Bank Norwegian Recension

banknorwegian.se

Bank Norwegian är ett norskt företag som har lånat ut pengar sedan 2007. De grundades först i Oslo men har nu expanderat till nya marknader. Eftersom de grundades redan 2007 har de nu över tio års erfarenhet inom branschen och de vet därför vad de gör. De vet vad kunderna vill ha och därför är det precis vad de erbjuder. Företaget etablerade sig i Sverige år 2013 och de är nu ett av dem större företagen även på den svenska lånemarknaden vilket verkligen betyder att dem gör något rätt. Att bli stora på två olika lånemarknader är nämligen inte helt enkelt.

Bank Norwegian sweden är den del av bank norwegian som finns här i Sverige och nu ska vi kolla lite närmare på deras kundservice. Bank Norwegian kundservice är väl egentligen inget som är dåligt i sig men det är inte heller något som är extremt bra. För att komma i kontakt fyller du i ett formulär, det finns alltså ingen mailadress eller telefonnummer. Detta system fungerar säkert bra men det är alltid trevligt med ett snabbare sätt att komma i kontakt med kundservicen. Dessutom är det alltid trevligt när det finns en live chatt vilket det tyvärr inte gör här.

Trots detta har bank norwegian fått ganska bra omdöme av sina kunder, de är mycket nöjda med sin upplevelse av banken. Kanske beror det på att banken har en sektion som kallas för alla erbjudanden där de listar alla sina nuvarande erbjudanden.

Bank Norwegian lån:

När det kommer till lån så liknar Bank Norwegian en vanlig bank ganska mycket. Detta syns främst när du kollar på dem summor som du kan låna. Här kan du låna upp till 600 000 kronor! Denna summa är otroligt mycket större än vad nästan alla andra låneförmedlare på den svenska marknaden erbjuder. Behöver du väldigt mycket pengar är det alltså hit du ska vända dig utan någon som helst tvekan.

Du kan ta detta lån helt utan någon som helst säkerhet och räntan är verkligen inte orimligt hög den heller. Du kan dessutom få en avbetalningstid på upp till 15 år vilket är en riktigt lång tid även om du har lånat 600 000 kronor. Detta lån är helt enkelt otroligt bra, det är dessutom konkurrensfritt eftersom i princip ingen annan långivare erbjuder ett så stort lån.

Bank Norwegian överföringstid:

Nu ska vi ta och kolla lite närmare på en annan aspekt som är väldigt viktig när du bestämmer dig för om du ska ta ett lån eller inte. Vi ska kolla på utbildningstiden, alltså den tid det tar för pengarna att hamna på ditt bankkonto. Tyvärr så är det inte ett ställe där bank norwegian skiner eller sticker ut. Om de sticker ut så gör de det på grund av sin långa utbetalningstid och inte på grund av sin korta. När du får ditt lån beviljat hos bank norwegian kommer det att ta mellan 3–5 bankdagar innan pengarna sitter på ditt konto.

Detta betyder att du förvisso kan låna väldigt stora summor hos bank norwegian men du kan inte göra det speciellt snabbt. Om du behöver pengarna omedelbart är detta därför inte långivaren för dig, då finns det andra som passar dig mycket bättre.

Krav för att få låna:

Alla långivare och banker ställer krav på dig som vill låna pengar av dem. Eftersom bank norwegian lånar ut så stora summor är det därför inte konstigt att de också har ganska höga krav på dig som ska få låna.

Det första kravet vi ska kolla på är deras åldersgräns. De flesta långivare har en åldersgräns på 18 år eftersom det är minimiåldern, är du yngre än det är det olagligt att låna ut pengar till dig. Denna åldersgräns har dock inte bank norwegian. De har istället valt att sätta sin åldersgräns på 23 år vilket antagligen har att göra med att ekonomin brukar se bättre ut då än vad den gör vid 18 års ålder.

Deras nästa krav är att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Har du det så är det helt enkelt kört, du kommer inte att få något lån. Många långivare struntar i om du har en betalningsanmärkning eller två men bank norwegian vill vara helt säkra när dem lånar ut
600 000 kronor till folk, de vill försäkra sig om att de får tillbaka sina pengar.

Det sista kravet är ett som nästan alla andra långivare och banker har. Det är att du måste vara folkbokförd i Sverige. Bank Norwegian säger dessutom också att du måste ha varit folkbokförd dem senaste 36 månaderna för att kunna få ett lån, alltså dem senaste tre åren.

Dessa krav kan verka höga och svåra att uppfylla men när man tänker på hur stora summor du kan låna blir dem genast mer rimliga. Dessa krav är verkligen inte orimliga, de är faktiskt ganska normala när man tänker på det hela.

Hur går det till?

Att låna pengar från bank norwegian är enkelt. Du skapar bara ett konto och ansöker. Sedan kan du logga in och se allt om ditt lån ifall det blev beviljat eller inte. Härifrån kan du också sköta saker som kreditkort eftersom bank norwegian även erbjuder detta till dig som kan vara i behov av kredit ibland och då inte vill behöva ta ett lån varje gång.

Det kan vara bra att känna till att bank norwegian använder sig av UC varje gång du ansöker om ett lån. Det betyder att du omöjligen kan få ett lån utan UC om du vill använda bank norwegian, det är bara så det är.

Trots att bank norwegian har många nackdelar vägs dessa upp av alla dess fördelar. Bank norwegian är en riktigt bra långivare om du är i behov av pengar, de är en stor och respektabel bank som väldigt många människor litar på. Därför kan du också göra det utan problem, du kommer alltså inte att bli lurad. Detta kan vi nästan garantera om du väljer bank norwegian.