Smslån utan uc

smslån utan uc
Långivare Dags att fåa Min lånsumma Max lånsumma Åldersgräns Minsta ålder
1 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader 23 år
1 – 3 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 – 2 dag 10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader 20 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 20 år
1 dag 20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader 18 år
1 dag 1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader 18 år
1 dag 1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 23 år

Dags att fåa: 1 – 3 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 – 2 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 50000 kr

Åldersgräns: 80 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 20000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 20000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 25000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 20 år

Många söker någon gång under sitt liv ett lån. Det kan vara för ett hus, en lägenhet, en bil eller en härlig semester. När man första gången söker ett lån så är det nästan som att komma in i en ny värd. Nya uttryck, många alternativa långivare och flera olika typer av lån. Detta kan göra att det dyker upp många frågetecken. I denna artikel ska vi i alla fall räta ut ett frågetecken. Om man söker lån online så stöter man ibland på förkortningen UC. Vad är egentligen UC? Och varför frågar så många om banker och långivare använder UC eller ej? Vad är för och nackdelar med UC? För att kunna göra ett bra och informerat val när du söker lån så är det bra att kunna svaret på dessa frågor. Därför ska vi besvara frågorna ovan samt ännu fler frågor angående lån utan UC. För och nackdelar med UC och hur man kan vara försiktig i samband med lån utan UC. Allt för att du sedan kan känna att du vet det du behöver om lån utan UC när du läst denna artikel. Låt oss därför sätta igång!

Vad är UC?

UC är ett aktiebolag som grundades 1977 och är Sveriges största kreditupplysningsföretag. UC ägs av storbankerna SEB, Handelsbanken, Nordea, Swedbank, Länsförsäkringar Bank och Danske Bank och kallades förut för upplysningscentralen. Verksamheten går ut på att sälja kreditinformation som samlats in om företag och privatpersoner. Det är viktigt att komma ihåg att UC är ett företag och alltså inte samma sak som en kreditupplysning, trots att de ställer till förfogande bedömningsunderlag för krediter, kreditbevakningar och kreditupplysningar och att personer ibland blandar ihop begreppen. Trots att UC är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige så har det också, som de flesta andra företag, verksamma konkurrenter. Kreditupplysningar fungerar för långivare att använda som hjälpmedel när det gör en bedömning inför ett lån. Eftersom de tar en risk när de lånar ut pengar så kan det vara hjälpsamt att ha något underlag att utgå ifrån för att skapa sig en tydligare bild av den som ansöker om lånet för att bedöma vilka villkor, belopp och låneperioder som är lämpliga om något lån överhuvudtaget ska godkännas.

Smslån utan UC

Eftersom långivaren måste göra en kreditupplysning då det ansöks om ett lån så kan det för vissa personer i vissa fall vara en bra idé att ansöka om ett lån utan UC. Ett lån utan UC, eller ett smslån utan UC, är ett lån där långivaren använder sig utav ett annat kreditupplysningsföretag än just UC. Det kan finnas anledningar till att undvika och ansöka om ett lån där UC används eftersom ett dåligt kreditbedömningsunderlag eller kreditupplysning ofta leder till ett nekande av ansökningen. Om man har tidigare betalningsanmärkningar och har skulder till Kronofogden så kan det istället vara bättre att vända sig till en aktör som erbjuder smslån utan UC. Om man ska låna pengar utan UC är det också ofta en bra idé att vända sig till snabblån utan UC eller smslån utan UC eftersom lån utan UC ofta kan vara svåra att få för större summor samt att de ofta kan föra med sig sämre villkor. Ett smslån utan UC är därför ett bra alternativ eftersom de är otroligt lätta att ansöka och eftersom sms lån ofta rör sig om mindre summor.

smslån utan uc

Om du ska ansöka om ett lån utan UC så gör du som på samma sätt som ett vanligt lån. Smslån utan UC är otroligt lätta eftersom du ansöker om dessa genom sms. Snabblån utan UC fungerar på samma sätt fast via datorn. Det som kan vara bra att tänka på är att du behöver vara myndig samt att det hjälper att ha en stabil inkomst och befinna sig bra ekonomisk situation. Då man ansöker om ett lån utan UC så sker helt enkelt bara kreditupplysningen via ett annat företag, så som Bisnode eller Creditsafe. Genom att ansöka via ett annat företag än UC så kan även dem som har skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar som finns registrerade hos UC ha chanser att få lån godkända.

