8 frågor att besvara innan du tar ut ett personligt lån

Låt denna artikel vara till hjälp för er läsare att ta ekonomiskt kloka beslut. Inte bara hjälpa läsare att maximera sina investeringar, men också hjälpa att planera in många aspekter av ett ekonomiskt liv.

Medan det går att diskutera många olika aspekter om en personlig ekonomi, som att minska sina utgifter, och samtidigt fokusera på att tjäna mer pengar istället, är det viktigt att ha koll på vilka som är de bästa lånen. I slutet av dagen, är det råd som är med i denna artikel riktlinjer, och någons ekonomiska situation, och deras mål kan alltid se olika ut jämfört med någon annans.

Det finns tillfällen när vissa behöver ta ut ett personligt lån. Om det används på ett klokt sätt, kan ett personligt lån hjälpa individer att uppnå ett antal finansiella mål.

Beroende på ens situation, kan man kraftigt förbättra sin ekonomiska del i livet med ett personligt lån. Om du har en skuldbelastning som är minimal, men du är kort om pengar, kan du också använda en personlig lån för att finansiera ett litet företag eller slutföra en viktig renovering i hemmet.

Oavsett din anledning, är det viktigt att tänka länge och hårt innan du lånar pengar.

Genom att ställa och besvara följande frågor, kan du se till att du får ut det mesta av ditt lån.

Fråga #1: Kommer låna pengar hjälpa mig att uppnå mina mål?

Här är den viktigaste frågan att ställa innan du lånar en enda krona: Behöver jag verkligen de här pengarna?

Samtidigt som man att ut ett lån kan vara meningsfullt i vissa fall, kommer en upplåning inte att lösa dina ekonomiska problem om du inte har en plan för att verkligen ta kontroll över din ekonomi.

Innan du tar ut ett personligt lån, ta en närmare titt på den ekonomiska bilden för att avgöra om det är rätt finansiella verktyg för dina behov, då pengar för olika situationer kan kräva olika åtgärder.

För en stor kostnad som kan vänta, som en stor semester, till exempel, kan du öppna ett sparkonto och spara för mål över tid.

Om du behöver att konsolidera högre ränta, å andra sidan, kan ett personligt lån vara ett bra verktyg för att hjälpa till att du kan betala av din skuld snabbare till en lägre ränta än du för närvarande betala på dina skulder.

Viktigast av allt, kom ihåg att låna pengar för att bli av med skuld bara spelar roll när du är allvarligt skuldsatt.

Fråga #2: Hur mycket behöver jag låna?

När du har bestämt dig att du behöver ett personligt lån, är det viktigt att skriva ner exakt hur mycket du behöver låna.

Att ansöka om ett personligt lån online kan vara lätt, men du måste ha en uppfattning om hur mycket pengar du behöver.

Om du tar ut ett personligt lån för att konsolidera skulder, lägga upp alla dina skulder för att komma upp med ett perfekt lånebeloppet. Om du lånar för ett specifikt projekt, å andra sidan, kan det hjälpa för att få några uppskattningar att upprätta en förteckning över potentiella kostnader.

Fråga #3: Vad kommer min månatliga betalning att landa på, och har jag råd med det?

Medan personliga lån kan ge pengar för många olika behov, är det viktigt att se till att du bara lånar vad du har råd att betala tillbaka. Eftersom din månatliga betalning är det bästa sättet att mäta överkomliga priser, kan det löna sig att utforska potentiella betalningsalternativ.

Tänk dock på att flera olika faktorer påverkar din lånebetalning. Inte bara det belopp du lånar spela en roll, men din ränta och tidsfrist kommer att påverka din månatliga betalning.

Fråga #4: Hur länge kommer jag att få betala för det här lånet?

Hur länge du ska betala tillbaka ditt lån är en annan viktig fråga att ställa, och hålla i minnet att detta är främst ditt beslut.

Om du inte har något emot att betala en större månatliga betalning, kanske du vill välja en kortare tidsfrist. Å andra sidan, ett lån med en längre återbetalningstid kan hjälpa dig att säkra en mindre, billigare månatlig betalning.

Fråga #5: Vad är min kreditvärdering?

Din kreditvärdering kan spela en roll i om du kan få ett personligt lån överhuvudtaget. Och, om du är berättigad, kan du med god kredit få bättre villkor än om du hade sämre kredit.

Om du är nyfiken på var du står, kan du se din poäng gratis utan förpliktelser. Det finns ingen kostnad eller annat, och du kan kolla in din kredit och få reda på det på några minuter.

Fråga #6: Är ett lån utan säkerhet det bästa för mig?

Medan personliga lån är lån utan säkerhet, är andra lån säkrade, vilket innebär att de kräver någon form av säkerhet. Om du föredrar att inte sätta upp säkerhet mot ditt lån, då kanske du vill utforska personliga lån.

Personliga lån tenderar också att ha fasta räntor och månatliga betalningar, medan andra lån kan variera.

Fråga #7: Vilken ränta måste jag betala?

Den ränta som du ska betala beror på ett antal faktorer, inklusive din kreditvärdering, inkomst, och ditt begärda lånebelopp. Ju högre ränta, desto mer ränta betalar du. Under tiden, kan lägre räntor hjälpa dig att spara pengar under hela livet för ditt lån.

Helst skulle du så klart ansöka om lånet med lägsta räntan du kan hitta.

Fråga #8: Behöver jag betala några avgifter?

Förutom att känna till din ränta, är det viktigt att veta om ditt personliga lån kommer med några extra avgifter. Extra avgifter kan innehålla öppningsavgifter, vilket kan kosta mellan 1 och 10 procent av ditt lånebelopp, eller utgående avgifter.

Innan du tar ut ett personligt lån, se till att du förstår alla avgifter som du förväntas att betala så att du kan avgöra om det är värt det.

Slutsats

Att ta ut ett personligt lån kan vara ett mycket personligt beslut. Det finns tillfällen och situationer där ett lån kan lämna dig i ett mycket bättre tillstånd.

Som alltid, är det viktigt att läsa det finstilta och villkor innan du drar igång. Genom att förstå dina lånevillkor och att välja ett lån du verkligen har råd med, kommer du att vara i en stark position att dra fördel på lång sikt.