Hårtrimmers Bäst i Test 2018

hårtrimmer bäst i test

Oavsett om du vill klippa håret eller trimma ditt skägg, har du tur med de högkvalitativa precisions-trimrar som finns tillgängliga idag.

Den största fördelen är att du ofta kan få professionella kvalitets-trimrar för hemma-konsumentpriser om du vet var du ska leta och vad du ska leta efter.

Sättet att hitta rätt hårtrimmer bäst i test är att först förstå vad som gör en bra enhet.

Många bra hårtrimrar är utformade för att göra många saker, så när vi identifierar dina behov kommer vi även att rekommendera en trimmer-modell som kommer att hjälpa dig på rätt sätt.

Nyckeln är att identifiera dina behov och sedan se långsiktigt för att se om dina behov kommer att förändras eller inte. Killar som odlar sitt hår eller ett skägg idag behöver andra funktioner i en trimmer när håret blir längre.

Hänvisa till den här handboken för de bästa hårtrimrarna för hemmabruk och du kommer att få en bra start.

Pris på din nya hårtrimmer

En sak som du kommer att märka direkt är att även om flera hårtrimrar ser lika ut, kommer de att kosta från mycket överkomligt till extremt dyrt.

Anledningen till att priset kan variera på liknande modeller är en kombination av vad som finns inom enheten och vad du får förutom enheten.

Det första du behöver identifiera är ett pris du är bekväm med för att köpa en ny hårtrimmer test.

Gå inte bara efter priset när du handlar, eftersom en modell skulle kunna ha flera tillägg och mer kraft och ändå vara billigare än ett populärt märke utan tillbehör och mindre kraft.

Bestäm ditt pris och gå sedan till nästa avsnitt för att närmare ringa in dina val av trimrar.

Vikten av din nya hårtrimmer

En av de vanligaste egenskaperna hos trimmern som förbises av konsumenterna är vikten. Det finns många trimmer-modeller som har samma kraft som andra men väger dubbelt så mycket.

Även om du kanske inte tänker någonting om något som väger ett kilo eller två; med en utsträckt hand i flera minuter, kommer belastningen på dina handleder att vara ganska märkbar.

Om du ska använda din bästa hårtrimmer för att trimma ditt hår, barnets hår och ditt skägg, kommer du att använda den ganska ofta.

Nyckeln här är att leta efter en trimmer som är manövrerbar och lättviktig, det här är speciellt användbart när du klipper i svårarbetade områden. Ska du ha hårtrimmer barn, får du givetvis titta på speciella egenskaper hos trimmern.

Att trimma håret på övre högra sidan av huvudet när du är vänsterhänt kommer att bli ganska smärtsamt med en tung trimmer.

Även om en hårtrimmer proffs kostar mer för en lättare modell, kom ihåg hur mycket du kommer att spara på professionella hårklippningar och trimningar hos frisören.

Vikten hos din nya hårtrimmer

Kraft är allt när det gäller att köpa din nya trimmer.

Om du någonsin har fått ditt hår klippt hos frisörerna och de använde professionella hårtrimmer kommer du att komma ihåg hur den glider genom håret utan problem.

Det beror delvis på den kraftfulla motorn inuti trimmern. Ju kraftigare motorn är, desto färre gånger behöver du dra den genom håret när du arbetar runt huvudet och skägget och desto mer hår kommer att klippas på varje passering genom håret.

Den kraftfulla motorn löser snabbt problem med trassel, knutar eller svåra hår. Ju mindre trimmern fastnar desto mindre tid att trimma håret och ett renare, exakt och grundligt jobb.

Mindre tid på trimning betyder mer tid att göra något annat än stå i badrummet och klippa ditt hår.

När du har bestämt ditt pris, leta efter en uppsättning barberare-trimrar som har mest effekt.

Välj sladdlös funktion

Din lokala barberare använder professionella trimrar som har sladd eftersom de används flera timmar om dagen.

