Sms lån 18 år

Nya sms lån 18 år

Kan du låna pengar när du är 18 år?

Även om det är lagligt att låna ut pengar till personer över 18 år, så kräver många långivare att man ska vara minst 20 eller 21 år för att få låna. Det beror framförallt på att 18 åringar ofta inte har börjat tjäna egna pengar än. De kan på så vis inte antas vara skötsamma när det kommer till att hantera sin privatekonomi.

Detta är förmodligen sant i många fall, men inte alltid. Det finns många ansvarsfulla 18 åringar som har arbete och stabil inkomst. Samtidigt finns det många 21 åringar som är extremt oansvariga och dåliga på att sköta sin ekonomi. Därför spelar ålder egentligen ingen större roll. Många långivare lånar ut till dig som nyss fyllt 18. Och förutom smslån och onlinelån, så kan man som 18 åring teckna både privatlån och bostadslån.

Vad är det för smslån man kan få när man är 18 år?

Om du som 18 åring är sugen på att ta ett litet lån som till exempel ett smslån, bör du vara medveten om att lånekraven skiljer sig åt från en långivare till en annan. Det finns många lån- och kreditgivare som är villiga att låna pengar till den som nyss fyllt 18, medan andra har en åldersgräns på 19-21 år.

Vilken typ utav smslån du kan få beror på hur mycket du vill låna. Vissa långivare lånar ut mindre summor till de som är 18 år, och större summor till dom som fyllt 21. Annars finns det inga speciella krav som endast ställs på 18 åringar. Samma regler och villkor gäller oavsett om du är 18 eller 65. Men var medveten om att det är upp till de enskilda kreditgivarna att besluta om du är en lämplig låntagare.

Måste man ha jobb för att få ett lån när man är 18 år?

Som ovan nämt är det inga speciella krav som ställs på en låntagare bara för att denne är 18 år. Så länge långivaren godkänner låntagare från och med den dagen då de fyller 18 år, så ställs de oftast mot samma krav som gäller för alla andra.

Att låna ut pengar till personer utan inkomst innebär en risk för låneföretaget, men det finns många som anser att det är värt det. Det finns flera anledningar till varför vissa långivare beviljar lån till personer utan jobb medan andra inte gör det. En del långivare utför väldigt noggranna kreditprövningar, eller så har de ett väldigt starkt marknadsvärde vilket kan tillåta dom att bevilja riskfyllda lån utan att det påverkar företaget negativt.

Olika långivare har olika system för att komma fram till hur stor inkomst låntagaren har för att få låna pengar. Vissa har en specifik summa som måste uppnås medan andra utvärderar inkomster individuellt. Vanligtvis ser de till saker så som tidigare löner, boendekostnader, om du är sambo eller gift, och vad du har för utbildning.

Privatlån utan inkomst

Har man ingen fast inkomst kan det bli svårt att få ett privatlån. Minimikraven för privatlån ligger på runt 10,000 kr i månaden, eller 100 000 kr om året under en längre period. Saknar du helt inkomst är det i stort sätt omöjligt att få ett lån. För dig som saknar inkomst helt är det bästa att be någon gå i god för lånet, dvs ha en medsökande. Det är också värt att lägga på minnet att långivaren granskar förra årets skattedeklaration, och fattar ofta sitt beslut efter den.

Smslån 18 år utan inkomst

Tyvärr kan man inte använda sig utav en medsökande när man ansöker om smslån eller andra typer utav snabblån. Med den här typen utav lån är det endast den nuvarande ekonomiska situationen som långivaren tar hänsyn till. Men det finns långivare som beviljar smslån även om du har väldigt lite inkomst. För smslån utan inkomst 18 år eller äldre, har blivit mycket mer populärt på senaste tiden och marknaden fortsätter att växa.

Tänk på att all typ av inkomst räknas in i dina chanser att få ett lån. Många långivare godkänner alltså lån för dig som har A-kassa, är sjukskriven eller har studielån.

När man jämför lån utan inkomst 18 år bör man lägga på minnet att man förmodligen kommer att få sämre villkor och dyrare lån. Det är mycket mer fördelaktigt att låna pengar när man har stadig inkomst, eftersom att långivare anser att lånet är mer riskfyllt — dom vet inte när du kommer att kunna betala tillbaka — när de lånar till någon utan anställning. Det resulterar i att du som lånar utan att ha ett jobb förmodligen kommet att få betala högre ränta.

Om du är arbetslös kanske det inte är det rätta tillfället att låna pengar. Effekterna av ett lån är långsiktiga, och konsekvenserna av att inte betala av är allvarliga. Det är därför rekommenderat att söka finansiell hjälp på annat håll. Hos familj, vänner, socialtjänsten eller kommunens skuldrådgivare.

Hur mycket kan man få låna med nya smslån 18 år?

En enkel definition av smslån är att du kan låna lite mindre summor, och det vanligaste är mellan 500 och 10,000 kr. Ett traditionellt lån har vanligtvis en löptid på minst ett år och upp till 15 år, medan ett smslån har en kortare låneperiod. Vanligtvis 30 – 90 dagar.

Smslån kan sträcka sig upp till 50,000 kr. Men det är ovanligt att någon under 21 får låna så mycket första gången man lånar. Det är inte helt ovanligt att man får låna en mindre summa flrsta gången man lånar. Om långivaren till exempel erbjuder lån från 500 kr till 15,000 kr, så kanske du som 18 årig förstagångslånare endast får låna 3000 kr. Du måste sedan bevisa att du är pålitlig och kan betala av lånet i tid, och på så sätt kan du få tillgång till de högre lånesummorna.

