Mobillån

mobillån

Oväntade avgifter eller kostnader är det ingen människa som gillar. Att ha en stabil och bra ekonomi är en viktig del för många att ha, för att må bra och för att känna sig säkra. Ibland kan det vara så att man behöver lägga pengar på en avgift som man inte räknat med in sin planering, har man i dessa fall inga sparade pengar så kan det bli knepigt att betala kostnaden. Som tur är har vi idag enkla mobillån som du kan ansöka om.

Långivare Dags att fåa Min lånsumma Max lånsumma Åldersgräns Minsta ålder
1 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader 23 år
1 – 3 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 – 2 dag 10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader 20 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 20 år
1 dag 20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader 18 år
1 dag 1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader 18 år
1 dag 1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 23 år

Dags att fåa: 1 – 3 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 – 2 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 50000 kr

Åldersgräns: 80 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 20000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 20000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 25000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 20 år

Det positiva med mobillån är att det går så snabbt att både få ansökan hanterad, ett beslut om låneansökan och därefter pengarna på kontot. Dessutom kan du ansöka om ett mobillån var du än befinner dig. Skulle du alltså stå mitt på en motorväg ute i ingenstans och bilen har gått sönder, behöver du här pengar för att anlita en bärgningsbil så är ett mobil lån en perfekt tjänst att nyttja.

När du ansöker om ett telefonlån så gör du det från din mobiltelefon eller surfplatta och det är även här namnet kommer ifrån. Dock så är det många långivare idag som också erbjuder tjänsten om du sitter via en dator.

Vad är ett mobillån?

Ett mobillån är samma typ som ett privatlån utan säkerhet, ett mikrolån, SMSlån eller ett blancolån. Det finns många typer av namn på dessa mindre små lån. Detta är ett slags lån som är bra för dig som snabbt behöver få in pengar och det kommer även vara mindre krav på dig som långivare. Dock så kommer också räntorna och avgifterna vara högre och allt detta är just på grund av snabbheten och att långivaren har en mindre säkerhet på att långivaren faktiskt kommer betala tillbaka de lånade pengarna.

Varje långivare eller bank idag som erbjuder mobillån har alla olika räntor, avgifter och betalningsperioder. Ska du ansöka om ett mobillån så är det således viktigt att du ser över vad du faktiskt skriver på för avtal och vad själva lånet kommer kosta dig i slutändan. Det kan vara så att andra typer av lån är mer värda för dig att ansöka om, beroende på din situation och vad du ska ha pengarna till. Läs mer hos varje långivare och deras användaravtal så att du vet vad du går med på.

När du ansöker om ett mobillån så har långivaren lägre krav på dig som ansöker, jämfört med till exempel privatlån med säkerhet, bolån eller billån. Ett mobillån direkt har lägre krav eftersom det handlar om en mindre summa pengar och att går så mycket snabbare att få pengarna. Därför kommer också långivaren ha högre kostnader när det gäller ränta och avkastning, mestadels för att själva vara säkra på att lånet betalas tillbaka.

Att tänka på när du ska ansöka om ett mobillån sms

Det kan vara en bra tjänst att ta del av om du behöver få in pengar snabbt, tänk bara på att det är viktigt att betala tillbaka telefonlån direkt så att du inte hamnar i ekonomiska svårigheter. Ska du ansöka om ett mobillån så är det bäst att vända sig till de företag som inte använder UC, utan istället använder sig av något annat kreditupplysningsföretag. På så sätt kommer dina mobillån inte synas när du vill ansöka om ett större lån i framtiden. Ett mobillån bör inte vara ett spontantbeslut och det är således bäst om det verkligen är den sista utvägen. Är det en mindre summa pengar så kan du alltid försöka se om du kan låna det av en familjemedlem eller en kompis, så att du slipper betala räntor och avgifter för att låna pengar.