En trådlös uppsättning hår och skäggtrimmer bäst i test, kommer att erbjuda dig som konsument många fördelar över den sladdanvända sorten. Den första är att du inte längre är begränsad till att behöva göra all din trimning några meter från ett uttag i väggen.

Den andra stora fördelen med en trådlös hårtrimmer är att du kan lägga den under vattnet för att skölja bort fastnade hår i trimningständerna eller på resten av enheten.

Den trådlösa trimmern levereras med en laddstation som gör att du kan bli mobil, perfekt för att ta långa resor eller semester när du behöver en liten snabbtrimming för att du ska se så bra ut som möjligt.

Välj sladdlös funktion

Välj alltid efter extra tillbehör;
En av de saker du måste tänka på när du handlar efter dina nya hårtrimmer är tillbehören som ingår i lådan.

Vissa trimrar som är ganska kostsamma har bara några tillbehör, där billigare modeller kan ha ett dussin eller mer tillbehör i lådan.

Dessa tillbehör är olika storlekskammar som separerar håret och tillåter trim-bladen att göra en ren klippning.

Dessa guider är bra för att klippa håret i samma längd, och ju fler guider, desto mer variation har du i att styla håret.

Leta efter tillbehör med en multritrimmer hår, som bladskydd, smörjolja och rengöringsborstar.

Då och då kan du se ett annat varumärke komma in på marknaden, men topp 6 på denna lista skulle dominera marknaden och några utav dem är särskilt kända när det gäller hårtrimmer och klippare.

Hårklippare eller hårtrimrar

Dessa är lätta att förvirra men de är inte samma sak så bara var medveten om namnet som används. Klippare kan faktiskt klippa och hjälpa till att styla hår. Detta är vad de flesta vill vilja köpa när de klipper sitt hår hemma. En hårtrimmer används av människor som gillar fint detaljerade linjer längs nacken, runt öronen och många män använder dessa för att skapa fina linjer runt sina skägg.

Trimmer hår bäst i test bör komma med en uppsättning guidekammar (förklaras nedan) medan hårtrimmer brukar ha ett par inbyggda inställningar.

Viktiga egenskaper hos hårklippare

Hårtrimmer prissättning

Flertalet människor som köper en billig hårtrimmer vill helt enkelt kunna klippa sitt hår i bekvämligheten av sitt eget hem. De kanske vill klippa sitt eget hår, och de kanske också vill klippa sina barns hår. Det kommer att hjälpa till med dyra besök hos barberaren eller lokal frisör.

Generellt sett kommer dessa att användas för att klippa håret kanske en gång i månaden och för att hålla det snyggt och prydligt. De är inte avsedda för total borttagning av hår, men de kan ställas in för att komma nära det utseendet om du vill. Så om du funderar på att köpa hårtrimmer, vad ska du se efter när det gäller de viktiga funktionerna?

Varumärket

Vissa människor tycker helt enkelt om att gå med ett välkänt varumärke och vad gäller recensioner som jag har läst, och värderingar från de faktiska köparna, är Wahl och Philips de bästa. Du kan hitta udda Remington och BaByliss i topp 10 klassen då och då, men i huvudsak är Wahl troligen bäst när alla aspekter har beaktats.

Om du tittar på frisörer hittar du att omkring 95 % av dem också använder Wahl.

Kroppen och vikten

Det är lätt att förbise det här när du fattar ditt beslut, men det är väldigt viktigt. Vissa klippare är mycket tunga och de känns besvärliga i handen. Du vill undvika alla som ser ut eller känns så här. De bättre tillverkarna satsar mycket på att göra ett riktigt bra grepp.

Jag har gjort en Topp 10-tabell nedan så att du snabbt kan se vilka som känns bra i handen.

Det handlar om balans och användarvänlighet när det gäller denna funktion. Vissa är riktigt bra utformade och vissa är bara rätt hemska. De på min tabell nedan uppfyller de rätta kriterierna.