Ett annat tillfälle då det kan underlätta att ansöka om smslån utan UC eller något annat lån utan UC är ifall du under en kortare period har ansökt om flera olika lån. Även om du inte har tagit lånet eller blivit nekat något lån så kan du flaggas för att du har ansökt om flera lån under en närliggande tidsperiod eftersom det tar ett tag för lån att registreras hos UC. Eftersom du ansökt om flera lån så vet dem inte hur din situation just nu ser ut, om du exempelvis har många obetalda lån för tillfället, så då tar de det säkra för det osäkra och du kan därför få avslag på ditt lån trots att du är ekonomiskt stabil och en bra kandidat för att få lånet beviljat. På samma sätt så kan det ibland vara smart att ansöka om ett lån utan UC om man bara vill utvidga sin kunskap angående sina alternativ utan att få för många ansökningar registrerade hos UC. På samma sätt kan det vara värt att test att ansöka om ett smslån utan UC om man blivit nekad ett annat lån.

Varför är lån utan UC så populära?

UC står för Upplysningscentralen som är Sveriges största kreditupplysningsföretag. UC ägs också av några av de största bankerna i Sverige vilket innebär att de också använder sig av UC när de ska kolla din kreditvärdighet som låntagare. När du därför söker lån och det görs en kreditupplysning hos UC kan de bankerna som använder sig av den upplysningscentralen se det. Därför när man håller på att söka efter lån och det görs flera kreditupplysningar så syns alla dessa vilket resulterar i att kreditvärdigheten sjunker. Detta beror på att, om du söker lån hos många banker under en kort tidsperiod så hinner det inte registreras om du har accepterat alla dessa lån eller ej. Förutom det så kan många ansökningar också se desperat ut vilket gör att långivarna blir misstänksamma.

Då det finns fler företag som sysslar med kreditupplysningar så finns det såklart även långivare som inte använder sig av just UC. Många söker sig därför sig till dessa långivare för att inte tappa kreditvärdighet hos de större bankerna. Man kan nästan beskriva det som att låna i hemlighet. Den största anledningen till att lån utan UC är så populära är dock troligtvis att de som söker har satt sig i en besvärlig ekonomisk situation, som exempelvis att man har betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden, men ändå vill låna pengar. De vill då försöka komma runt detta med kreditupplysningar och få exempelvis små lån utan UC online trots liten eller obefintlig inkomst. Att hitta en bank som inte gör kreditupplysningar är däremot omöjligt så enligt svensk lag så måste det göras någon form av kreditupplysning. Det du kan hitta är en bank som trots en låg kreditvärdighet godkänner din låneansökan. Mer om detta i nästa underrubrik.

Är det lätt att bli godkänd för lån utan UC?

Såklart så beviljar inte långivare även om de inte använder UC alla låneansökningar som kommer in. Även de har vissa krav på sina låntagare. Till skillnad från de större bankerna däremot, som använder sig av UC och i regel har ganska hårda krav, så är det betydligt lättare att få lån utan UC. Har du betalningsanmärkningar och dessutom tidigare haft skulder hos kronofogden så finns det en större chans att få lån hos långivare som inte använder UC. Ligger du i en knepig ekonomisk situation och behöver ett mindre lån så snabbt som möjligt så är det lättast att söka smslån utan UC för att få en utbetalning direkt. Det är alltså inte omöjligt att få lån även om din ekonomiska situation inte är perfekt.

Detta beror på att, även om det finns en lag som säger att långivarna måste göra en kreditupplysning av något slag, så finns det ingen lag som säger att de inte få acceptera en låntagare med låg kreditvärdighet. Det finns alltså många långivare som accepterar låntagare med betalningsanmärkningar och andra skulder, fast då begär de oftast en hög ränta för risktagandet. Så om du vill låna 5000 utan UC online så är det definitivt inte omöjligt. Och det är även om du befinner dig i en knepig ekonomisk situation. Vanliga orsaker till varför lån inte blir godkända av denna typen av långivare är exempelvis att man inte har rätt ålder inne och att man ansöker om ett för högt belopp. Kolla därför upp innan du ansöker vilken ålder de önskar hos sina låntagare då detta kan variera, samt vilket maxbelopp som kan ansökas om hos långivaren. Vanliga åldersgränser kan vara exempelvis 18år, 20år och 23år. Då lån utan UC i regel endast är snabblån och smslån är det svårt att hitta ett högre tillåtet belopp än 10 000kr.

