Lån utan inkomst

Jämför låna pengar utan inkomst
Långivare Dags att fåa Min lånsumma Max lånsumma Åldersgräns Minsta ålder
1 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader 23 år
1 – 3 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 – 2 dag 10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader 20 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 20 år
1 dag 20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader 18 år
1 dag 1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader 18 år
1 dag 1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 23 år

Dags att fåa: 1 – 3 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 – 2 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 50000 kr

Åldersgräns: 80 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 20000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 20000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 25000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 20 år

Kan du få ett lån om du inte har någon inkomst?

Det råder ingen tvekan om att det är lättare att ta ett lån om du har ett jobb. Men, det är inte omöjligt att få ett lån även om man inte har någon fast stabil inkomst.

Alla kreditgivare har egna krav, och man kan inte räkna med att samma sak gäller hos de olika låneinstitutionerna. Kom ihåg att alla dock kräver att du är en trovärdig låntagare, men de kan skilja sig i hur det definieras. Så även om du inte har fast inkomst, är det viktigt att försöka samla ihop så mycket som möjligt som visar på att du kan sköta din ekonomi. Det kan handla om sjukintyg, föräldrapenning eller värdefulla egendomar. Äger du till exempel en bostad kan det vara mycket enklare att få ett förmånligt lån, än om du inte har något värdefullt att pantsätta men ändå vill försöka låna pengar utan krav på inkomst.

Medan ovanstående är något du kan göra själv, finns det ett annat alternativ. Att be någon gå i god för lånet kan hjälpa dig som behöver teckna ett lån. Om man endast vill låna 1000 kr utan inkomst spelar det kanske inte så jätte stor roll, men om man behöver låna en större summa kan det väga tungt att ha någon som går i god för lånet. Det betyder att personen i fråga skriver under avtalet med dig, och blir samtidigt ansvarig för att täcka kostnaderna för lånet om du skulle misslyckas med att betala skulden. Var säker på att du kommer att kunna betala av lånet i tid innan du frågar någon om hjälp.

Vilka steg krävs för att låna pengar utan inkomst?

 1. Bästa lån utan inkomstSamla ihop nödvändiga dokument. Förbered dig inför din låneansökan genom att samla ihop allt som en potentiell långivare kan tänkas behöva för att bedöma din trovärdighet som låntagare. Vill du ta ett lån utan jobb online eller hos en fysisk bank? Det är vanligare att få ett smslån utan inkomstkrav, medan banker och mer traditionella långivare ofta kräver mer långdragna och planerade ansökningsprocesser. Förbered dig genom att läsa på om vilka dokument kreditgivaren kommer att vilja se, det kan handla om redovisning av konton (kontoutdrag), inkomstredovisning (även om man inte har fast inkomst), tidigare lönespecifikationer, redovisning av fasta kostnader (till exempel månadshyra eller andra lånekostnader). När man ska ta ett lån utan fast inkomst online eller hos en bank, är det viktigaste att man bevisar för långivaren att man har någon egendom som är värd att pantsätta. Det ökar dina chanser att få ett förmånligare lån. Genom att ha alla dokument redo kan du skynda på ansökningsprocessen, och du visar också för kreditgivaren att du är seriös och noggrann.
 2. Andra typer av inkomst. Förutom inkomst från en anställning är det viktigt att du redovisar om du är sjukskriven eller har A-kassa eller försörjningsstöd. Var beredd på att få svara på frågor angående detta. Dina chanser ökar om du har ett nytt jobb på gång. Kanske har du tackat ja till en ny tjänst som börjar om några månader? Då kan du be din nya arbetsgivare om ett anställningsintyg, vilket kan hjälpa dig om du behöver låna pengar snabbt utan inkomst.
 3. Hitta rätt långivare. Gör research och se dig omkring efter en långivare som accepterar din situation. Idag finns mängder av kreditföretag som erbjuder till exempel smslån utan krav online, och så länge man vet vad man ger sig in i så kan man överväga alla sina möjligheter. Skicka sedan in ansökan och vänta på svar. Söker man online går ansökningsprocessen ofta snabbt, men saknar man inkomst kan man vara tvungen att skicka in kompletterande dokument – genom att ha dessa redo går dock ansökan fortfarande snabbare än när man ansöker hos en traditionell bank.
 4. Betala tillbaka. En låneprocess är aldrig över fören lånet är avbetalat och låntagaren är skuldfri. Att lånet blivit beviljat är ingen anledning till att luta sig tillbaka och njuta av sin nya förmögenhet – slappna inte av fören skulden är återbetald. Tänk på att betala fakturorna i tid varje månad för att försäkra dig om att inte hamna i skuldfälla.

