Blancolån

Nya blancolån snabbt
Långivare Dags att fåa Min lånsumma Max lånsumma Åldersgräns Minsta ålder
1 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
36 månader 23 år
1 – 3 dag 10000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 – 2 dag 10000 kr
50000 kr
Ansök nu
80 månader 20 år
1 dag 5000 kr
600000 kr
Ansök nu
180 månader 20 år
1 dag 20000 kr
500000 kr
Ansök nu
180 månader 18 år
1 dag 5000 kr
500000 kr
Ansök nu
36 månader 18 år
1 dag 1000 kr
20000 kr
Ansök nu
12 månader 18 år
1 dag 1000 kr
25000 kr
Ansök nu
12 månader 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 23 år

Dags att fåa: 1 – 3 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 – 2 dag

Min lånsumma: 10000 kr

Max lånsumma: 50000 kr

Åldersgräns: 80 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 600000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 20 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 20000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 180 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 5000 kr

Max lånsumma: 500000 kr

Åldersgräns: 36 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 20000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 18 år

Dags att fåa: 1 dag

Min lånsumma: 1000 kr

Max lånsumma: 25000 kr

Åldersgräns: 12 månader

Minsta ålder: 20 år

Vad är blancolån?

Ett blancolån är ett osäkrat lån som tillåter dig att låna pengar till i stort sätt vad som helst. Du kan använda lånet till att starta eget, betala av skulder, eller köpa en dyr leksak. Innan du lånar är det viktigt att förstå hur den här typen utav lån fungerar och vad det finns för olika alternativ.

När ett lån är osäkrat så finns det ingen egendom som säkrar lånet. Tar man ut ett bostadslån till exempel, är lånet säkrat med bostaden. Det betyder att om man inte betalar av sin skuld så har kreditgivaren rätt att återta bostaden för att betala av skulden. Vid blancolån, eller osäkrade lån, finns det ingen specifik egendom som fungerar som överenskommen säkerhet. Det betyder en något minskad risk för dig som låntagare, men å andra sidan innebär det en något högre risk för långivaren – banken. De har ingen bostad att auktionera ut ifall du misslyckas med dina avbetalningar. Men de kan givetvis fortfarande göra en utmätning där dina egendomar säljs för att betala av lånet, om Kronofogden anser att du har den möjligheten.

Din kredittrovärdighet är en av de viktigaste faktorerna som beslutar om du har möjligheten att teckna ett osäkrat lån. Om du har hög trovärdighet och stabil ekonomi får du ofta lägre räntor och du har fler alternativ och olika typer utav lån att välja mellan. Har du betalningsanmärkning eller liknande, kan du ha svårigheter att teckna ett lån och kan behöva ha någon som går i god för lånet.

Olika typer av osäkrade lån

Det finns olika typer av osäkrade privatlån, och de har alla sina fördelar och nackdelar. Är man inte helt säker på att det är just ett blancolån man är ute efter, kan man överväga sina andra möjligheter.

Nya blancolån snabbtBlancolån är den vanligaste typen utav osäkrade lån. Till skillnad mot vanliga lån med säkerhet, har kreditgivaren ingen garanti på att du kommer att betala av lånet, förutom din trovärdighet som låntagare. Du lovar helt enkelt att betala tillbaka lånet, och banken litar på dig eftersom att du tidigare visat på gott omdöme. Den här typen av lån finns hos de flesta banker och kreditgivare, och du kan använda pengarna till vad du vill. De kommer med en avbetalningsplan, och du amorterar ofta månadsvis under löptiden. Den här typen av blancolån är ett bra alternativ om du har hög kredittrovärdighet och stabil inkomst eftersom att de ofta kommer med en relativt låg ränta. Blancolån kan också hjälpa till att bygga upp din kredittrovärdighet så att du lättare kan få ett billigare lån i framtiden.

