Kattluckor Bäst i Test 2018

kattlucka med chip

Det finns ett antal olika typer av kattlucka-installationer för att tillgodose alla typer av situationer du kan ha. Vissa installationstyper är mer begränsade än andra när det gäller alternativ och variation, men efterfrågan på alla dessa olika installationstyper ökar. Vi kommer att gå över de största typer som har blivit populära.

Den mest grundläggande installationstypen är den allmänna dörrmonterade kattluckan. Den dörrmonterade kattluckan består av att skära ett hål genom en vanlig dörr och placera en kattlucka i det grovskurna hålet.

Dessa dörrar kommer i enkla eller dubbla flikmodeller och består vanligtvis av två ramdelar för varje sida av dörren. Många modeller kan installeras i vilken typ av dörr som helst så länge som den ligger inom de allmänna riktlinjerna för tjocklek för att kattluckan ska fungera. Många husdjursluckor kan installeras i fasta eller till och med ihåliga dörrar.

En annan typ av populär installation du kan överväga är en väggmonterad kattlucka. Detta kräver en ett hål genom en vägg och en kattlucka med chip i det grovskurna hålet. Detta är samma grundläggande princip som installationen av den dörrmonterade luckan, förutom att det finns några fler variabler att hantera.

Vissa saker att ta hänsyn till när du ska köpa kattlucka skulle vara väggens tjocklek och om det finns några hinder i väggen (rör, stommens placering, ledningar etc.). Det rekommenderas nästan alltid att en dörr med dubbla flikar köps för väggmontering. Detta ger maximal isolering. Du måste också överväga vilka ytor du skär igenom. Ofta behöver en väggmonterad installation kräva någon form av installatör eller snickare.

En populär installation bland hyresgäster är en dörrinsats för dörren till uteplatsen, och fönsterlucka. Båda dessa produkter fungerar i regel exakt på samma sätt. De kommer helt enkelt att passa in i spåret på ditt befintliga fönster eller altandörr och du stänger dörren eller fönstret mot insatsen. Storleksalternativ är begränsade på många modeller eftersom de oftast är avsedda att användas med mindre husdjur, men det finns några modeller som erbjuder större storlek för medelstora till till och med stora hundar.

Det rekommenderas nästan alltid att du ringer in till butiken du köper insatsen från för att du ska få rätt storlek. Det finns många variabler och mätningar som måste beaktas vid inköp. Och det här går med nästan vilken kattlucka microchip du någonsin kommer att köpa.

En växande installationstyp är inglasade husdjursluckor. Denna installationstyp är mer en anpassad installation där du skulle kontakta ett glasföretag för att installera en kattlucka isolerad till ett fönster eller glasdörr professionellt. Då skulle de installera själva fönstret eller dörren med kattluckan redan i den för dig. Detta är ett bra alternativ för kunder som helt enkelt inte har något annat alternativ än att gå igenom ett faktiskt fönster eller glasdörr.

Välja bästa modell

Vid första tanken verkar en hundlucka väldigt enkel och simpel. Det är bara när du börjar titta på de olika modellerna som erbjuds, i kombination med de möjliga platser som man kan installera en hundlucka som du kan bli lite förvirrad. Sedan när du tror att du valt rätt lucka till rätt ställe, möts du av ett annat beslut, Är det rätt storlek? Hur mäter jag en ut rätt lucka till min hund? Kommer det att fungera i framtiden när den blir äldre? Vad händer om jag får ett annat husdjur … en valp eller en katt? Det är vanligtvis vid denna tidpunkt som människor antingen drar sig för att fatta ett beslut eller mållöst bläddrar på internet, och hoppas att svaret hoppar upp i ansiktet på dem. Går du till en djurbutik så kommer personalen vanligtvis vara väldigt passionerad och ha mycket kunskap.

Hur man väljer en kattlucka?

