Nästrimmer Bäst i test 2018

nästrimmer bäst i test

Johan sitter på en dejt. Tjejen han träffat på Tinder är rätt söt, och hon verkar hänga på varje ord han säger. Han har berättat om sitt brinnande intresse för datateknik och det program han någon gång tänker skriva, och även börjat avslöja sina drömmar om hur detta program kommer att förändra världen och göra honom rik. ”Hon är min”, tänker han för sig själv, nöjd över denna till synes lyckade första träff. Han som nästan jämt har otur med kärleken ville försäkra sig om att allt skulle gå rätt denna gång – rena kläder, nyrakad, parfymerad, och hela kvällen har han varit noga med att visa sitt bästa humör.

Plötsligt minns han det sista han fick höra från sitt ex innan hon stormade ut ur hans liv: ”Du tänker bara på dig själv.” Oj då – han har ju suttit och snackat om sig själv hela kvällen. Tjejen verkar inte bry sig så mycket – hennes blick verkar vara fäst vid hans läppar. Johan har alltid velat träffa någon som bryr sig, som vill ge honom den uppmärksamhet han förtjänar, och hon verkar vara kvinnan för honom. Men han måste ju låta henne uttrycka sina känslor också, det vet han ju sedan förr att kvinnor uppskattar.

”Vad tycker du om det?” frågar han och tystnar i väntan på svar.

Hon bara stirrar.

Tystnaden börjar bli obekväm. Johan undrar om allt är bra ställt. Plötsligt verkar hon lägga märke till att han slutat prata.

”Ehh… Vad sa du?”

”Jag undrar vad du tycker om min idé.”

”Ehh… Ja, den är toppenbra”, säger hon avlägset.

Han kanske inte är så smart i alla sociala sammanhang, men det går inte att misstänka den tonen. Hon har inte en aning om vad han suttit och snackat om. ”Hon måste vara så tagen med mig att hon helt glömt av sig”, övertalar han sig själv, ler och erbjuder sig att betala notan.

”Jaha… tack så mycket, det var en mysig kväll. Vi måste göra om det någon gång”, säger hon, ger honom en flyktig kyss på kinden och sticker innan han kan börja fatta vad som hänt.

Med en enda blick fattar kyparen vad som hänt. ”Du, kolla näsan”, hintar han när han plockar upp notan.

I spegeln på herrtoan får Johan se vad tjejen suttit och stirrat sig blind på. När han nös hade visst en stor snorkråka kommit loss, och den hänger nu och dinglar från vänstra näsborren i tre olyckligt långa näshår. Jaha, det var det hon satt och äcklade sig över. Ja, inte vill jag ha någon sådan i mitt liv, tänker han för sig själv och önskar att han aldrig hade nysit. Hon var ju snygg, tjejen. ”Ska köpa en bra nästrimmer innan nästa gång.”

Vad är en nästrimmer?

nästrimmer bäst i testNågon gång i livet börjar man märka att hår ibland växer där man inte vill ha det. Det finns många smarta sätt att få bort det – klippa bort det, raka av det, rycka ut det genom tiotals innoverande metoder. De har dock alla ett gemensamt: det kan göra ont. Klipper man kan man råka nudda skinnet, rakar man kan man skära sig, och drar man ut det – ja, det känns. Ordentligt. Därför har många valt att strunta helt i svåråtkomliga områden, som inne i näsborrarna och öronen. Detta kan resultera i många generande moment, som det Johan fick uppleva på sin dejt.

För att undvika både oönskat hår och den smärta som kommer med borttagningen, har man designat trimmer för näshår, eller näshårstrimmer som de mer specifikt kallas. De är små apparater som skär av hårstråna några millimeter ovanför skinnets yta, vilket har sina positiva aspekter:

 1. Du slipper generande moment i och med att håret inte syns.
 2. Du slipper inväxta hårstrån, eftersom apparaten inte drar ut dem från roten.
 3. Du slipper smärtan.

Men är det verkligen nödvändigt att trimma näshåren? Kan jag inte bara rycka ut dem?