Vilken typ utav lån kan man få utan inkomst?

Om man saknar fast inkomst eller har betalningsanmärkning så finns det begränsade möjligheter till att få låna pengar, men det är inte omöjligt. Ett sätt att hitta tillgängliga lån när man har dålig kredittrovärdighet, är att besöka särskilda låneorganisationer som kan finnas på flera håll i landet. Deras syfte är att hjälpa människor som blivit skuldsatta, och de kan hjälpa dig att hitta lösningar som till exempel att hitta billigare lån som kan täcka upp dina nuvarande skulder. Hör med din kommun om de erbjuder skuldrådgivning, det är oftast kostnadsfritt.

Om du är extremt skuldsatt och fast i en ohållbar situation, så kan det sista alternativet vara att ansöka om personlig bankrutt. Gör man det kan man inte räkna med att man kommer att vara tillbaka på banan på några år, men du kommer att få din frihet tillbaka efter att den tuffa perioden är över.

Man bör vara medveten om att det alltid är riskfyllt att låna pengar. Det sägs att lättillgängliga lån är positiva för ekonomin eftersom att dom bidrar till den ökande köpkraften och konsumtionen. Men de innebär också en risk både för samhället och för individen. Om man lånar för mycket samtidigt som räntan stiger, kan det bli svårt att betala tillbaka lånet vilket innebär att man inte har råd med sina fasta kostnader så som mat, husrum och kläder.

Här är tre alternativ till dig som vill ta ett låna pengar utan fast inkomst:

Snabblån

Saknar du fast inkomst är snabblån det enda egentliga alternativet. Snabblån är idag en bred kategori, som innefattar alla typer utav onlinelån och smslån. Man ska alltid vara försiktig och läsa det finstilta i avtalet noga, eftersom att det snabbt kan bli dyrt med den här typen utav lån. Här är det viktigt att använda sig av stor försiktighet.

Ett smslån utan inkomstkrav är enkelt att hitta för den som letar efter ett enkelt lån, men det handlar ofta om mindre lånesummor. Behöver man låna 500 kr – 50 000 kr är ett smslån utan krav online väldigt populärt.

Låna av en vän

Att låna pengar av en vän eller familjemedlem kan vara det billigaste sättet att låna pengar på. Vänner kräver oftast ingen ränta. Men du måste vara beredd på att det kan skada relationen om ni inte har en ordentlig överenskommelse. Det kan kännas som ett dilemma om man ska vänta

Fördelar med att låna pengar av vänner och familj:

 • Flexibla lösningar. En av fördelarna med att låna från närstående är att man oftast inte behöver gå igenom jobbiga ansökningsprocesser. När man lånar av vänner och familj har man också möjligheten att komma överens om mer flexibla avbetalningsplaner. Skriver man ett låneavtal kan man inkludera saker så som en avbetalningsfri period, som tillåter dig att komma tillbaka på fötter innan du måste börja betala av din skuld.
 • Lägre räntor. Att låna från vänner och familj är det bästa lån utan inkomst för dig som är ute efter låga räntor. Om man man går till banken eller annan kreditgivare och jämför låna utan inkomst, får man förmodligen skyhöga räntor. En lägre ränta resulterar i en lägre totalkostnad för lånet, vilket givetvis är mycket bra för dig som försöker ordna upp din ekonomi. Fördelar för långivaren. Förutom att man hjälper en närstående, kan det även vara lockande och tillfredsställande som kreditgivare att återfå sitt lån med räntan.

Nackdelar med att låna pengar av vänner och familj:

 • Låneavtal mellan familjemedlemmar och vänner kan vara komplext. Några av de finansiella och sociala nackdelarna är följande:

Oklarheter i överenskommelsen. Om det finns oklarheter i avtalet, och långivaren och låntagaren har olika förväntningar på lånet, så kan det vara skadligt för relationen. Det är därför viktigt att man är extremt tydlig med avtalen och vilka förväntningar de olika parterna har på sin del och att alla är medvetna om sina skyldigheter. Att ta hjälp utav en jurist när man skriver kontrakt är en väldigt bra idé, speciellt om man ska låna en större summa.

