Lån med skuldsaldo

smslån med skuldsaldo
Långivare Dags att fåa Min lånsumma Max lånsumma Åldersgräns Minsta ålder
1 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader 23 år
1 – 3 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 – 2 dag 10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader 20 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 20 år
1 dag 20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader 18 år
1 dag 1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader 18 år
1 dag 1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 23 år

Dags att fåa: 1 – 3 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 – 2 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 50000 kr

Åldersgräns: 80 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 20000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 20000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 25000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 20 år

Vad är skuldsaldo?

Ett skuldsaldo är liknande en betalningsanmärkning, fast värre. Om man har en obetald skuld hos Kronofogden kan man få svårigheter med saker så som att låna pengar eller hyra bostad, eftersom att ens kreditvärdering är väldigt låg. Den här typen utav saldo innebär att du har obetalade skulder.

Om du också har historiskt skuldsaldo, så innebär det att du har en tidigare registrerad skuld som inte blivit betalad efter det att Kronofogden gav dig en anmärkning. Den här informationen kan göra det mycket svårt att låna pengar eftersom att det visar på att du är oförutsägbar och inte kan betala av dina skulder.

Skuldsaldo

Om du har en eller flera skulder som inte har blivit betalade även efter att du fått påminnelser utav inkassobolag, skickas ärendet oftast till Kronofogden. Hos Kronofogden är sedan ett skuldsaldo skapat där alla dina obetalda fakturor samlas. Kronofogden tar några veckor på sig att hantera ärendet, och om du betalar i tid så döljs ärendet ifrån din kreditupplysning. Om du inte betalar så kommer informationen om ärendet ligga kvar, och bli tillgänglig för de som gör en kreditupplysning.

Historiskt skuldsaldo

Ännu viktigare att vara medveten om är det så kallade historiska skuldsaldot. Om man missar en räkning och får ett skuldsaldo hos Kronofogden, så försvinner den endast om du betalar inom en månad. Om du inte har betalat innan månaden är slut, så kommer informationen om skulden att finnas kvar under en mycket längre period. Det är mycket svårt att få låna pengar med historiskt skuldsaldo, även om det inte är omöjligt.

Vad är smslån med skuldsaldo?

Eftersom att ett skuldsaldo påverkar din kreditvärdering negativt, är det i stort sätt omöjligt att få ett traditionellt lån om man har ett skuldsaldo. Däremot finns det andra alternativ till traditionella lån.

Smslån är en typ utav snabblån som ofta marknadsför sig till de som har skuldsaldo. Det är ett så kallat snabblån som man ansöker om relativt snabbt, och man får också svar på sin ansökan snabbt. Även om smslån är väldigt enkelt så gör långivaren alltid en kreditbedömning, så bara för att låneansökan går snabbt betyder det inte att en noggrann och personlig bedömning görs. Kreditgivaren kommer inte att låna ut till någon om de inte är säkra på att låntagaren kommer att kunna betala tillbaka beloppet.

Sms- och onlinelån är goda alternativ för den som måste låna pengar akut och inte har någon vän eller familjemedlem som kan hjälpa till att betala av en skuld.

I vilka situationer kan man behöva ta ett smslån med skuldsaldo?

Ett smslån eller en annan typ utav snabblån kan användas till att snabbt få tillgång till kontanter, men många har svårt att använda den här typen utav lån på ett ansvarsfullt sätt. Om du är mitt i en finansiell kris så kan det vara hjälpsamt att ansöka om ett snabblån för att täcka upp dina akuta kostnader. Att ta ett snabblån för att betala av sitt skuldsaldo kan vara en smart lösning, så länge man är säker på att kunna betala av lånet så man inte hamnar i samma situation igen.

lån med skuldsaldoEtt annat scenario är att bilen går sönder, man måste akut laga den för att kunna köra till jobbet. Här kan det vara smart att ta ett smslån för att betala verkstaden eftersom att man måste kunna ta sig till jobbet för att tjäna pengar. Eller så är man ute och reser och blir rånad på alla sina tillgångar, då kan ett snabblån vara räddaren i nöden.

