Båtlån

båtlån

Har du äntligen bestämt dig för att följa den där drömmen som du alltid haft, så det nu är dags att köpa din nya älskade båt? De flesta båtarna som finns på marknaden idag är med stor förmodan väldigt dyra, så med stor förmodan så kommer du behöva ansöka om någon slags finansiering inför ditt båtköp. Idag kan du som tur är ansöka om ett båtlån så att du har möjlighet att köpa din båt!

Det finns givetvis andra sätt som du också kan finansiera ditt båtköp, dock är dessa inte lika enkla som ett båtlån. Dock vill vi först givetvis gå igenom några steg som du kan utföra innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån.

Innan du bestämmer dig för att köpa din nya båt, så är det alltid bäst att jämföra olika återförsäljare och tillverkare så att du hittar den bästa båten för just dig och dina behov. Detsamma gäller egentligen även båtlån, då det finns många olika långivare där ute med olika villkor och erbjudanden. Att välja rätt båt är således lika viktigt som att välja rätt båtlån, om det är så att du vill finansiera ditt båtköp med ett lån. Det finns många banker och långivare som kan erbjuda dig lån för just båtar, så ta en titt och se över vilka som finns på marknaden just nu så att du hittar det bästa för dig.

Spara ihop en budget först

När du ska ansöka om ett båtlån så kommer du i de flesta fall behöva lägga en kontantinsats. Det betyder att oavsett om du vill ansöka om ett lån till din nya båt eller inte, så kommer du behöva ha en budget innan köpet eller låneansökan ska genomföras. Ju mer pengar du sparar ihop, desto mindre lån kommer du dessutom behöva ansöka om. Därför är det bäst att faktiskt försöka spara ihop så mycket pengar som du kan, innan det är dags att ansöka om själva lånet.

Ha råd med din finansiering med ett lån

Ett båt lån – är precis som det låter. Det är ett specifikt utformat lån som du kan ansöka från både långivare och banker för att få in en finansiering till ditt båtköp. När du väl ska köpa båten så får du själv bestämma hur finansieringen ska se ut. det brukar således oftast att betala med ett lån som du ansöker om eller med kontanter. Skulle du köpa din båt så är det dock alltid bäst att faktiskt slutföra köpet när du har pengarna eller lånet i handen.

När du ansöker om ett båtlån, så är det bäst att vända sig till de lån som har säkerhet. Ett privatlån med säkerhet är således det bästa och i många fall det billigaste lånet som du kan ansöka om då, då lånets båtlån ränta med stor förmodan är lägre jämfört med snabblån eller privatlån utan säkerhet. Du kan fortfarande ansöka om privatlån utan säkerhet om du vill köpa en båt, men det kommer bli mycket dyrare för dig i slutändan. Båtlån är således redan specifierade på just båtköp och lånen fungerar som billån eller liknande privatlån med säkerhet.

Krav för att ansöka om ett båtlån

Är det så att du vill ansöka om ett båtlån så skiljer sig kraven beroende på vilken långivare eller vilken bank du vänder dig till, dock så finns det fortfarande en del grundkrav som varje långivare behöver följa. Är det ett privatlån med säkerhet som du ansöker om, så kommer du först och främst behöva betala en kontantinsats på minst 20% av den totala kostnaden. Det är också olika siffror när man kikar på amorteringstiden samt räntekostnaderna. Du behöver vara minst 18 år för att ansöka, vissa långivare kräver att du är äldre. Ta reda på mer hos respektive bank eller långivare för att veta exakt vad för krav som kommer ställas på dig.

Fokusera på privatlån med säkerhet vid köp av båt

Idag finns det en rad olika typer av lån där ute, så ska du köpa en båt så är det även viktigt att du väljer det lån som är bäst för dig och din finansiering. Det finns en rad olika snabblån utan säkerhet där ute – skulle det vara så att du vill vända dig till ett sådant företag så är det viktigt att du kommer ihåg att det totala lånet i slutändan, kommer vara dyrare för dig jämfört med andra typer av lån. Den bästa typen av lån är således att vända sig till privatlån med säkerhet, speciellt om du dessutom kan lämna själva båten som säkerhet för lånet.

Leta efter en så låg ränta som möjligt

Ska du ansöka om ett båtlån, så finns det en stor möjlighet att du kan lämna in själva båten som säkerhet. När du gör detta så kommer du i så fall endast behöva ansöka om ett lån på minst 80% och därefter behöver du betala 20% i en kontantinsats. Räntan på de båtlån som finns varierar från långivare och bank, men brukar ligga på runt 4 till 6 procent, om du lämnar in båten som säkerhet när du ansöker om lånet.

Låna pengar till en ny eller begagnad båt

När du ska ansöka om ett båtlån så behöver finansieringen inte endast gå till helt nya båtar, det finns således långivare och banker som godkänner ansökningar även om det är begagnade båtar. Det spelar inte heller någon roll vad för slags båt det är. När du ansöker om ett båtlån så kommer du således komma överens med banken eller långivaren om vad för slags lån som är bäst för dig.

Ska du ansöka om ett båtlån så är det alltid bäst att räkna ut den totala kostnaden för ditt lån, så att du vet exakt hur mycket du kommer behöva betala tillbaka för de lånade pengarna, hur mycket ränta du måste betala och vad själva lånet kommer kosta dig, utöver de lånade pengarna. Välj ett bra lån som passar dig och din ekonomi bra, så att du inte råkar hamna i en ekonomisk kris bara för att du lånade pengar.