Den ultimata listan 2018 av olika sätt att spara pengar på

Hitta sätt att spara pengar på allt, är en av de bästa saker du kan göra för att hålla dig själv ifrån att spendera mer än du gör varje månad. Men om du behöver spara mer pengar, vart ska du börja? När det finns så många olika sätt tillgängliga på hur du sparar, kan det bli lite överväldigande ganska så snabbt. Det är där denna enorma lista av spartips kommer in!

Vi tänkte visa dig massor av idéer för att spara pengar – av vilket många du kanske inte har tänkt på innan! Det är en lång lista, men låt det inte överväldiga dig. Plocka bara ut de fyra eller fem som du tror kommer att fungera bäst för dig och kom igång med att spara mer pengar idag!

Dra ut elektronik och apparater när de inte används

När elektronik är ansluten, men inte används, använder de fortfarande små mängder el. Denna ”elektriska läcka” blir större över tiden, särskilt när du har en stor mängd olika enheter som du har inkopplad.

För att spara mer pengar på din elräkning, dar ut enheter när de inte används. Anslut din elektronik till en dosa som tillåter dig att stänga av flera apparater på/av på samma gång.

Köp en begagnad bil istället för en ny

När du köper en ny bil, kommer värdet på bilen att sjunka mellan 30-35% under det första året. Om du inte är rik och har råd med det, varför titta på medans din nya bil förlora massor av värd så fort du tar och kör iväg med den från parkeringen? Låt någon annan förlora dem pengarna!

Du bör alltid fundera på att köpa en begagnad bil framöver en ny. Det behöver inte betyda en 10 år gammal bil. 1 eller 2 år kan vara tillräckligt för att undvika att förlora stora summor pengar. Detta bör vara det lättaste och bästa sättet att spara mer pengar när de köper en bil.

Spara mer pengar på att byta till ett billigare mobilabonnemang.

De flesta människor betalar mer än de borde för sin mobiltelefon. Det är lätt att låta din mobilräkning dra iväg utom din kontroll, särskilt om du har en familj.

Men, det finns billigare (men fortfarande hög kvalitet) alternativ tillgängliga om du vet var du ska leta. En av våra favoriter är att jämföra erbjudanden i Sverige, på nätet och se vad operatörerna i Sverige erbjuder just nu.

Du kan hitta erbjudanden som inte är knutna till någon bindningstid och där du slipper betala någon kostnad alls de första månaderna.

Om du är på marknaden och letar efter en extremt prisvärd mobiltelefon, bör du också kolla så att du har tillräckligt med täckning där du bor.

Bli av med dina höga kostnader av sjukförsäkring

Hälso-och försäkringskostnader är utom kontroll! Även med nya hälso-och sjukvårdsreformer, är försäkring fortfarande dyrt

Genom att kolla runt på nätet och jämföra priser kan du enkelt se hur stora skillnaderna i pris är och vilka villkor som gäller.

Du kommer troligtvis att hitta sjukförsäkringsalternativ som kostar mycket mindre än normala sjukförsäkringar. Det finns flera rapporter från användare på nätet som enligt dem själva sparar dem ungefär 50% på deras hälso-och sjukvårdsutgifter.

Det fungerar genom det att kostnaderna är mindre eftersom medlemmarna samarbetar och följer några grundläggande riktlinjer för att hålla kostnaderna nere. Du kan läsa mer om dessa försäkringar på deras respektive hemsidor.

Du kan även läsa olika inlägg om hur dessa regler fungerar.

Se om du kan förhandla om ditt studielån så att du får lägre ränta

Studielån är en stor nagel i ögat för många människor. Men kan du spara mer pengar och betala dem snabbare genom refinansiering av ditt studielån till en lägre ränta.

Genom att hitta rätt aktör på nätet kan de hjälpa dig att få ner dina månatliga kostnader genom att få ner din ränta. En del av dessa företag kan avsevärt få ner dina studielån till en lägre ränta, som kan hjälpa dig att spara tusentals kronor över tiden.

Det är gratis att använda, och du kan ta reda på hur mycket pengar du kan spara ganska snabbt när du fyller i dina uppgifter.

Du kan ta reda på alla detaljer om dessa hemsidor genom att besöka google eller liknande och söka på hur du kan få ner dina studielån.

Håll reda på och sätt upp dina mål

Ett annat bra sätt att spara mer pengar, är att verkligen hålla koll på vart dem går. De flesta människor vet inte detta, så de spenderar mer än de faktiskt tjänar.

Spårning och att sätta upp mål hjälper dig att använda pengarna mer effektivt, vilket sparar du pengar som du skulle ha slösat bort på annat sätt.

Du kan sätta upp mål enkelt och sköta din ekonomi på ett ställe med hjälp av det kraftfulla verktyg som finns på nätet idag.

Spara pengar på el med hjälp av LED-lampor

Byt ut dina glödlampor till LED. LED-lampor använder ca 90% mindre energi än traditionella glödlampor och håller i uppemot ett decennium eller mer. Det är en större initial kostnad, men det är definitivt värt det, då energibesparingar över tid betalar för glödlampan många gånger om.

Du behöver inte ens byta ut varenda lampa i huset. Byta de lampor som du använder mest och du kommer ändå att få en betydande besparing på din elräkning!

Installera en vattensparare på din toalett

De flesta toaletter kan vara mer effektiva om de har rätt hårdvara. Det är där en vattenkonverterare kommer in i bilden! Det hjälper dig att spara mer pengar på din vattenräkning genom att använda mindre vatten genom att reglera om du spolar för ”nummer ett” eller ”nummer två”.

Det är ganska lätt att installera om du är lite händig. Väl installerat, har du två knappar att välja mellan. Du kan göra en full spolning (#2) eller spola genom att använda mindre vatten (#1).

Du kan spara hundratals liter vatten varje månad, och sänka din vattenräkning i processen.

Så om du är seriös med att spara pengar, se till att installera en sådan på en av dina toaletter hemma. Du kommer troligtvis vara nöjd över resultatet.