Kreditkort är en annan typ utav osäkrade privatlån som liknar blancolån i det avseende att summorna man lånar är liknande, samt att man kan använda pengarna till vad man vill utan att redogöra för kreditgivaren vad de används till. Kreditkort är ett vanligt sätt att låna pengar på. När man använder sig utav ett kreditkort har man en viss summa pengar tillgänglig. Du får inte en klumpsumma som vid ett lån, utan istället lånar du det du behöver när du behöver det. Man kan även ändra sin kreditnivå om man behöver mer eller mindre i sin kreditpott. Kreditkort är populära eftersom att de gör det enkelt att låna pengar. Så fort du blivit godkänd kan du börja låna. Tyvärr är räntorna ofta höga när man lånar med ett kreditkort, även om man ofta kan få en räntefri period. Det är lätt att hamna i trubbel med kreditkort, då man lätt kan fastna i att betala skyhöga räntekostnader varje månad. För att skaffa ett kreditkort kan man vända sig till sin bank eller söka online för att hitta de bästa erbjudandena.

En tredje typ utav osäkrade privatlån är studentlån. De är lån med låg ränta utan säkerhet, och designade för studiefinansiering. Om du är student är det ett givet första val eftersom att de erbjuder flexibla återbetalningsplaner, amorteringsfria perioder, låga räntor etc. Det spelar heller ingen roll vad du har för kredittrovärdighet, så länge du studerar och upprätthåller dina studier. För att ansöka om ett studielån, kontakta Centrala Studiemedelsnämnden via deras hemsida. Där kan du läsa om hur det går till att ansöka om ett studielån, och se om du kvalificerar.

Peer-to-peer lån är ett annat sätt att låna pengar utan säkerhet. Det är än så länge inte så vanligt i Sverige med den här typen utav lån, även om marknaden växer. P2P innebär att man lånar pengar av någon annan privatperson, till skillnad mot en traditionell långivare så som en bank. Det finns flera webbsidor som erbjuder dig att skicka en låneförfrågan, där andra sedan kan kliva in och finansiera ditt lån. När man jämför lån utan säkerhet är ser man att P2P lån är, precis som blancolån, oftast lån med en fast ränta och kontinuerlig löptid. De har ofta en förmånlig ränta, och man kan också låna en substantiell summa. Men din kredittrovärdighet påverkar dina möjligheter till att låna.

Vad är villkoren för osäkrade lån?

Precis som med säkrade lån, så ställer kreditgivare alltid vissa krav på låntagaren. Vill man ta nya blancolån snabbt så gäller det att uppfylla dessa krav. Det kan handla om stabil ekonomi och stadig inkomst, samt att man är myndig, har svenskt personnummer och ett konto i en svensk bank.

Vid ett blancolån upprättas alltid ett kontrakt mellan långivaren – banken, och låntagaren. I avtalet står det bland annat vilken summa som lånas, när lånet ska vara återbetalat, de månatliga betalningarna, den överenskomna räntan och vad som händer om lånet inte betalas i tid. Villkoren för osäkrade lån varierar rejält från en långivare till en annan, och det är viktigt att man har en tydlig uppfattning av vad som står i avtalet innan man skriver på.

Det är inte omöjligt att få ett osäkrat lån när man har dålig kredittrovärdighet, men det kan vara svårt. Du har färre alternativ och måste betala högre priser än en låntagare med god trovärdighet. Om du har svårigheter att få ett blancolån, så finns det andra alternativ så som snabblån utan säkerhet och smslån utan säkerhet. Men det bästa är att vänta med att låna pengar tills att du har byggt upp en så pass stabil trovärdighet, annars riskerar man att hamna i skuldfälla med höga räntor och amorteringskostnader som man egentligen inte har råd med. Det bästa sättet att stärka sin trovärdighet på är genom att se till att man betalar sina räkningar och fakturor i tid. Samt har en fast inkomst, helst genom anställning.

Hur kan man låna pengar med hjälp utav ett osäkrat lån?