Det finns många andra scenarion där man kan få hjälp utav ett snabblån. Några av fördelarna med att välja ett smslån är:

 • Det är enkelt. Många långivare godkänner lån med skuldsaldo, och ansökan är extremt enkel att skicka in. Du behöver inte sitta och fylla i mängder av dokument för att ansöka om ett lån. Pengarna finns ofta på kontot inom ett par dagar.
 • Det går snabbt. Att skicka iväg en ansökan via sms går fort, och du får oftast svar inom 10 minuter.
 • Flexibelt. Smslån är har oftast korta löptider, vilket innebär att du har möjligheten att betala tillbaka hela lånet när lönen kommer.
 • Summan. Din inkomst och ditt aktuella skuldsaldo limiterar hur mycket du kan låna, vilket verkar i din fördel eftersom att du inte tillåts låna mer än du har råd att betala tillbaka. Använd pengarna till vad som helst. När man ansöker om ett snabb- eller smslån ställer långivaren inga frågor till låntagaren. Pengarna kan användas till vad som helst. Ansöker man om ett lån via en traditionell långivare, som till exempel en bank, så måste man alltid redogöra för vad pengarna ska användas till.
 • Bekvämligheten. Ett smslån är något du kan ansöka om under dygnets alla timmar, oavsett var du är i världen. Traditionella lån måste alltid tas under vanliga öppettider, vilket inte alltid är praktiskt om du sitter i akut finansiell knipa. Man kan ansöka om ett smslån hemifrån soffan klockan 2 på natten, och ändå få svar inom 10 minuter.
 • Oslagbart vid nödsituationer. Eftersom att man kan få pengarna närsomhelst, varsomhelst, är ett smslån mycket bra vid nödsituationer. Man kan snabbt få pengarna och kan direkt betala av sina skulder, köpa en flygbiljett hem, eller betala mekanikern och få tillbaka sin bil.

Hur mycket får man låna med skuldsaldo?

Vanliga lånesummor vid smslån är mellan 500 kr och 50 000 kr, men det skiljer sig åt mellan de olika långivarna. Tänk på att det inte finns någon garanti att du får låna överhuvudtaget om du har en öppen skuld eller ett skuldsaldo. Det är upp till de individuella långivarna att bedöma din kreditvärdering och din förmåga att betala tillbaka.

Hur mycket du får låna beror på din inkomst, dina fasta utgifter och eventuellt andra faktorer som långivaren kan finna relevant till din situation.

Vad bör man tänka på innan man lånar med skuldsaldo?

När man vill låna pengar med skuldsaldo bör man tänka både en och två gånger på om det är en bra idé att låna. Man bör räkna ut att man har möjlighet att betala av hela lånet inom löptiden, för att försäkra sig om att man inte hamnar djupare i skuldfällan.

Även om det är svårt att veta exakt vad den totala kostnaden för ett lån kommer att bli, eftersom att olika långivare listar sina priser annorlunda, är det ändå viktigt att man räknar ut de totala kostnaderna så gått det går. Det finns också andra saker man ska se upp med innan man skickar in ansökan. Det här punkterna kan hjälpa dig att jämföra lånekostnaderna och hitta det bästa lånet för dig:

Kolla upp kraven och villkoren. Det handlar om ålderskrav, inkomst, boende och om du har fast anställning eller inte. Du har laglig möjlighet att låna pengar från den dagen du fyller 18 år, men en hel del långivare är inte villiga att låna till personer under 21. Vissa långivare kräver att man har regelbunden inkomst, medan andra låter dig låna även om du saknar stabil ekonomi. Många  långivare vill också se anställningsbevis eller intyg på annan regelbunden inkomst, så som föräldrapenning eller A-kassa. Man måste också vara svensk medborgare och ha ett personnummer för att kunna låna pengar.

Hur ansöker man om lån med skuldsaldo?

Om du är svensk medborgare och behöver ta ett enkelt lån utan att behöva göra en kreditprövning, eller UC, kan man försöka några olika alternativ. UC står för Upplysningscentralen, och är Sveriges ledande företag när det kommer till att ge kreditupplysningar om privatpersoner till myndigheter och företag. De använder sig utav en stor databas med information som är kopplat till individers personnummer. Här finns allt som rör alla svenskars privatekonomi från och med att de är 17 år och äldre.