De vanligaste orsakerna till att man blir nekad lån utan UC är att man ansökt om ett för högt belopp, man är för ung eller därför att man inte har någon, eller en för låg, deklarerad inkomst. Eftersom ansökningar utan UC kan skicka signaler om att det finns någon problematik i och med underlaget som UC skulle tillhandhålla så kan många långivare erbjuda lån utan UC, men då ofta till lägre summor eftersom långivaren, som alltid, tar en risk i att låna ut pengar. Långivare måste enligt lag ta kreditupplysningar på alla som ansöker om ett lån men många erbjuder då ett alternativ till UC. Eftersom det är svårt att få lån utan UC för större summor godkända så är ett snabblån utan UC eller ett smslån utan UC de bästa alternativen när du vill låna pengar utan UC. Kom dock ihåg att du bara bör låna pengar som du vet att du kommer att kunna betala tillbaka inom den utsatta låneperioden och att inte tar lättare på ett lån bara för att långivaren har använts sig utav en annan kreditupplysare än UC när du ansökte om lånet. De som ansöker om lån och redan har en betalningsanmärkning bör vara extra uppmärksamma på villkoren och att de verkligen bara låna pengar när det är absolut nödvändigt, att de endast lånar summor som kan betalas tillbaka, eftersom de redan påvisat att de har haft problem med det innan.

Kan man ta lån utan UC online?

Ett direkt svar på frågan är, absolut! För lån utan UC är det som tidigare nämnt snabblån eller smslån som gäller. För de andra typer av lån som går att hitta exempelvis huslån eller privatlån, gör bankerna eller låneförmedlaren i regel kreditupplysningen via Upplysningscentralen. För att få snabblån ansöker du vanligtvis just online. Du kan med andra ord låna 10 000kr utan UC snabbt i form av snabblån. Det finns också långivare som erbjuder högre summor men de är svårare att hitta då snabblån vanligtvis är mindre lån. Det går även att hitta smslån utan UC för en period på 90 dagar mer eller mindre. Denna typen av lån ansöker du om genom att du skickar ett sms till långivaren. Däremot så har på senare tiden smslån och snabblån i dagsläget nästan börjat betyda samma sak. Därför kan det hända att långivaren till och med säger att de erbjuder smslån när det egentligen är snabblån som de erbjuder.

Så med andra ord, om du söker just ett lån utan UC så är det just online du ska söka. Där kan du hitta många olika långivare som du kan jämföra för att hitta den som passar just dig bäst. Det finns också måna hemsidor på nätet som kan hjälpa dig den som erbjuder de bästa räntorna och villkoren just nu. De visar också många gånger vilken åldersgräns och maxbelopp som gäller för långivarna så att du kan hitta rätt på en gång. Håll dock i tankarna att den räntan som visas inte nödvändigtvis är den som du får. Räntan beror nämligen på hur stor risk långivaren anses sig ta när han erbjuder dig ett lån.

Vilka steg behöver man gå igenom för att få lån utan UC?

För lån utan UC gör du i regel på samma sätt som för vilket lån som helst. Hitta först en långivare som som passar just dig. Många innan de skickar in en ansökan jämför snabblån utan uc först. Det kan vara smart för att öka chanserna att hitta de bästa villkoren. Det kan också hjälpa att titta igenom vad andra har haft för erfarenhet av långivaren.

Billigaste mobillån utan uc

Kolla även igenom deras villkor så att du har rätt ålder inne och hur mycket du får låna samt återbetalningstiden att detta passar din ekonomiska situation och med andra ord är något som du kommer att klarar av. När du sedan fyllt i ansökan så kommer de att ta en kreditupplysning på dig, om än inte hos just UC. Vidare så blir du meddelad om deras beslut och du kan då om positivt välja att acceptera villkoren och lånet eller avstå. Var noga att läsa igenom deras villkor så att du vet vad det är som gäller om du exempelvis inte betalar igen lånet i tid.

Känner du att du inte hittar någon långivare som passar dig? För höga räntor och för låga maxbelopp? Då kan det var privatlån som passar dig bättre. Det finns låneförmedlare som kostnadsfritt hjälper dig att kunna ansöka om flera lån genom endast en kreditupplysning hos UC. Om du känner det som att din ekonomiska situation skulle passa i en sådan situation kan det vara bra att först reda ut den. Exempelvis kan du försöka hitta ett samlingslån, även kallat omstartslån för att på så sätt minska din månadskostnad. Kolla även igenom dina månadskostnader och gör en budget. På så sätt kan du återfå kontrollen och till slut även kunna få det lånet du önskar.

Hur mycket kan du låna utan UC?