Om man behöver låna pengar för att betala av en kreditkortskuld, flytta, eller finansiera en adoption, kan ett osäkrat privatlån så som ett blancolån hjälpa dig att täcka kostnaderna utan att du blir ruinerad. De flesta blancolånen är osäkrade, vilket innebär att de är osäkrade och inte kräver att du pantsätter huset eller bilen. Låntagare med god kredittrovärdighet har en stor valfrihet att välja mellan olika långivare, och de får också de bästa blancolånen på marknaden – och mest förmånliga räntorna. Ju sämre kredittrovärdighet man har, desto färre valmöjligheter har man, men det finns en del långivare som är villiga att låna ut pengar även till de som har sämre ekonomiska förutsättningar.

Såhär går man till väga när man vill låna pengar med ett blancolån:

  1. Kolla upp din kredittrovärdighet. En start trovärdighet ger dig fler chanser och påverkar ditt blancolån ränta och avgifter. Om du är osäker på hur du ligger till, så kan du ta reda på dina förutsättningar genom Upplysningscentralen eller annan kreditupplysning. De största hindren till att få ett blancolån är om du har betalningsanmärkning eller saknar stabil inkomst.
  2. Få lånelöfte. Genom att besöka lånesidor på internet kan du enkelt se vilken typ utav lån du kvalificerar för. Man kan ofta ta reda på vilken typ utav lån man kan få innan man gör en verklig ansökan. När du ansöker om lånelöfte kan man behöva uppge sitt personnummer, sina månatliga utgifter så som hyra och andra lån, vad man har för inkomst samt uppgifter om anställning. De största anledningarna till att man inte blir beviljad ett lånelöfte är betalningsanmärkning, för lite inkomst, eller för höga tidigare skulder. Får du nekat på din preliminära ansökan är det bästa att försöka förbättra sin trovärdighet innan man ansöker igen.
  3. Jämför långivare. Shoppa runt och jämför lån utan säkerhet. När man har fått preliminärt lånelöfte hos en kreditgivare kan man se sig omkring och jämföra priser och villkor för att försäkra sig om att man får det bästa möjliga lånet. Förutom att se sig omkring online, kan det också vara en bra idé att besöka sitt lokala bankkontor.
  4. Jämför dina lånealternativ. Innan du bestämmer dig för ett blancolån, överväg dina andra lånealternativ. Du kanske kvalificerar för ett kreditkort som erbjuder en räntefri period? Hittar du ett kreditkort som har en kreditnivå som täcker dina utgifter, kan du låna gratis om du vet att du hinner betala av skulden innan den räntefria perioden är slut. Om du har sämre kredittrovärdighet kan du få mer förmånliga kostnader med hjälp av ett säkrat lån, om du har något att pantsätta – till exempel en bil. Du kan också ha någon som går i god för lånet. Kanske en förälder med bättre ordnad ekonomi kan hjälpa dig att sänka räntorna.
  5. Läs det finstilta. Precis som med alla avtal, läs alltid igenom villkoren noggrant och se till att få dina frågor besvarade. Se framförallt upp för dolda kostnader, så som avgifter för tidig avbetalning, och automatiska amorteringar. Om avtalet kräver att autogiro sätts upp, se då till att alltid ha pengar på kontot det utsatta datumet. Annars riskerar man straffavgifter både från långivaren och från banken. Se också till att den totala kostnaden får lånet stämmer när du räknat ihop alla räntor och amorteringskostnader, och se upp för eventuella räntehöjningar.
  6. Slutlig ansökan. När du har bestämt dig för en långivare som passar dig och dina behov, behöver du samla ihop dina dokument för att kunna slutföra ansökan. Det brukar handla om din legitimation, personnummer, inkomstbevis, anställningsavtal och eventuella kontoutdrag. Långivaren kommer sedan att göra en kreditupplysning och en personlig utvärdering över din privatekonomi. När ansökan blivit beviljad kommer du att få utbetalningen av summan enligt överenskommet avtal.

