Låna pengar utan inkomst

Idag lever vi i en värld där många av våra större köp kräver att vi ansöker om ett lån. De bostäder som hyrs ut och säljs idag kostar väldigt mycket pengar, de gäller också bilar och andra dyrare fordon. Det kan också vara så att något går sönder i ditt hem eller om du behöver renovera eller reparera något – som också är en situation då du behöver ansöka om ett lån.

Att låna pengar ska vara ett långsiktigt och genomtänkt beslut och inte något som du bör göra spontant. Ska du låna pengar utan någon inkomst så är det alltså väldigt viktigt att du faktiskt ser över hur du ska få in pengar och hur du kan betala tillbaka lånet som du ansöker om. Det är aldrig smart att låna pengar om du inte har någon bra plan bakom lånet och vill du låna pengar för något som inte är viktigt, så bör du undvika att ansöka om lånet. Det finns en rad olika sätt du kan försöka få in pengar på utöver att låna pengar, så kika först på dessa innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån.

Ansök lån även om du inte har något jobb

Det finns inte sås många långivare som erbjuder dig att låna pengar utan inkomst, dock är det inte så många människor som har koll på vad en inkomst faktiskt är. Många långivare idag erbjuder nämligen dig lån utan fast inkomst. Detta betyder att du fortfarande kan ansöka om lån även om du inte får in en regelbunden lön. Många långivare erbjuder lån även om du får in pengar från studiebidrag, pension eller någon annan slags summa.

Att låna pengar kan vara ett bra val i vissa situationer, men det kan också vara så att man bör undvika ett lån i andra situationer. Tänk över vad du ska använda pengarna till så att du faktiskt kan känna över vad du ska använda pengarna till, så att det faktiskt är ett långsiktigt beslut och så att du har en bra plan i bakfickan innan du bestämmer dig för att låna pengar och innan du skriver på något avtal för det specifika lånet.

Ansök ett lån med en borgensman eller medsökande

Det enda du kan göra om du vill låna pengar utan krav på inkomst så är det i så fall att ansöka om ett lån tillsammans med en medsökande. Då kommer denna person att bekräfta att du betalar tillbaka pengarna och skulle du inte göra detta så är det borgensmannen som behöver betala tillbaka pengarna.

Ska du ansöka om ett lån med en medsökande, så finns det möjlighet att du får lånet godkänt även om du inte har någon deklarerad inkomst eller liknande pengar som du kontinuerligt får in. För att få lån godkända i vanliga fall, så är det oftast ett krav på en deklarerad inkomst på minst 100.000 kronor per år. Skulle du inte ha denna deklarerade inkoms så behöver du i så fall ansöka om ett lån med en borgensman.

Jämför olika lån och hitta det bästa lånet för dig

Är det så att du letar efter ett privatlån med betalningsanmärkning för större inköp så bör du i så fall jämföra olika lån med varandra. När du jämför lån så kan du enkelt hitta de lån som erbjuder lån även om du har en gammal betalningsanmärkning eller liknande. Tyvärr är det inte alla banker eller långivare som erbjuder just lån om du har en betalningsanmärkning, men det finns vissa som gör det så därför är det bäst att jämföra de olika lånen. Ska du låna pengar utan deklarerad inkomst så måste du dock ha en borgensman.

Personliga erbjudanden från banker och långivare

Det bästa som du kan göra när du vill låna pengar med låg inkomst är att ta kontakt med långivaren eller banken direkt. Det går också att jämföra olika lån genom att ta kontakt med en låneförmedlare, så att de kan se över vilka erbjudanden som hade passat dig bäst. När du tar del av någon som jämför lån åt dig, så kommer de dessutom endast skicka iväg en kreditupplysning till UC på dig – istället för att varje bank eller långivare skickar iväg. På så sätt kan du ansöka om flera typer av lån och hitta det bästa för dig och ändå ha god möjlighet att få lån godkända i framtiden.

Räkna ut vad lånet kommer kosta dig i slutändan

När du ska låna pengar så är det viktigt att räkna ut vad du faktiskt kommer behöva betala extra, utöver de lånade pengarna som du vill låna. När du ansöker om lån så är det alltså bäst att ansöka om ett lån som har en låg ränta, så att du betalar så lite som möjligt för lånet som du vill ansöka om. Det är också bra att kolla igenom vad för andra avgifter som lånet har kopplat till sig, som till exempel avkastning, fakturaavgifter, AVI-avgifter och liknande servicekostnader som det kan kosta dig att ansöka om lånet. Vissa lån har även uppläggningsavgifter som du behöver betala för att ens ansöka lånet. Alla dessa avgifter och kostnader är således bäst att lägga ihop så att du får en total summa och sedan även själva lånet.

Det är även smart att välja en avbetalningsplan som känns bekväm för dig. När du ansöker om lån så kommer du betala ränta, så ju längre tid det tar för dig att betala tillbaka ditt lån, desto mer kommer det kosta dig. Det är därför det är bäst att välja en låg ränta, men även se till att inte betalningsperioden är alltför lång. När man kikar på räntan så är det oftast månadskostnader som du betalar, i alla fall om du kikar på privatlån med eller utan säkerhet. Snabblån och mikrolån har i många fall vecko räntor eller ränta per dag. Det är också därför dessa lån oftast är lite dyrare än andra lån. Ska du ansöka om en större summa pengar så är det således bäst att välja privatlån.