Detta beror självklart på vilken långivare du väljer. Som tidigare nämnt då lån utan UC i regel är snabblån och smslån har de sällen ett högre maxbelopp än 10 000kr, men det finns alltid undantag. Kolla därför alltid upp hur mycket man får ansöka om hos just den långivaren du funderar på att ansöka hos då detta kan variera mycket. Hur mycket du än sedan väljer att låna, se då först till att återbetalningstiden passar dig och din situation så att du inte hamnar efter med betalningarna och på så sätt råkar ut för förseningsavgifter och kanske ännu högra ränta. Ta inte heller på dig många småskulder då detta till slut kommer att utvecklas till en stor skuld som dessutom kan växa lavinartat. Behöver du låna ett större belopp välj då heller att ta ett annat typ av lån, om än detta kan innebära att du först måste ordna upp din ekonomiska situation.

Räntor och villkor för lån utan UC

Lån utan UC är i regel dyrare än lån som använder sig av UC. Räntor och villkor skiljer sig såklart från långivare till långivare. De beror vanligtvis på hur stor risk de anser sig ta om de lånar ut pengar till dig samt storleken på ditt lån. Ju bättre kreditvärdighet du anses ha ju billigare lån får du. Om du lånar en större summa brukar även detta innebära en lägre ränta. Såklart betyder det inte att du bör ansöka om ett större lån än du behöver bara för att få en lägre ränta. Storleken på lånet bör alltid först och främst väljas med tanke på vad din ekonomi klarar av och hur stort lån du egentligen behöver.

Om du söker billiga lån utan UC och vill ha pengar snabbt och enkelt så bör du först och främst jämföra olika långivare och även titta på din egen ekonomi om det finns något du kan förbättra innan du ansöker om lånet. Detta innebär inte att du ska skicka iväg många ansökningar till flera olika banker då detta kan ha en motsatt effekt till det du önskar. Kolla istället upp vad de olika långivarna erbjuder mer eller mindre innan du skickar iväg en ansökan någonstans. På så sätt är det lättare att hitta bättre räntor och villkor. Det finns som tidigare nämnt hemsidor som du kan använda dig av som specificerar sig på att jämföra långivare för att du ska kunna hitta den som passar dig bäst.

Fördelar och nackdelar med lån utan UC

Hur du än gör så kommer det att tas en kreditupplysning. Skillnaden är bara var den kommer att tas. Fördelen med om den inte tas hos UC är att den inte sparas i någon lista. Hos UC så syns däremot alla kreditupplysningar som har tagits. De övriga upplysningsföretagen sparar inte den informationen på samma sätt. I och med att de inte syns så kommer de inte heller påverka din kreditvärdighet i framtiden. En annan fördel kan alltså vara om du har låg kreditvärdighet. Har man en låg kreditvärdighet så är det nämligen större chans att kunna få lån när det är en långivare som inte använder sig av UC då dessa generellt sett är mer troliga att acceptera dig som kund. På så sätt kan du ta nya mikrolån utan uc.

Nackdelarna är dock fler än fördelarna. Lån utan UC är i regel för mindre summor vilka oftast kräver högre räntor och korta återbetalningstider, med andra ord en högre månadskostnad. Snabblån och smslån är i regel dyra och det är endast dessa du kan hitta om du vill låna utan UC. Även det billigaste mobillånet utan UC har i regel en ganska hög ränta och oftast inte heller så bra villkor. Därför är det bättre att inte försöka komma undan det vanliga systemet för att låna pengar på grund av skulder och dålig ekonomi. Det finns nämligen där även för att på ett sätt skydda dig som låntagare. Så att försöka komma undan de vanliga kraven brukar oftast bara resultera i stora skulder och många sömnlösa nätter. Försök istället att rätta till ekonomin så kanske du kommer se att du kan spara ihop till det du önskar eller kunna ta ett vanligt lån hos en pålitlig bank eller kanske genom en hemsida som sysslar med låneförmedling. Dessa hemsidor är ett bra alternativ om man tvivlar på vem som kommer att acceptera ens låneansökan.

Låneförmedlaren tar som ovan nämnt oftast endast en kreditupplysning hos UC och skickar den sedan vidare till olika långivare som sedan i sin tur presenterar vilken ränta och vilka villkor de kan erbjuda dig som låntagare. På så sätt får du förhoppningsvis några olika val att välja emellan för att kunna hitta det alternativet som passar just dig bäst. Har du möjlighet att använda detta alternativet framför lån utan UC så kanske det är en bättre lösning för dig.

Varför bör man vara försiktig när man lånar utan UC

Om du däremot väljer att söka snabblån utan UC för att få pengar direkt så finns det vissa punkter som är viktiga att tänka på innan du trycker på ansök. Exempelvis:

  • Är du säker på att du kommer att kunna betala av lånet i tid?
  • Har du en plan för hur du kommer att kunna betala av lånet i tid?
  • Om du inte har pengarna för att betala det du behöver lånet för nu, vad gör dig då säker på att du kommer ha pengarna innan löptiden för lånet har gått ut?
  • Varför vill du ta lånet? Med andra ord, är lånet verkligen nödvändigt?