Hur mycket kan man låna med ett blancolån?

Lånesumman kan variera från allt mellan några tusenlappar, till upp emot 500 000 kr eller mer. Hur mycket du har möjlighet att låna beror framförallt på din bedömda förmåga att betala tillbaka lånet. Låneperioderna – löptiderna – varierar också från långivare till långivare, och det finns inga bestämda regler. Oftast ska avbetalningarna ske månadsvis och de vanligaste löptiderna är 2-5 år. Tänk dock på att aldrig låna mer än du faktiskt behöver, eftersom att det kostar pengar att låna är det aldrig en bra idé att gå över gränsen för vad man behöver.

Är osäkrade lån bättre än säkrade?

För att ta reda på om osäkrade lån är bättre än säkrade, måste man först förstå skillnaden mellan de två. På så sätt kan man räkna ut vilket som passar ens behov bäst.

Majoriteten utav privatlån faller inom kategorierna “osäkrade” och “säkrade”. Faktum är att det är ett av de mest grundläggande sätten att kategorisera lån på, och blancolån faller som sagt inom ramen för osäkrade lån.

jämför lån utan säkerhetVad är skillnaden mellan blancolån och säkrade lån? Ett osäkrat lån – blancolån – innebär att man inte behöver pantsätta något föremål för att låna pengar. Förutom ett föremål så som en bil, kan det handla om en bostad eller ett sparkonto som garanti för att pengarna kommer att återbetalas till långivaren även om du misslyckas med att betala av lånet. De allra flesta små privatlån så som kreditkort och blancolån är således osäkra. Vid osäkrade lån har långivaren endast ditt löfte om återbetalning som säkerhet, men vid säkrade lån har långivaren garantin om återbetalning med hjälp av din bostad, din bil eller din vigselring. De kan sälja dessa föremål för att få loss kapital som kan täcka din skuld. Bostadslån är den vanligaste typen utav säkrade lån. Här är bostaden säkerheten, och misslyckas du med att betala av lånet kan banken sälja bostaden.

Fördelar med säkrade lån är att de är enklare att kvalificera för, erbjuder lägre räntor och de har ofta längre löptider. De kan också låta dig låna större summor pengar. Dessa fördelar är direkt kopplade till de faktum att säkrade lån är mindre riskfyllda för banken, eftersom att du lånar mot något av värde som du kan lösa in om allt skulle gå åt skogen.

Den stora nackdelen med säkrade lån är att man riskerar att förlora något väldigt värdefullt relativt snabbt. Därför är det väldigt viktigt att man planerar noggrant så att man alltid kan betala av sin skuld. Säkrade lån är på så sätt mer riskfyllda för låntagaren. De kan också ta lång tid att ansöka om ett säkrat lån, eftersom att det krävs mycket pappersarbete och flera möten på bankkontoret för att skriva avtal och planera avbetalningar.

Osäkrade lån har också sina nackdelar. De är mer riskfyllda för långivaren, så räntorna är ofta högre. Återbetalningsperioden är kortare, vilket innebär högre månadskostnader. Du kan inte heller låna lika stora summor med en blancolån som du kan med ett säkrat lån.

Men faktum är att om du behöver låna en mindre summa pengar under en relativt kort period, så är osäkrade lån det bästa alternativet. De är mindre riskfyllda för dig som låntagare, eftersom att din bil eller annan säkerhet inte blir automatiskt återtaget om du misslyckas med några återbetalningar. Även om räntorna är högre vid osäkrade lån, så kan det ändå bli billigare i längden på grund utav de korta löptiderna. Färre månadsbetalningar betyder färre räntor.

Vilken typ utav onlinelån kan man få utan säkerhet?