Vissa långivare erbjuder korta smslån där skulden måste vara betald inom 15 dagar, och andra erbjuder löptider som sträcker sig upp mot ett år. Den vanligaste låneperioden är 30 dagar. En del kreditgivare har flexibla löptider, vilket innebär att du kan välja om du vill betala inom 15 dagar, 30 dagar eller 90 dagar, till exempel.

Många av de som använder smslån och andra snabblån gör det eftersom att det går snabbt och är smidigt. Det är vanligt för långivare att marknadsföra sin snabbhet, men det finns flera faktorer som avgör hur snabbt lånet kan beviljas och betalas. Här spelar det stor roll vilken bank du använder, och hur långa handläggningstider de har.

Varför har långivare åldersrestriktioner?

Det är lagligt att låna pengar när man fyllt 18 år, men många långivare beviljar inte lån till personer under 21. Anledningarna till det är bland annat att man precis börjat ta ansvar för sin egna ekonomi, så det finns inga bevis för att 18 åringen är kapabel till att hantera sina utgifter och skulder. En äldre person som har arbetat några år och betalat hyra, kan visa för banken eller finansbolaget att denne är ansvarsfull genom att man har betalat sina räkningar och fakturor i tid under en längre period.

En annan anledning är att 18 åringar ofta inte har fast anställning, utan i första hand får inkomst via studielån eller extra jobb. En del långivare beviljar ändå lån, men försäkra dig om att du uppfyller kraven innan du lånar.

Varför måste man vara försiktig med att låna pengar?

När man som ung 18 åring precis ska börja sitt vuxna liv, är det viktigt att man anstränger sig för att ta de rätta finansiella besluten. Alldeles för många människor kliver in i vuxenvärlden utan ordentliga kunskaper om sin privatekonomi, vilket leder till att de tar beslut som kommer att påverka dom under lång tid framöver.

smslån utan inkomst 18 årÖverkonsumtion, shopping, kreditkort och för många smslån är några av de vanliga misstagen många unga gör, och det är också misstag som bör undvikas. Här är några utav riskerna med snabba lån, så som smslån.

När man lånar pengar via smslån kommer långivaren ta ut en avgift plus ränta på det lånade beloppet. Kreditbolag som sysslar med smslån är inte speciellt noggranna när det kommer till att bedöma låntagarens kredittrovärdighet, vilket är anledningen till att de är så populära hos unga människor utan inkomst. Det betyder att kreditgivaren tar en väldigt stor risk när den beviljar nya sms lån 18 år och eventuellt utan inkomst — därav de skyhöga räntorna.

Även om det kanske är väldigt enkelt att snabbt få pengar, så bör du vara väldigt försiktig. Det kan sluta med att man betalar mer i ränta än vad man från början tänkt låna.

När man tar ett smslån går man med på löptiden som vanligtvis är en månad. Det betyder att måste betala tillbaka när lönen kommer, annars får man ett ytterligare påslag av ränta och måste betala tillbaka lånet + ränta x 2 vid nästa månad. Lägg till straff- och förseningsavgifter. Det här är anledningen till varför så många fastnar i skuldfällan. Långivaren fortsätter att lägga på en ränta som kan vara flera hundra procent, vilket gör att lånet fullkomligt exploderar.

Det många då gör är att ta ut ytterligare ett lån för att täcka upp det första lånet, och så är den onda spiralen igång, ända tills låntagaren inte kan låna mer och ärendet hamnar hos Kronofogden.
Smslån löser inte det underliggande problemet som ofta är en oorganiserad privatekonomi. Att ta ett smslån är som att sätta plåster på ett öppet sår, istället för att vända sig till rådgivare och be om hjälp.

Vad ska man tänka på när man lånar pengar när man är 18 år?

Ska man låna pengar som 18 åring är det vettigt att tänka efter både en och två gånger. Det kan vara okej att låna pengar till en lägenhet om du har ett arbete och flyttar hemifrån, eller att ta ett billån för att köpa din första bilen. Men att starta sitt vuxna liv med att skuldsätta sig är inte speciellt bra. Om det däremot är akut kris några dagar före löning kan ett smslån vara räddningen – men låna alltid endast i nödfall och välj ett billigt lån som du snabbt kan betala tillbaka.

Billiga smslån är givetvis att föredra, men var säker på att kunna betala tillbaka i tid eftersom att det annars blir väldigt dyrt. Tänk också på att det kommer att synas hos Upplysningscentralen om du har ansökt om ett lån redan som 18 åring, vilket kan verka oansvarigt för framtida låneansökningar. Även om du ansöker om ett lån som inte gör en kreditvärdering via UC kommer det att göras via ett annat värderingsföretag, eftersom att det enligt lag alltid måste göras en kreditbedömning när ett lån ska beviljas. Börjar du ditt vuxna liv med att ansöka om ett lån bör du vara beredd på att svara på frågor angående detta från framtida hyresvärdar och långivare.

Om du har ett heltidsjobb och i övrigt ordnad ekonomi, så har du förmodligen möjligheten att ansöka om ett privatlån som har betydligt billigare räntor än vad smslån har. Så ansök om ett privatlån istället om du har möjlighet.