Obekväma situationer. Att låna pengar av någon som står en nära kan öppna upp för oönskade diskussioner om dina vanor när det kommer till att spendera. Helt plötsligt kanske långivaren tycker att denne har något att säga till om angående din privatekonomi. Det kan orsaka spänningar och onödiga gräl, så se till att sätta tydliga gränser.

Säkrat lån

Har man en värdefull egendom kan man pantsätta den för att få låna pengar. Handlar det om en mindre summa kan man vända sig till en pantbank. Men det mer traditionella sättet är att man helt enkelt vänder sig till sin bank och diskuterar hur man kan låna pengar i utbyte mot att man lämnar något utav värde som säkerhet. Det handlar vanligtvis om till exempel en bostadsrätt, ett hus eller en bil, men det kan också röra sig om mindre saker så som en diamantring eller ett konstverk. När man lånar med säkerhet så får man vanligtvis låna till ett värde som motsvarar föremålets.

Fördelen med ett säkrat lån är att man kan få låna en rejäl summa om man har något av värde att lägga som säkerhet. Tänk dock på att bara för att du har en säkerhet som du är villig att pantsätta, så är det ingen garanti för att banken beviljar ett lån. Kreditgivare ser som sagt alltid till hur din ekonomi ser ut i övrigt, och bedömer din trovärdighet utifrån flera olika faktorer.

Nackdelen med ett säkrat lån är att säkerheten går förlorad relativt snabbt om man misslyckas med sina avbetalningar. Vid ett säkrat lån har kreditgivaren alltså rätten att beslagta säkerheten som betalning för lånet om du inte kan betala din skuld.

Hur mycket kan man få låna när man inte har fast inkomst?

När man lånar utan inkomst finns det ingen garanti för att man kan få låna pengar. Att ta ett lån utan fast anställning kan som sagt vara svårt. Men det är upp till individuella kreditgivare att bestämma vem som får låna och inte.

Ett snabblån, som till exempel ett smslån, erbjuder lånesummor på upp emot 50 000 kr utan inkomstkrav. Samtidigt kan banker och andra långivare neka att man får låna en endaste krona.

Har man en säkerhet eller något föremål av värde som man kan tänka sig att pantsätta så ökar chanserna till att få låna en större summa. Det allra största lånet kan du förmodligen få genom att pantsätta något av värde och be en pålitlig vän eller familjemedlem att gå i god för lånet.

Vad finns det för hinder i att låna pengar utan inkomst?

Det finns flera olika anledningar till varför man inte får ett lån beviljat. Varje långivare gör individuella bedömningar för att bestämma din trovärdighet som låntagare, och kraven skiljer sig åt från en kreditgivare till en annan. Några vanliga hinder som kan göra att du får avslag på din låneansökan är:

 • Du har obetalda fakturor så som till exempel en kreditkortsskuld, ett öppet ärende hos Kronofogden eller ett inkassobolag.
 • Långivaren jämför dina inkomster och fasta utgifter, och kan besluta sig för att dina utgifter är för höga för att du ska kunna betala av lånet.
 • Om du ansöker om ett säkrat lån kan du få avslag om du inte har tillräckligt mycket pengar i ett sparkonto eller någon annan typ utav säkerhet.
Det finns lagar och regler som omger lånehandeln, som säger att långivare måste vara ansvarsfulla när de lånar ut pengar. De får inte låna ut pengar till någon om de bedömer att låntagaren inte kommer att kunna betala tillbaka.

Förbättra dina chanser

Innan du ansöker om ett lån utan inkomst finns det flera saker du kan göra för att förbättra dina chanser. Minimera hinder och gör ansökningsprocessen så smidig som möjlig genom att:

 1. Gör en kreditupplysning på dig själv. På så sätt får du se vad kreditgivaren kommer att få reda på vid din ansökan, och du kan göra en mer realistisk bedömning över dina chanser att få låna.
 2. Betala av tidigare skulder. Att ha obetalda skulder är ett av de största hindren till att få ett nytt lån. Eftersom att kreditgivaren vill vara säker på att du har möjlighet att betala tillbaka det du lånat, måste du kunna bevisa att du är kapabel att betala av dina skulder. Har du lånat pengar tidigare som blivit återbetalade utan förseningar så kan det verka i din fördel, då långivaren ser att du har erfarenhet i att låna och att en annan långivare betraktat dig som trovärdig låntagare.
 3. Gör upp en budget. Planera långsiktigt och gör upp en seriös budget som du kan visa för långivaren. Planera in en summa varje månad som du lägger undan till framtida amorteringar, det kan på så sätt bli lättare att bevisa för långivaren att du har möjlighet att betala i tid.
 4. Be om hjälp. Om du behöver hjälp med att planera en låneansökan, eller om du inte vet hur du ska göra angående din finansiella situation, så kan det vara en bra idé att gå till en finansiell rådgivare. En finansiell rådgivare kan hjälpa dig att planera din privatekonomi så att du får bättre kontroll och självförtroende inför en framtida låneansökan. Finansiella rådgivare finns kostnadsfritt i de flesta städer, kontakta ditt lokala kommunkontor för att veta vad som erbjuds hos just dig.