Att välja en lämplig produkt är inte lika formidabel som det kan tänkas, särskilt om du bryter ner beslutsfattandet i definierade steg

  1. Var fungerar det bäst att installera en kattlucka i mitt hem?
  2. Är jag bekymrad över luckans isolerande och tätande förmåga?
  3. Är jag bekymrad över luckans varaktiga kvalitet?
  4. Är det möjligt att jag får andra husdjur i framtiden eller en annan hund som är lika stor?
  5. Kommer kostnaden att vara en begränsande faktor i min beslutsprocess?

Dessa fem steg hjälper dig att tänka i rätt riktning innan du börjar titta på olika husdjursluckor på marknaden. Vissa detaljer som lämplig storlek på luckan för rasen är också viktiga, och ofta kan en kort diskussion med någon som är bekant med katt lucka snabbt hjälpa till med detta. Vi kommer att ta upp denna fasett av resan lite senare.

Är jag bekymrad över dörrens isolerande och tätande förmåga?

Som nämnts ger få modeller verkligen en kvalitetsförsegling eller hinder mot utomhus. Vi nämnde också vår bästa rekommendation. Låt oss fokusera på de egenskaper som gör en design bättre än en annan. Generellt finns det två designtyper när det gäller hundluckor. Det finns flexibla flikversioner och styva flikversioner. 85 % av hundluckorna på marknaden är flexibla flikar. Anledningen till detta är att denna typ av design tenderar att försegla bättre än en styv flik.

En annan anledning är att hundar och katter tenderar att inte gilla en styv flik på grund av dragningen längs ryggen och i vissa modeller, vikten på klaffen på ryggen. Man kan tro att en produkt som efterliknar en kylskåpsdörr skulle vara idealisk … tills de inser att deras hund inte kommer att använda den … och ja det finns husdjursluckor som är utformade som sådana, de är bara inte populära. De bättre flexibla flikluckorna finns i dubbla flikmodeller.

En dubbelflikdörr har en inre och yttre klaff med ett luftutrymme däremellan. Detta luftutrymme är en utmärkt isolator. Det blir den bästa isolatorn när flikarna förseglar perfekt varje gång efter användning. Dubbelflikmodeller är inte svårare för hundar eller katter att använda än en enda flik.

Är jag bekymrad över dörrens varaktiga kvalitet?

Alla har hört frasen ”Du får vad du betalar för”, detsamma gäller med en elektronisk kattlucka. Marknaden är full av massproducerade, kinesiska produkter. I själva verket är dessa fina utländska modeller de som du hittar i den lokala djuraffären, Claes Ohlsson eller K-rauta. Anledningen till att de finns överallt är att de är billigt gjorda. De erbjuder få storlekar för att passa korrekt med hundens storlek och lycka till att hitta en ersättningsdel.

En anledning till det här är att de är så billiga att det är mer kostnadseffektivt att byta ut hela enheten än att erbjuda en ersättningsdel för att behålla den enhet du så ivrigt köpt i början. Nästa gång du är i en av dessa butiker, välj en, ta en titt. Fråga dig själv, om du köpte fönster eller dörrar till ditt hem skulle du få dem från fyndet? Att välja rätt kattlucka test och vara nöjd med produkten är direkt relaterad till produktens kvalitet.

Här är en annan punkt att tänka på. Låt oss säga att du installerar en kattlucka genom en vägg i ditt hem, du spenderade 650 kr på en underbar plastlucka, spenderar en vacker lördagsmorgon med att installera luckan (eller har anställt en snickare att göra installationen för dig), livet är gott och underbart. Sen kommer stormen, kanske en snöstorm, kanske en kallfront, kanske en regn- och vinddriven storm… det här är den tidpunkt då du kan ha en förbittrad känsla mot den stora billiga butiken.

Dessutom; du är äntligen redo att ta den semestern du planerat, då slår det dig… en låspanel i plast för luckan, tunnare än en plasttallrik som används på picknick står mellan någon på utsidan som försöker komma in i ditt hem när du är borta … inte en säker känsla. Slutligen riskerar du att installera flera husdjursluckor på samma plats eftersom de bryter eller slits ut. Att välja en kattlucka bäst i test som är underhållbar innebär att du inte kommer behöva se över installationsprocessen varje vår.