Idag kan man ansöka om flera typer utav lån online. Relativt stora lån som blancolån kräver ofta en något längre handläggningsperiod innan man får sin ansökan beviljad. Är man ute efter ett snabbare lån kan man överväga smslån eller onlinelån där ansökningsprocessen endast tar några minuter. Tänk dock på att ju enklare ansökningsprocess – desto dyrare lån. Blancolån från seriösa långivare kanske tar lite mer tid och energi från dig som ansöker om lånet, men å andra sidan så får du mycket bättre räntenivå än vid till exempel ett snabbt smslån.

För den som har relativt hög kredittrovärdighet är det mest prisvärda alternativet ett kreditkort. Med ett kreditkort som erbjuder en räntefri period, kan du låna helt gratis. Så länge man betalar av lånet innan den räntefria perioden är slut, vill säga.

När kan det vara en bra idé att ta ett osäkrat lån?

För den som behöver låna en mindre summa pengar under en kortare period är ett osäkrat privatlån så som blancolån ett bra alternativ. Friheten i att inte behöva redovisa för banken vad pengarna ska användas till samt den snabba ansökningsperioden är bekväma anledningar till varför blancolån växt i popularitet.

Man kanske behöver låna pengar för att finansiera en oväntat utgift, så som läckage i källaren eller brand på vinden. Samtidigt som man vet att pengarna kommer att komma in på kontot nästa månad. Då kan ett blancolån hjälpa till att släppa på stressen och finansiera krisen.

Varför bör man vara försiktig när man tar ett osäkrat lån?

Man ska alltid utöka stor försiktighet och vara ansvarsfull vid alla typer av finansiella beslut. Ett stort lån är något som kommer att påverka din privatekonomi under lång tid framöver, och det är viktigt att planera för kommande utgifter. Låneperioden börjar efter att du har fått pengarna på kontot, och du måste vara säker på att kunna betala av och möta dina månatliga utgifter.

Var försiktig med att inte missa något i avtalet. Se till att du förstår alla punkter fullt ut, så att du inte möts av till exempel oväntade höjningar utav räntan. Tveka inte att fråga din långivare om något verkar oklart.

Det viktigaste är att göra upp en budget och planera in avbetalningarna fram tills dess att lånet är avbetalt. Ett blancolån måste prioriteras eftersom att osäkrade lån snabbt kan bli dyra om man missar avbetalningar, och de kan komma att påverka din kredittrovärdighet mycket negativt om du misslyckas med dina avbetalningar.

Vad händer om du inte kan betala tillbaka i tid?

Kan du inte betala av lånet inom den överenskomna låneperioden kan det få allvarliga konsekvenser. Det första som händer om man missar en avbetalning, är att man får en påminnelsefaktura – precis som med alla andra räkningar. En påminnelseavgift och eventuell fakturaavgift tillkommer troligtvis. Om man fortsätter att missa betalningarna kommer kreditgivaren troligtvis vidarebefordra skulden till ett inkassobolag, vilket innebär ytterligare kostnader. Har man otur råkar man också på en dröjsmålsränta, vilket kan bli riktigt dyrt om du har ett högt lån.

Fortsätter man att missa betalningar så kommer ärendet handläggas av Kronofogden. Kronofogdemyndigheten kan sedan avgöra om det är lämpligt med utmätning av dina egendomar. Vid osäkrade lån så har man ingen egendom pantsatt, men Kronofogden kan ändå besluta att sälja din bil eller din bostad för att betala av skulder. För att undvika en utmätning måste du snarast betala av lånet. Kronofogden ser till flera faktorer när det gäller din skyldighet att betala av. Bland annat din inkomst, dina utgifter och dina egendomar. Om du behöver din bil för att ta dig till arbetet kan du få behålla den, men räkna inte med att de är mer förstående än så.

Förutom utmätning av egendomar, får man också en betalningsanmärkning som dyker upp hos Upplysningscentralen under flera år framöver. En betalningsanmärkning är mycket negativt och påverkar dina chanser att hyra bostad, skaffa telefonabonnemang och låna pengar. Försäkra dig därför om att aldrig låna mer än vad du har råd att betala tillbaka.