Anledningar till varför man skulle vilja ta ett lån när man inte har fast inkomst

Det finns många anledningar till varför man behöver eller vill ta ett lån även när man inte har fast inkomst. Man kanske sitter i finansiell knipa och behöver ta ett lån för att betala av sina skulder till Kronofogden. Eller så kanske bilen gått sönder och man akut behöver en ny för att kunna söka jobb. Det kan hända att man befinner sig på en resa och en naturkatastrof inträffar, då kan det vara otroligt smidigt med till exempel ett smslån som beviljar lånet direkt och ger dig möjligheten att ha pengarna på kontot inom ett par dagar.

Vad bör man vara försiktig med när man lånar pengar utan inkomst och vad händer om du inte kan betala tillbaka lånet i tid?

Man bör alltid vara ansvarsfull och eftertänksam när man ska låna pengar. Både om man har fast inkomst och stabil ekonomi, och framförallt om man saknar jobb eller annan typ utav stadig inkomst. Att låna mer än vad man har råd med kan leda till att man hamnar i en oändlig skuldfälla. Kombinationen nya lån låg inkomst är inget man bör sträva efter. Egentligen bör man vänta med att låna tills att man har en så pass stabil ekonomi så att man kan göra upp en pålitlig budget.

låna pengar utan fast inkomstInnan du lånar måste du göra upp en tydlig budget där du räknar in dina månatliga återbetalningar under hela låneperioden. Tänk på att den totala kostnaden för lånet ofta är betydligt mer än lånesumman, eftersom att man måste betala ränta på lånet. Om man lånar utan inkomst finns en stor risk att räntan är betydligt högre än för den som lånar med fast inkomst, eftersom att kreditgivaren anser att lånet är mer riskfyllt. Lånar man med säkerhet är räntorna något lägre, men här riskerar man å andra sidan att bli av med sin värdefulla egendom relativt snabbt om man misslyckas med att betala tillbaka.

Om du inte kan betala tillbaka ditt lån kommer långivaren och eventuella inkassobolag att försöka driva in skulden. Det tillkommer förseningsavgifter och andra kostnader om du missar dina fakturor. Har man svårt att betala, är det bästa att kontakta långivaren och se om det finns något man kan göra. Vissa erbjuder en sänkt månadsbetalning, men tänk på att den kostnaden för lånet då blir högre.

När lånet inte betalas tillbaka är det vanligt att Kronofogden tar över ärendet. Kronofogdemyndigheten är en statlig myndighet som har förmågan och rätten att beslagta dina värdefulla egendomar för utmätning. I första hand tömmer dom dina sparkonton, och i andra hand kan dom komma att auktionera ut allt du äger utav värde. Det kan handla om bilen, bostaden eller vigselringen. Så även om man har ett osäkrat lån så kan man ändå bli av med sina värdefulla egendomar.

Skickas ärendet till Kronofogden och du betalar kontant, så kommer du givetvis undan utan att bli av med huset. Men det kommer att finnas en betalningsanmärkning i registret under flera år framöver. Har man betalningsanmärkning får man extremt svårt att låna pengar igen, och man kan också få problem med att skaffa mobilabonnemang och hyra bostad.

Slutligen

Om man finner sig i finansiell knipa när man står utan inkomst, är det bästa att be om hjälp. Att vända sig till familj, vänner eller en finansiell rådgivare kan vara ett mycket bättre alternativ än att hamna djupare i en skuldfälla.

Har man däremot — trots brist på inkomst — en något ordnad ekonomi, så finns det trots allt flera olika sätt att låna pengar på. Förutom att låna utav någon man känner, så är ett säkrat lån det billigaste alternativet. Har man ingen egendom att lägga som säkerhet, så kan man överväga ett snabblån. Snabblån som smslån och onlinelån blir lätt dyra, men de kan vara lättillgängliga alternativ för den som är i akut knipa.