Så du får vad du betalar för. Som referens bör kunderna titta på en kattlucka som erbjuds av en av de stora företagen. Dessa modeller erbjuder inte bara högpresterande tätning och isolerande egenskaper, men oöverträffad säkerhet när dörren är låst.

Den Gyllene Regeln för Hundluckestorlek

Hundlucke-öppningen ska lämna 3 till 6 cm över ryggen av den högsta hunden och botten av kattluckan ska vara tillräckligt låg mot marken för att möjliggöra enkel navigering.

Du kommer att behöva överväga vilken typ av ras du har som den viktigaste faktorn när du tillämpar kattluckans gyllene regel. Små hundar och medelstora hundar tenderar att hålla sig relativt mobila under senare år. Stora raser tenderar att ha rörlighetsproblem när de åldras. Detta kan visa sig vid artritiska tillstånd, höftproblem eller generell sjukdom. För dessa större vänner behöver fortfarande toppen av öppningen lämna hundarnas ryggar fria, men botten av öppningen ska ha ett mycket lågt steg över stigningen.

Schäfer är till exempel mycket aktiva för den stora delen av sitt liv. En kattlucka vinter som är 15 -17 cm från golvet är inte ett problem för dem. I senare liv blir det 15 -17 cm svårare och du märker att de drar sina ben genom husdjursöppningen och skrapa ramen. Detta är ett orostecken. En hund som använder en kattlucka chip test som är för liten kommer att dra eller slå i botten av dörren med benen, det brukar följas av en liten försvårande skada som kan bli värre. Veterinärräkningar och en minskad livsstil för din hund ligger för dörren. Undvik detta genom att skaffa en rymlig hunddörr från början. Om du inte är säker på den storlek du behöver, ring en expert där du kan lära dig mer om självaste produkten.

Kommer kostnaden att vara en begränsande faktor i min beslutsprocess?

Vi täckte de flesta bekymren för kostnad kontra kvalitet tidigare. Sammanfattningsvis, när du tittar på dina alternativ för den bästa kattluckan, överväg både din situation och ditt husdjur. Att ta itu med dessa problem och utvärdera fallgroparna innan du köper kan spara förödelse och ånger på lång sikt. Det finns många hundlucksmodeller tillgängliga, men få som är av en kvalitet som man verkligen skulle överväga för ett hål i sitt hem. Ju mer du överväger processen och vad du förväntar dig, desto bättre beslut kommer du att göra.

Ska jag överväga en elektrisk kattlucka chip bäst i test?

I allmänhet tenderar kunder med hundar att ha lite problem med djur nära kattluckan. Hundar är för det mesta aktiva och medvetna om även den enstaka ekorren som kan vara i området. Kattägare kan vara ett undantag. Om du bor i ett trädbevuxet eller avlägset område som kan ha nyfikna djur, kanske du vill titta på elektronisk kattlucka för uteplatser. Andra typer av tillfälliga djur, såsom möss, insekter eller smådjur som är unika för ökenförhållanden kan avskräckas av en flik av god kvalitet i kattluckan. Att underhålla fliken vartannat år går långt för att hålla en bra tätning. Det kommer också att hålla den kalla eller heta luften ute också.

Tricks för att få ditt djur att passa i öppningen

Det händer att kunderna endast beställer en uteplatspanel för att finna att panelen efter mätning av öppningen med uppmärksamhet på detaljer, är för lång för att passa in i öppningen. Här är ett litet knep som fungerar om din panel bara är lite för lång. Stå utanför med panelen och sätt in i skjutdörrens spår, toppen först. Lyft uppåt så långt du kan och flytta den nedre delen i linje med spåret längst ner. Detta fungerar många gånger eftersom sidan av spåret på golvet är lägre på utsidan.