Ansök om ett mobillån trots betalningsanmärkning

När det gäller mobillån så har långivaren ofta lägre krav på dig när du ska ansöka. Det finns många företag som idag erbjuder snabblån som dessa till personer som förut haft en betalningsanmärkning. Långivaren vill istället titta på personens nuvarande ekonomiska situation och därifrån dra ett beslut istället.

Ska du ansöka om ett mobillån så är det dock viktigt att du är helt säker på att du har god möjlighet att betala tillbaka pengarna. Skulle du redan ha haft problem med ekonomin tidigare så finns det nämligen en möjlighet att du hamnar i samma sits igen och det vill man givetvis inte. Ta en titt på de olika lånen och se vilket som faktiskt kommer gynna dig i slutändan.

Jämför olika lån med varandra

Ska du ansöka om ett mobillån så kommer du snabbt märka att det finns många olika erbjudanden där ute. Detta betyder också att de olika lånen skiljer sig när det gäller både kostnader, längden på lånet, summorna du kan låna, kraven som ställs på dig och liknande frågor. Ska du ansöka om ett mobillån så är det alltså bäst att jämföra de olika långivarna och bankerna med varandra, så att du hittar det bästa och mest rättvisa lånet för just dig och din situation.

Idag kan du ta del av låneförmedlare eller liknande företag som hjälper dig att jämföra lån, om det är så att du själv inte vill ta hand om processen. När du tar del av en låneförmedlare så kommer det dock skickas en UC på dig, men det är endast en och inte flera olika, som annars hade uppstått om du ansökt från de olika långivarna själv. Du kan också läsa olika jämförelsetabeller och liknande på internet, för att se över vilket företag som erbjuder dig bäst snabblån.

Olika mobillån och olika erbjudanden

När du ansöker om ett mobillån så finns det lite olika att välja mellan. Allt beror på vilken långivare som du tar kontakt med. En del långivare erbjuder snabblån på 1000 kronor och upp till hela 50 000 kronor. Tänk dock på att ju mer pengar du betalar, desto mer kommer lånet kosta dig i slutändan. När du ansöker om mobillån så är räntan högre än andra privatlån.

mobil lånEtt mobillån bör betalas tillbaka inom 15 eller 30 dagar, beroende på vilken summa som du har ansökt om. Det finns också snabblån som erbjuder en betalningsperiod på upp till 90 dagar eller mer, men oftast är det inte värt att ansöka om dessa lån i så fall då räntorna är högre än t.ex privatlån. Enda skillnaden är att du kommer behöva binda upp dig en längre tid om du ansöker efter ett privatlån, dock kommer den totala kostnaden vara lägre.

Det finns också vissa långivare och företag som erbjuder vissa krediter som du kan använda, som fungerar nästan på samma sätt som ett mobillån. De går att ansöka från din mobiltelefon men istället för att du ansöker om en mindre summa pengar, så kan du istället ansöka om en kredit så att du alltid har en trygghet om en oväntad avgift skulle dyka upp. Dessa krediter fungerar nästan som kreditkort, förutom att du istället har pengarna på ett konto hos långivaren som du sedan kan överföra till ditt egna bankkonto.

Äger du inget kreditkort eller vill du känna dig säker på att du kan ha en finansiering tillgänglig om en oväntad avgift skulle dyka upp, så är en sådan kredit relativt smart att ha. Du betalar bara ränta när du sedan överför pengarna till ditt bankkonto. Kika dock igenom vad räntorna ligger på, så att du väljer ett rättvist och bra erbjudande för dig och din ekonomi. Det är alltid smart att kolla igenom de olika lån typerna som finns, så att du hittar det bästa lånet för just dig. Att ha en kredit är smart om du dessutom vill göra ett litet mer långsiktigt beslut och välja ett bra erbjudande som kommer inte kommer kosta dig alltför mycket pengar i slutändan.