Enligt lag är alla långivare skyldiga att be om en kreditupplysning innan de beviljar ett lån, oavsett hur mycket man önskar låna. Ett lån utan UC innebär att långivaren gör en kreditbedömning från en annan databas än från Upplysningscentralen. Det kan vara mycket fördelaktigt för dig med skuldsaldo, du kan få ett lån trots skuldsaldo om långivaren bedömer att du är trovärdig som låntagare enligt kreditupplysningen.

Eftersom att många kreditgivare i Sverige har olika typer av rutiner när det gäller kreditkontroller, så kan man enkelt jämföra bland olika långivare för att se vilken typ utav lån som passar en bäst.

Såhär gör du för att ansöka om ett lån med skuldsaldo:

 1. Ta reda på din tänkta långivares villkor och krav genom att läsa informationen som finns tillgänglig via deras hemsida. Har du tänkt låna från en bank är det smidigt att gå in och prata med ditt lokala bankkontor. Även om man tänkt ta ett smslån med skuldsaldo är det viktigt att först läsa sig till alla villkor i avtalet, för att försäkra sig om att man uppfyller kraven och vet vilka ansvar man åtar sig. Är det några oklarheter, eller om du har några frågor, kan an alltid ringa långivaren och fråga.
 2. Försäkra dig om att långivaren godkänner lån till personer med skuldsaldo. Ett snabblån med skuldsaldo är ofta lättare att få än ett traditionellt banklån. Genom att försäkra dig om vad långivaren har för policy kan man spara en hel del av sin dyrbara tid.
 3. Fyll i låneansökan. Detta görs oftast online, via sms eller på telefon. Observera att det kan krävas mer uppgifter ifrån dig som har skuldsaldo, så ett smslån kanske inte är speciellt effektivt. I din ansökan kommer du vara tvungen att ange ditt personnummer, din inkomst och uppgifter om anställning, och hur mycket du vill låna.
 4. Långivaren kan komma att kontakta dig för att klargöra något, eller be om kompletterande uppgifter. Se till att svara i telefonen och kolla din mail medan du väntar på besked, för att skynda på processen.
 5. När långivaren fattat ett beslut kommer detta att skickas till dig via email eller sms. Har lånet beviljats redogör långivaren för hur mycket du får låna, och till vilka kostnader (räntor). Så snart du gått med på avtalet kommer pengarna att skickas till ditt bankkonto, vilket tar upp emot ett par dagar.

Finns det några risker i att låna med skuldsaldo?

Ja, givetvis! Glöm inte att det alltid finns risker i att låna pengar, och speciellt om du redan är skuldsatt. Precis som vid alla stora finansiella beslut är det viktigt att man tar god tid på sig och är extremt försiktig. Låna ansvarsfull och låna inte mer än du behöver, så att du kan betala tillbaka inom rimlig tid. Missar man avbetalningar kan lånet bli mycket dyrt, och man kan hamna djupare i skuldfällan.

Slutligen

Att ansöka om ett smslån kan vara ett hjälpsamt sätt att finansiera sitt skuldsaldo. När brevet från Kronofogden dimper ner i brevlådan och varnar dig för att du är på väg att få betalningsanmärkning — då kan detta effektivt undvikas med hjälp utav ett snabbt lån.

Givetvis är det bättre och billigare att låna pengar av en vän eller en familjemedlem, men för de som inte har den möjligheten kan ett smslån vara räddningen.

Eftersom att det är svårt att få traditionella lån när man har ett skuldsaldo är smslån också ett av de få alternativen som man faktiskt har. Det finns mängder av långivare som marknadsför sig på att låna till de med skuldsaldo och betalningsanmärkning, så låntagaren kan ta god tid på sig och jämföra kostnader för att hitta det mest förmånliga och billigaste lånet.

Snabblån så som smslån blir lätt dyra, och man bör praktisera stor försiktighet när man lånar pengar. För att undvika att hamna djupare i skuldfällan; låna aldrig mer än du behöver, och se till att betala av skulden i tid!