Åtgärder för att förbättra din ekonomiska situation

Du är inte den första person som går igenom svåra tider rent ekonomiskt och du kommer säkerligen inte att bli den sista. Ekonomiska problem är ofta svåra att förutse och det kan så klart hända vem som helst att det uppstår plötsliga ekonomiska svårigheter, på många olika sätt.

Det behöver dock inte vara så svårt som det är för vissa. Med lite planering och en hel del disciplin, kan du förbättra din ekonomiska situation och börja göra konkreta investeringar för din framtid. Börja genom att följa några av de åtgärder som vi valt att ta med i denna artikel:

Steg 1: Skyll inte problemet på någon annan

Innan du hoppa in i det förrädiska vattnet av att minska på din skuld, ta lite tid att förbereda dig för vad som komma skall. Trots allt så är det skulder vi pratar om och inget annat, som till exempel en persons missbruk.

Här är du inte maktlös på samma sätt, utan med lite planering och sunt förnuft brukar det gå bra. Ändå, så måste det första steget på din resa vara att acceptera att du har ekonomiska problem som måste åtgärdas.

Samtidigt är det viktigt att du inte överreagerar genom att skylla på din egen tvivelaktiga förflutna beslut för dina ekonomiska problem. Det är lika viktigt att du inte skylla på andra för dina motgångar.

Oavsett hur din ekonomiska situation ser ut, är det mycket mer viktigt att du tvättar bort allt från det förflutna och fokuserar på framtiden. Som med alla stora företag, kommer man med en positiv attityd att gå långt i din kamp mot skulder.

Steg 2: Ta och leta fram din nuvarande budget

Det kan vara smärtsamt att göra detta, men du behöver detta för att få en rättvis och rättvis bild av din nuvarande ekonomiska situation. Detta kommer att kräva att du skapar en ”ögonblicksbild” av ditt nuvarande hushåll budget-eller brist på sådan.

Även om denna budget skapades för årtionden sedan så är det i alla fall något som du gjort. Tillbringa en eftermiddag med att se över dina räkningar, matkvitton, kreditkort och övriga kostnader. Gör samma sak med din resultaträkningen, inklusive särskilda räntebärande konton och fakturor för att katalogisera dina resultat. Om du äger ett företag, kan detta ses som en extra jobbig uppgift, men än lika viktig.

Det är absolut nödvändigt.

När du har redovisat fram de olika typer av inkomster och utgifter, och du kommit fram till att kredit utan uc är verkligheten, är det dags att avgöra hur mycket pengar du blöder på en månatlig basis. Om din inkomst är betydligt lägre än dina kostnader, måste du vidta omedelbara åtgärder för att minska dina kostnader och öka din budget.

Du kommer att behöva att bli av med oseriösa utgifter, klädesinköp och de flesta måltiderna på restaurang. Du kanske behöver gå längre och minska mängden vatten eller energi som du använder i ditt hem. Under denna process, kom ihåg att hålla dig fast till detta och var konsekvent. Din förmåga att få dina skulder under kontroll beror helt och hållet på din förmåga att fatta svåra men nödvändiga nedskärningar.

Steg 3: Pengar är allt

Det kan finns ett enkelt sätt att underlätta för dessa personliga budgetnedskärningar. Så fort du bestämmer dig för att förbättra din ekonomiska situation, lova dig själv och sluta använda alla kreditkort och krediter som du har samlat under åren.

Eftersom detta kan skada din kreditvärdering, bör du avstå från att ringa upp dina utlånare för att avbryta ditt kort eller stänga dina konton. Trots det, var inte blyg med att kasta alla dessa lömska kreditkort i ett hörn i ditt hem.

För överskådlig framtid, kommer du att behöva koncentrera dig på att betala ner dina skulder med pengar som du tjänar och spara. Självklart, det skulle vara kontraproduktivt att samla mer skuld i under tiden.

Motstå denna frestelse genom att använda kontanter och bankkort för att täcka dina löpande kostnader. Om du inte har tillräckligt med pengar för att betala för något, du behöver du helt enkelt bara leva med det.

Steg 4: Lär dig att älska hårt arbete

Det finns ingen lag mot hårt arbete, och ingen kommer att missunna dig för att offra en del av din fritid för att göra din familj mer bekväm. För att öka din vinst inom kort, leta efter ett andra jobb som gör att du arbetar flexibelt timmar på kvällstid eller på helgerna. Även under en bättre ekonomin, ser återförsäljare, restauranger och andra företag med hög omsättning alltid till att anställa nytt.

Om du inte är villig att återvända till ditt vanliga kontorsjobb, kan du alltid leta efter något attraktivt som du hört om, eller frilansande möjligheter. Var inte rädd för att utnyttja en länge antagen skicklighet: Många fotografer, författare och skatteproffs gör bra pengar genom deltidsarbete.

Steg 5: snåla på rätt saker

Om du är allvarligt om att förbättra din ekonomiska situation, kommer du oundvikligen att behöva göra vissa uppoffringar. Detta kräver en överraskande mängd disciplin. Trots allt, många icke-nödvändiga utgifter är frustrerande förföriska.

Medan dessa utgifter är förståeliga, har de ingen plats i en allvarlig planering om att minska någons skuld. Det är en fråga om fördröjd tillfredsställelse: Om du förbättra din ekonomiska situation här och nu, kommer du att ha gott om tid att njuta av livets finare saker i framtiden.

Steg 6: tid är verkligen pengar

När du väl har börjat applicera din skuldplan i ditt vardagliga liv kan det snabbt ske att du får ett annat perspektiv på vad tid betyder och hur mycket det är förknippat med just pengar. Detta är en väldigt positiv del av att lära sig spara pengar, man lär sig samtidigt att hantera tid på ett bättre sätt.

Att permanent minska dina skulder kräver djärva, bestående åtgärder. Det finns flera sätt att uppnå detta mål, men ingen av dem innebär att göra något ”halvbra”. Efter att du tagit fram alla dina fasta utgifter i ditt hushåll och ”nödvändigheter” av inköp som mat och kläder, bör du använda den största delen av dessa pengar för att betala av dina skulder.

När du väl har gjort det som vi precis gått igenom ett par månader så kommer du troligtvis att börja se resultat och detta i sig fungerar som en motiverande faktor och kommer vara en bra sak som kommer elda på ditt engagemang ännu mer och ta dig mot framgången i att få ordning på din ekonomi.