Såhär ansöker du om ett mobillån

När du ska ansöka om ett snabblån eller mobillån, så ser processen lite annorlunda ut beroende på vilken sajt som du tar del av. Dock så brukar du på de flesta sajter först välja den summa som du vill låna och även under hur lång tid du vill betala tillbaka lånet. När du har bestämt dig, så anger du dina personliga uppgifter och identifierar dig med ditt BankID. Nu kommer långivaren göra en kreditupplysning på dig för att se hur din ekonomiska situation ser ut. Ska du ansöka om ett mobillån så är det bäst att vända sig till de företag som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Detta så att du har större chans att få större lån godkända i framtiden.

Därefter kommer du få svar på din ansökan på bara några snabba minuter, oftast sker det automatiskt. Skulle du få ansökan godkänd så kan det vara så att långivaren ringer upp dig och diskuterar lånet, eller så skickas de direkt över till ditt bankkonto. Utbetalningstiden kan variera, men brukar inte ta mer än 1 bankdag. Det är alltså väldigt smidigt och enkelt att ansöka om ett mobillån.

Att ansöka om ett mobillån är således en smart och nödvändig tjänst för många som har svårt att få fram de där extra pengarna, när någon oväntad avgift dyker upp. Ett mobillån bör du betala tillbaka så snabbt som möjligt, då räntan ofta är högre än privatlån eller större lån. Se alltså till att välja rätt långivare och rätt erbjudande för just dig, så att du känner dig trygg med avtalet mellan dig och långivaren. Ansök inte om ett mobillån om det är ett spontanbeslut eller för pengar som inte är nödvändiga att använda och se till att ha god möjlighet att betala tillbaka lånet, så kommer det inte vara några problem alls att ansöka och betala tillbaka pengarna. Dessutom så erbjuder vissa långivare dig helt räntefria dagar om du är en ny kund hos dem och om du betalar tillbaka lånet inom 15 eller 30 dagar! Ta en titt på alla de olika långivarna och erbjudandena som finns idag och finansiera din oväntade avgift du också.

Få in pengarna snabbt efter ansökan har godkänts

Att ansöka om ett mobillån är enkelt, smidigt och det går väldigt snabbt. I de flesta fall så kommer du identifiera dig med ditt BankID och sedan kommer du få ett automatiskt svar om din ansökan har blivit godkänd eller nekad. Skulle din ansökan blivit godkänd så kommer du sedan ha dina pengar samma dag eller nästkommande bankdag. Så snabbt går det!

Det är också just därför som mobillån också kan heta snabblån, det är helt enkelt den typen av lån som kan hjälpa dig i nödsituationer när du verkligen behöver få in pengar snabbt och du har ingen annan utväg än att låna pengar från en långivare.

Tänk på vad du använder pengarna till

Att ansöka om ett mobillån bör inte vara ett spontant beslut och bör gå till kostnader eller avgifter som snabbt behöver betalas. Är det således pengar till en semester, möbler eller något som egentligen inte behöver lösas på direkten, så bör du inte ansöka om ett mobillån. Då är privatlån ett bättre val för dig, om det är så att du själv inte har möjlighet att spara ihop pengarna, vilket alltid är det bästa valet när det gäller att spendera.

Det är alltså bäst att försöka få in pengarna på något annat sätt än att ansöka om ett lån, speciellt om det handlar om en mindre summa pengar. Att fråga vänner eller familj i nödsituationer är inget som man bör skämmas för. Skulle det dock inte vara tillgängligt så är det tur att vi har mobillån där, som en säkerhet på att vi faktiskt kan lösa problem om dem skulle uppstå.

Krav på dig som ansöker om ett mobillån

De krav som ställs på dig kommer variera beroende på vilken långivare som du ansöker från, dock så finns det i många fall några grundkrav som nästan alla långivare kommer ha på dig som söker. Först och främst så behöver du vara myndig eller minst 20 eller 23 år, det varierar från fall till fall. Ett svenskt personnummer, telefonnummer och adress brukar också krävas. Det finns rätt många företag som erbjuder dig lån även om du har en betalningsanmärkning, dock är det inte alla. Har du en aktiv skuld hos Kronofogden kommer du inte få några mobillån godkända, oavsett vilken långivare du vänder dig till.