Om du redan har en del lån som du inte klarar av att betala redan nu, sikta då istället på att betala av dessa innan du tar ett nytt. Varför inte kolla upp om att ta ett samlingslån istället för att slippa massor av småskulder? Med småskulder tillkommer ofta extra fakturaavgifter, servicekostnader etcetera. Genom att ta steget mot att bli skuldfri kanske du kan spara så pass mycket pengar så att du kan köpa eller betala det du tänkte ta lånet för i alla fall. Behöver du hjälp för att ta tag i din ekonomi så är det bra att göra det. På så sätt kan du i framtiden kanske spara ihop pengar till det du behöver och även ta lån med bättre ränta och villkor.

Vad händer om du inte kan betala lånet utan UC i tid?

Precis som för de flesta lån och krediter så blir ett lån utan UC dyrare om du inte betalar i tid. Förseningsavgifter och högre räntor är ofta följden av att inte betala ett lån utan UC i tid. Hur allvarliga konsekvenserna blir beror såklart på de villkor du som låntagare och din långivare kom överens om när du accepterade lånet. Många gånger så ökar dina skulder lavinartat om du inte betalar dem i tid. Ett lån på 10 000kr kan mycket snart vara en skuld på 100 000kr om du inte sköter dina betalningar. Därför är det väldigt viktigt att innan du accepterar ett lån läser igenom villkoren noggrant och är säker på att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna i tid. Har du ett lån så bör det vara din prioritet att betala tillbaka det, gärna så snabbt som möjligt.

Sammanfattning

Det finns alltså inte långivare som inte tar kreditupplysningar då detta inte är tillåtet av den svenska lagen. UC är med andra ord inte samma sak som kreditupplysning utan det står för Upplysningscentralen vilket är Sveriges största företag som sysslar med just kreditupplysningar. Söker du ett lån hos någon som inte använder just UC så kommer de att göra en kreditupplysning hos något annat företag. Många gånger är det lättare att få ett lån av någon som inte använder UC då dessa långivare oftast accepterar låntagare med låg kreditvärdighet. Det är också många gånger lättare då det i regel gäller summor under 10 000kr. Anledningen till detta är att lån utan UC oftast är snabblån och smslån. Du kan ansöka om dessa typer av lån online eller ibland också via sms. Dessa lån är dock oftast dyrare, men exakt vilken ränta du kommer att bli erbjuden beror främst på din kreditvärdighet, med andra ord hur stor risk långivaren anses sig ta när denne lånar ut pengar till dig samt hur stor summan du ansökt om är. För att hitta de bästa villkoren kan det vara en bra idé att kolla upp flera olika potentiella långivare och jämföra deras räntor och villkor.

Nya mikrolån utan ucOm du vet med dig att du har en låg kreditvärdighet så kan det kännas som en fördel att söka lån utan UC då det är troligare att din ansökan blir accepterad. Det kan också vara en fördel då det inte påverkar din framtida kreditvärdighet om du ansöker lån utan UC. Innan du klickar på ansöka bör du dock tänka igenom noggrant om du har råd med detta lånet. Om du inte betalar igen i tid kan nämligen en liten skuld förvandlas till en stor skuld väldigt fort. Många smålån blir dessutom en stor skuld tillsammans som oftast resulterar dyrare än ett större lån. Har du redan många mindre lån så kan man istället försöka få ett samlingslån för att på så sätt dra ner på månadskostnaderna.

Vilken anledning du än har för att läsa denna artikel vare sig du bara vill ha en förståelse av vad UC står för samt för och nackdelar eller om du faktiskt letar efter ett lån utan UC så hoppas vi att du nu har fått en bra överblick av ämnet och kan fatta ett informerat beslut hur du vill låna i framtiden.

Smslån utan UC kan vara en utmärkt lösning för dig som behöver ta ett lån men vet med dig att du har för många låneansökningar under den senaste perioden. Det är också ett alternativ för dig som har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden som finns registrerade hos UC. Kom ihåg att läsa igenom villkoren. Att ansöka om lån utan UC när det gäller större summor kan bli svårt, medan smslån utan UC eller snabblån utan UC oftast är lättare. Om du är över 20 år gammal och har en deklarerad inkomst på 120 000 kronor så är dina chanser större för att få ett smslån utan UC godkänt.