Sätt att förbättra din ekonomi 2018

Detta är en fråga som många vill ha svar på då de flesta av oss någon gång befinner oss i en situation där vi känner att vi behöver förbättra vår ekonomi.

Ett nytt år inspirerar ofta till nya vanor, inklusive ekonomiska sådana. Om du vill placera dig själv på en väg för att bygga välstånd under hela året, överväga dessa tips vi går igenom i denna artikel, som alla är utformade för att hjälpa dig att hålla tillbaka utgifterna och arbeta mot större ekonomisk trygghet.

De har både offensiva strategier, som att spara mer, samt defensiva sådana, som att skydda dig från identitetsstöld.

1. Sätt upp dina mål tidigt och dela dem med andra

Dela finansiella mål med vänner – och till och med främlingar genom sociala medier kan hjälpa dig att formulera precis vad de har för mål och även hålla dig ansvarig. Forskning visar faktiskt på att, genom att sätta upp mål, så antyder man .att göra offentliga uttalanden om mål, och hjälper människor att förbinda sig till dem, oavsett om de är pengar eller hälsorelaterade. Vi är redan genom halvvägs av 2018 och 2019 närmar sig, så överväg att dela dina mål på Facebook, Twitter eller liknande.

Om du fastnar, så kan bläddra genom bilder hjälpa till att inspirera och få dig fokuserad för att sätta upp dina mål. Smarta pengar går till att Förvandla Din Vision till Verklighet. Hon uppmuntrar människor att titta på och gå igenom motiverande bilder som stränder och segelbåtar när de planerar sin pension. Denna övning är särskilt användbar för alla par, för att se till att de är på samma sida.

2. Skydd mot identitetsstöld

Identitetstjuvar kan stjäla inte bara pengar utan också din identitet, som tillåter dem att skapa nya, falska konton i ditt namn. Kostnaderna kan lägga till upp till tiotusentals dollar och timmar av din tid på att försöka rätta till situationen.

En av de vanligaste identitetsstölderna online och metoderna är för en angripare skickar ett e-postmeddelande med en hyperlänk som leder offret till en hemsida som ser ut som en officiell webbplats som begär personlig information.

Människor kan luras att dela deras namn, adress, kreditkortsnummer och till och med personnummer på detta sätt. För att hålla dig säker, undvik att klicka på främmande hemsidor och adresser som skickas till dig via e-post, även om de vid en första anblick ser ut att vara från din bank eller en återförsäljare.

3. Få ut mer av din arbetsplats fördelar

Om du är lycklig nog att ha ett jobb med fördelar, då lönar det sig att se till att du får ut så mycket av dem som möjligt. Bortsett från lön, ta en närmare titt på tillgängliga pensionskonton (se till att plocka upp alla matchande förmåner), flexibla utgifter konton, ekonomiutbildning och friskvårdsbidrag, som kan omfatta gratis rådgivning. Sjukförsäkringen och arbetsskadeförsäkringen kan också hjälpa till att skydda din ekonomi på lång sikt.

4. Använd verktyg för att hjälpa dig att spara mer

Appar kan göra det lättare att skydda spararnas konton från bedrägerier och spara mer pengar, och det kan löna sig att använda dem. Några av de bästa aktörerna på området inkluderar mobilappar som flaggor eventuella bedrägliga avgifter eller fel, och de som samlar in ditt medlemskort digitalt, så att du kan få ta del av besparingar även om du lämnar ditt kort hemma.

Andra användbara finansiella verktyg inkluderar appar som hjälper dig att snabbt jämföra priser när du handlar online eller i butiker, eller ett webbläsartillägg som gör att du vet om det finns ett lägre pris någon annanstans på nätet.

Det finns även hemsidor som låter sina besökare jämföra olika produkter och dess priser, funktioner och annat. Vår jämförelsetabell som du kan se, är ett exempel på ett smart sätt att förbättra utgifter, och på så vis också ens ekonomi.

5. Bli mer ekonomiskt kunnig

Finansiell information är en nyckelfaktor när det gäller för vuxna att bygga välstånd över tiden. Om folk förstår grundläggande begrepp när det gäller att spara, investera och ränta-på-ränta, då de är de mer benägna att sitta på en viktig grundplåt när de blir äldre. Det är därför viktigt att göra en insats för att utbilda dig själv, oavsett om det är genom ett verksamhetsförlagd utbildningsprogram eller på nätet, vilket snabbt kan betala sig.

6. Se till att du är på samma ekonomiska plan som din partner

Samordna dina utgifter och sparvanor med din partner kan inte bara leda till en smidigare relation, det kan också innebära mer pengar på ert gemensamma bankkonto. Om man tillsammans i ett förhållande hjälps åt för att granska ekonomin och vilka utgifter och inkomster man rör sig med varje månad, kan man underlätta i arbetet att förbättra sin ekonomi. Många förespråkar också att utveckla en fem-årsplan, som kan hjälpa till med dagliga val.

7. Förenkla ditt digitala liv

Om du ofta frestas av lovande fantastiska erbjudanden och besparingar du ”bara inte kan gå miste om”, då du kanske vill överväga att avbryta prenumerationen på massor av e-postlistor som du omedvetet har registrerat dig för. Det finn några riktigt bra verktyg på nätet som låter dig, med ett fåtal klick, antingen avsluta prenumerationen eller välja en daglig ”Uppdatering” e-post att du kan ta del av på din fritid, istället för att ständigt få oviktiga e-post hela dagen lång.

8. Förbered dina pengar för åldern

När du blir äldre och förbereder dig för att gå i pension, är det viktigt att se till att dina pengar kommer att hålla sig. Det innebär att se dina investeringar i en portfölj som är aggressiv nog att växa snabbare än inflationen och att se över din budget för alla stora läckor. Du kan också fråga din bank vad de har på plats för att skydda äldre från bedrägeri

9. Lär dig från tusenåriga utgiftsvanor

Den yngre generationen kan fortfarande vara vid den relativa början av sina finansiella resor, men de har några nyttiga vanor att lära resten av oss. Unga konsumenter som upplevde den stora lågkonjunkturen efter 2008 samtidigt som de var på väg att bli äldre, tenderar att vara kunniga konsumenter, maximera kuponger och besparingar. De har också minska kostnaderna genom att ta på sig ”gör det själv”-projekt och att prioritera utgifter som är viktigast för dem, som att resa.