Hårklipparblad

De flesta hårklipparbladen är gjorda av rostfritt stål, men det finns fortfarande några få tillverkade av vanligt stål. Många tillverkare har nu börjat använda kolstålblad eftersom de är hårdare och som sådan kommer att hålla längre. Vissa klippare kommer att använda keramiska blad och vissa yrkesverksamma föredrar den typen, eftersom de varar längre eftersom de inte värms upp så mycket som stål gör med regelbunden och fortsatt användning.

Det är stålets kvalitet som är viktigt när det gäller klippning och skärpa självklart. Vissa tillverkare har till och med börjat använda titan-blad.

Hur bladen är monterade och rör sig är också mycket viktigt. De flesta blad är nu självslipande på grund av den design som används. Ibland behöver de speciell tunn olja, helt enkelt känd som klipparolja, för att smörja knivarna. Användning av oljan förlänger också livslängden hos klipparna.

Alla hårklipparsatser kommer med en uppsättning kammar som kallas guider och kommer att ha ett nummer på var och en. Det numret representerar en mätning av hur mycket hår som ska lämnas på huvudet, efter att kammen har passerat över huvudet i vad som kallas en passering.

Ju större antal desto mer hår kommer att förbli. Till exempel kommer en Nr 8-kam att lämna 25 mm hår medan en Nr 2-kam lämnar endast 6 mm hår. Om du är osäker börjar du alltid med det högre numret och jobbar sedan långsamt ner. Om du någonsin hör någon att säga, ”Jag fick en Nr 2 över hela håret” är det här vad de hänvisar till. Tabellen nedan visar standardlängderna.

Frisörer och barberare kommer alltid att referera till numret i stället för mätningen i millimeter.

Klipplängderna kan variera mellan 0,8 mm och 25 mm

Spak

Vissa men inte alla klippare har en konisk spak. Genom att flytta den här spaken upp och ner får du olika klipplängder utan att behöva byta kammar hela tiden.

Hårklipparblad

Enligt vår mening finns det inget mer irriterande med en sladd som är för kort för att nå dit du vill arbeta. De flesta hårtrimrar drivs genom att koppla sladden till elnätet och sedan in i klippkroppens botten. Nästan alltid är dessa krulliga sladdar som är utformade för att möjliggöra mjuka rörelser, så att du inte plötsligt behöver rycka i sladden.

Tyvärr kan det också betyda att de kan bli trassliga och det händer mycket med billiga trimrar. De måste spara pengar någonstans för att kunna sälja produkterna billigt, och det här är i ett område där de gör det. Högkvalitativa krulliga sladdar är värda sin vikt i guld.

Se bara till när du köper din produkt att sladden är tillräckligt lång, annars behöver du förlängningssladdar som bara är till besvär.

Trådlösa alternativ

Det finns några som också är sladdlösa så att du kan använda dem utan att behöva oroa dig för en sladd. Dessa kan också vara användbara om du reser mycket eller under längre perioder. I nästan alla fall kommer trimrarna att använda batterier som kan laddas upp. Kvaliteten på batteriet, laddningshastigheten och hur länge laddningen varar är alla viktiga överväganden.

Ljud

När du slår på någon trimmer kommer eller bör, du endast höra ett surrande ljud. Bättre kvalitetstrimrar kommer att ha ett lågt tyst hum, medan de riktigt billiga bara kommer att låta som en gräsklippare.

Tillbehör

Hårklipparblad

De bättre produkterna kommer nästan alltid med ett antal tillbehör. Du kommer alltid att få en uppsättning klippare och en uppsättning kammar. Några av de bättre uppsättningarna kan också innehålla olika kammar som vänster och höger öra, barberarkam, fickkam och en platt toppkam.

Du kan också få en kappa, en nackduk, en rengöringsborste och lite olja. Inte ofta, men då och då får du också en sax av anständig kvalitet. Om du inte använder dem för något annat kommer den att vara skarp och du behöver det för att klippa håret.

Instruktioner

Bättre kvalitetsklippare kommer med en bra hårtrimmer, en bra guide och tydliga instruktioner. Vissa av dem kommer också att innehålla en DVD som visar hur du använder dem. Det tycker jag alltid är en riktigt fin touch särskilt för nybörjaren.