Olika sorters nästrimmer

Funktionen är densamma: att klippa av näshåren på rätt längd. Sättet att gå tillväga kan variera: det finns elektriska och manuella nästrimmers, med olika storlekar och former på huvuden. De elektriska modellerna kan vara batteridrivna eller laddningsbara, av dessa två är laddningsbara näshårstrimmers stora favoriter i test eftersom du inte behöver spendera tid och pengar på att hitta rätt batteri varje gång det tar slut. Manuella trimmers fungerar som en liten sax med roterande blad: varje gång du ska trimma klämmer du ihop handtagen. De flesta nästrimmers fungerar också för att trimma oönskat hår i öron, ögonbryn och polisonger – med lite övning kan du bli expert på den modell du skaffat och aldrig mer behöva skämmas över utstickande, oregerligt hår.

Formen på apparatens huvud gör skillnad på trimeffekten: en vertikaltrimmer passar bäst för ögonbryn och polisonger eftersom du kan ”följa linjen”, vilket gör för en renare look. Ett huvud med roterande blad funkar bäst till näshår och öronhår, eftersom håret växer från alla håll och det måste skäras av på rätt längd. Vissa modeller låter dig byta huvudet på apparaten efter behov – har du hår som växer som ogräs och behöver trimmas en gång i veckan eller oftare kan detta vara valet för dig.

Därför ska du trimma

Näsan än en väldesignad del av vår kropp, och varje detalj i den har ett syfte. De små håren finns där för att filtrera luften när du andas, så att syret kommer in men smutsen stannar ute. Snoret har samma funktion: lite egenproducerat ”limm” där damm och andra partiklar fastnar, så du slipper få in dem i lungorna. Allt är helt naturligt och ganska fiffigt. Det är först när dessa två blir synliga som det kan bli problem med den sociala aspekten av livet – vi har fått lära oss att det är ”äckligt”, att det tyder på brist av egenvård. Några män har valt att hantera detta problem genom att rycka ut näshåren, med en pincett eller för hand. Eftersom hårstråt kommer upp med rot och allt, kan det göra väldigt ont. Men detta är inte den enda orsaken till varför du borde undvika detta.

När du rycker upp håret lämnar du ett litet litet hål. Poren är sårad, och det kommer att dröja en tid innan den hinner läka (och producera ett nytt hår). Det är en perfekt miljö för en infektion – bakterierna i snoret och smutspartiklarna i luften kan lätt hitta in i poren och skapa problem som är mycket värre än utstickande näshår. Därför är det enda rätta att använda en bra nästrimmer: klippa håren till en längd där de inte längre syns utanför näsan, men ändå kan uppfylla sin viktiga funktion. (Och skönare är det också.)

Fördelar och nackdelar med näshårstrimmer

 • Du undviker generande moment i form av utstickande hår.
 • Du sparar både tid och smärta.
 • Det är en hygienisk och hälsosam form av kroppsvård.
 • Apparatens storlek gör det enkelt att ta med den var som helst – släng in den i necessären bara!
 • Nästrimmers som är bäst i test är vattentäta – du kan till och med klara av det i duschen.
 • Batteridrivna trimmers kan i dagsläget klara flera timmars trimmning innan laddning eller byte behövs.
 • Den är mångsidig: det är inte bara näshår som ska klaras, utan svåråtkomligt hår på hela kroppen.

 

 • Vissa billigare modeller kan börja rycka ut håren i stället för att skära av dem när batteriet börjar ta slut.
 • Har du inte rengjort trimmern ordentligt kommer de gamla håren att förhindra att de nya tas hand om – för att inte tala om risken för infektioner detta kan åstadkomma.
 • De för oväsen – vissa mer än andra.
 • Alla kroppar är olika: storleken på apparatens huvud kan kännas otympligt och obehagligt för några.

