Frogtail Recension

frogtail

Frogtail är ett företag som ingår i folkefinansgruppen. Företaget grundades 2006 och har sedan dess lånat ut pengar till kunder. De har över tio år i branschen och är därför väldigt erfarna. Därför vet det vad folk uppskattar i ett lån och de strävar efter att ge ut så bra lån som möjligt. Detta har gjort dem till ett väldigt populärt val om du snabbt behöver pengar. De är ett bra och seriöst företag som bara beviljar lån till folk som de bedömer kommer att klara av att betala tillbaka det.

En sak som verkligen visar att frogtail är ett bra och seriöst företag som inte kommer att lura dig är dess snygga webbsida och att dem enkelt går att kontakta. De svarar både på telefon och på mail. De kan till och med svara på ett traditionellt brev. Om du har några frågor ska du inte tveka att kontakta frogtail kundtjänst, de svarar gärna på alla dina frågor. Du kan alltid kolla Frogtail flashback för att läsa mer om vad folk tycker.

Den sista saken som tyder på att de är ett bra företag är frogtails omdöme. De har ett mycket bra omdöme med många bra recensioner. De är också ett relativt välkänt företag inom branschen vilket tyder på att dem är bra. Men nu ska vi kolla lite närmare på det ni kom hit för, deras lån.

Hur mycket kan du lån?

Låt oss nu kolla lite närmare på de lån som frogtail erbjuder så att du kan få reda på mer om de är rätt långivare för dig. Hos frogtail får du låna upp till 40 000 kronor helt utan någon som helst säkerhet. Detta är mycket pengar jämfört med många andra långivare som erbjuder smslån. Det betyder att om du snabbt behöver en större summa pengar så är frogtail definitivt rätt ställe.

Om du bestämmer dig för att ta ett frogtail lån kommer du säkerligen inte att bli besviken, du kommer få en större summa pengar och du kommer att få pengarna snabbt. Om ditt lån beviljas innan klockan 13:00 på en helgfri vardag så kommer du att få pengarna överförda till din bank redan samma dag. Frogtails utbetalningar är därför väldigt snabb. Speciellt med tanke på dem summor som vi pratar om här.

Krav för att du ska få låna:

Eftersom frogtail lånar ut större summor utan säkerhet kan man anta att de har ganska höga krav på dem som ska låna men så är det faktiskt inte. Du måste vara över 18 år gammal vilket är ett krav alla långivare har. Förutom det måste du bara ha en taxerad inkomst och vara folkbokförd i Sverige. Det sista kravet är att du inte får ha något skuldsaldo hos kronofogden. Dessa fyra krav är allt som de har och det är därför ganska enkelt att få ett lån här.

Du bör dock känna till att frogtail kreditupplysning är något som de alltid gör, det kan du inte undkomma. En sak som däremot är bra är att frogtail inte använder UC, din kreditvärdighet hos dem kommer därmed inte att påverkas. Men de använder istället andra kreditupplysningar så om du inte har en god koll på din ekonomi kan du få problem. De gör alltid en helhetsbedömning av din ekonomi och dina betalningsmöjligheter och har därför inga inkomstkrav. Enda kravet är att du har en inkomst vilket dem flesta har.

En annan sak som är riktigt bra med frogtail är att du kan skapa ett konto. Om du loggar in på frogtail kan du se dina lån och du måste skapa ett konto för att kunna ansöka om ett lån. Förutom det så är det väldigt enkelt att ansöka om ett lån, fyll bara i din information och skicka in. Sedan kontaktar frogtail dig med en ränta som de anser lämplig och vad de tycker är en bra avbetalningstid.

Den längsta avbetalningstiden du kan få är 36 månader så du kan få gott om tid på att betala tillbaka om du behöver det. Om du är nöjd med det frogtail har tagit fram kan du acceptera annars kan du låta bli. Du binder dig inte till något av att ansöka och det är därför helt riskfritt. Dessutom är det helt gratis så du förlorar verkligen ingenting på att skicka in en ansökan.

Kostnader för lån:

Kostnaderna för att få ett lån ifrån frogtail är faktiskt riktigt låga. Din ränta bestäms efter det att frogtail har gjort en kreditprövning eftersom de vill se hur riskfyllt det är att låna dig pengar. Har du skött din ekonomi bra och har en god betalningsförmåga borde du kunna få en ganska låg ränta vilket du verkligen vill.

Sedan tillkommer också en uppläggningsavgift som ligger på 350 kronor men denna betalar du bara en gång, sedan är du helt klar med den. Den enda andra avgiften som du är tvungen att betala är en avgift för varje låneavi som skickas ut till dig varje månad. Denna avgift ligger dock bara på 15 kronor så det är inte särskilt dyrt.

Om du sköter dina betalningar och därmed slipper alla påminnelse och förseningsavgifter kommer dessa tre avgifter vara dem enda som du stöter på från frogtail. Detta borde göra deras lån billiga men deras ränta är inte den lägsta på marknaden.

Om du tar ett lån med 2 eller tre års återbetalningstid så är den lägsta årsräntan du kan få 19,5% och det är inte särskilt lågt om man jämför med andra långivare. Att de är tvungna att ta denna ränta beror på att de lånar ut stora summor helt utan säkerhet. Detta är riskfyllt för dem och för att minska risken tar de höga räntor. De är helt enkelt tvungna att göra det.

Frogtail är ett bra och seriöst företag som erbjuder bra och stora lån till en relativt bra ränta men långt ifrån bäst på marknaden. Om du får en hög oförutsedd avgift är frogtail definitivt ett bra val om du inte har någon buffert att använda. De erbjuder helt enkelt stora lån utan säkerhet vilket du kan behöva vid stora oförutsedda avgifter.