att köpa saker som används är alla bra sätt att spara på vanliga konsumtionsvaror.

Dra nytta av kreditkort specialerbjudanden–då de erbjuder 0% ränta under det första året eller mindre ränta för studerande– kan hjälpa dig att undvika att betala mer ränta över tid. Dessutom, är det flera företag idag som erbjuder program som gör det enklare att spara utan att behöva göra något själv.

Besluta vad som är nödvändigt.

De flesta familjer idag tar och spenderar pengar på saker de helt enkelt inte behöver. Genom att skickligt skära ut slösaktiga utgifter, kan dina månatliga underskott omedelbart minska.

Att undvika onödiga kostnader innebär inte bara att sluta gå ut och äta middag, eller köper färre lyxvaror. Det kan också innebära att man undviker avgifter, kostnader och räntor som är förknippade med några av de vanligaste finansiella tillgångarna på marknaden.

Växla till ett kreditkort som inte tar ut avgifter när du reser.Om du är någon som reser en hel del, då kommer du att vilja hitta ett kreditkort som är kompatibelt med din livsstil. Ofta så tar uttagsautomater en avgift som är en onödig utgift som kan ackumuleras ganska snabbt.

Tänk på att omstrukturera ditt bolån om det går.

För många familjer, är det bolån deras största månatliga kostnad. Att omstrukturera ditt bolån kan hjälpa dig att få ner din månadskostnad—det är dock viktigt att observera, om du gör det kan detta ofta öka den totala summan som du betalar över tid.