Det går fort

Näshårstrimmern är en tidsparare. Till och med de som inte hade något emot att tortera sig själva genom att dra ut håret ett (eller flera!) åt gången har medgett att apparaten sparar mycket tid. Det som förr var en lång process framför spegeln – hitta håret, ta tag i det med pincetten, blunda, andas djupt, DRA!, andas djupt igen, repetera – har nu reducerats till en halv minuts surrande med den bästa näshårstrimmern. Ska du trimma ögonbryn, polissonger, och öron också, tar det på sin höjd 10 minuter, rengörning inberäknad. Så du som ständigt är på språng och måste passa tiden ordentligt för att inte komma försent till nästa möte kommer att ha väldig nytta av apparaten: 5 minuter, så var trimmningen fixad för resten av veckan. Tala om effektivitet!

Vad kostar nästrimmers?

Priset på en näshårstrimmer kommer förstås att variera beroende på märket, materialet, modellen och även antalet funktioner den erbjuder. Du kan hitta allt från en billig nästrimmer för 100 SEK till den mest avancerade apparaten för 500 SEK , men kom ihåg att priset inte är allt: det kommer endast att vara en bra investering om den verkligen uppfyller dina behov.

Tänk på detta när du ska välja nästrimmer

nästrimmer testNär du för hundrade gången står och stirrar dig blind på dina långa näshår och bestämmer att nu minsann ska du få bukt med dem, du ska köpa en trimmer, tänk då på detta:

 • Elektrisk eller manuell? Den elektriska är givetvis lättare att använda, men den kommer att kosta lite mer både vid köpdags och i längden. Vill du spara detta kan du pröva en manuell näshårstrimmer som är bäst i test – tänk då på att det krävs skicklighet för att använda den utan smärta, och förbered dig på några aj!-moment medan du lär dig att hantera den.
 • Ett fast huvud eller flera utbytbara? Hur mycket hår vill du få bort? Och hur fort växer det? Du som bara behöver rycka ut ett enstaka näshår någon gång ibland kanske inte behöver så många detaljer – välj en trimmer med roterande huvud, och se till att du förvarar den på en torr plats efter varje användning, så förlänger du dess livstid. Har du däremot ärvt tendensen av rikligt med snabbt växande hår kan du ha nytta av flera val samtidigt: du kan byta huvudet på apparaten efter behov, för att få bukt med även de svåraste området.
 • Vattenresistens eller ej? Hur mycket tid kommer du att ägna åt trimningen varje vecka? Kom ihåg att apparater som är vattentäta kommer att spara mycket tid både när det gäller användning och rengöring.
 • Vad får du för pengarna? Dyrare pris behöver inte betyda bättre kvalitet, även om det finns en relation mellan de båda. Kom ihåg att trots all hype gör du väl i att välja den modell som passar just dina behov. Och det finns ingen anledning att lägga ut en massa pengar på funktioner som du aldrig kommer att använda.
 • Extra detaljer: Några modeller erbjuder även tillbehör som rengöringsborste, kam för ögonbryn och bordsställ. Batterier brukar dock inte medfölja i paketet. Kom ihåg att en nästrimmer för damer uppfyller precis samma funktion som den som designats för herrar, den enda skillnaden brukar vara färgen. Så om du hittar ett bra pris på en trimmer, vem den än är menad för – slå till!

Sköt om din nästrimmer

Öron och nästrimmers tillverkas alltid i hygieniska material, vilket är viktigt då användningsområdet är känsligt för infektioner. Men för att garantera en ren och smärtfri trimning krävs det även regelbunden rengöring och omhändertagning. Detta gör du lätt i duschen, eftersom de flesta modeller är vattentäta: skölj noggrant ut huvudet tills allt hår är borta, och låt apparaten torka. Kom dock ihåg att inte förvara apparaten i duschen; den håller bäst om den får bo på torr mark när den inte används. Nästrimmer test har visat att även den bästa apparat kan sluta fungera om den inte omhändertas ordentligt.

Har du beslutat dig för att skaffa en nästrimmer? Har du använt en i flera år och tycker att det är dags att byta? Vi hoppas att informationen i denna artikel har varit dig till nytta i sökandet. Och kom ihåg att en apparat inte behöver vara den mest omnämda på marknaden för att vara bra: uppfyller den dina behov kan den vara bäst i test för just dig!