20 sätt att tjäna pengar

Man behöver egentligen inte nämna att det är viktigt att tjäna pengar för att ha en stabil ekonomi. Men har du en stabil ekonomi och ett bra sparkapital för oförutsädda händelser kommer du troligtvis inte behöva låna pengar snabbt inom 24h. Många unga drömmer om att bli miljonär innan 30 års ålder, för att på så sätt tryggt kunna skaffa familj och slutligen pensionera sig tidigt. Det finns tyvärr ingen genväg dit utan det gäller att jobba hårt. Är du student och vill tjäna lite pengar på sidan om? Eller har du kanske redan ett jobb men vill jobba extra med något på sidan om? Här kommer då 20 tips på sådan som kan ge dig en extra inkomst. Vissa av dessa kan till och med slutligen bli din huvudinkomst och ge dig bra med pengar.

1. YouTube

Tycker du att det är roligt att göra och redigera videos? Då kan YouTube vara något för dig! Motivationen bör däremot främst komma från att du tycker det är roligt då det kan ta ett tag innan pengarna börjar trilla in. Men vem vill inte tjäna lite extra pengar på sin hobby?

2. Sälja på Amazon

Äger du massor av grejor som du inte använder? Allt från böcker till teknik går att sälja av på sidor som Amazon, blocket, tradera etc. När dina egna saker tar slut så kanske du kan hitta billiga saker på second hand – butiker som du kan sälja något dyrare och på så sätt tjäna en liten slant. Eller varför inte föreslå att rensa ur föräldrarnas förråd?

3. Blogga

Bloggare är det nya populära jobbet bland unga idag. Alla vill bli en så kallad “Influencer”. Har du ett intresse som du brinner för? Mode, mat, hälsa eller djur? Vad som helst som du brinner för kan du skriva om och på så sätt också hitta likasinnade som sakta med säker börjar följa dig. Tills slut, när du har tillräckligt många läsare så kan du börja få sponsorer och liknande.

4. Skanna Livsmedel

Det finns organisationer som exempelvis Konsumentpanelen som betalar människor för att de skannar sträckkoder på det som de köper vilket ligger till stöd för deras undersökningar. Du får på så sätt poäng som till slut blir till extra pengar i kassan.

5. Online – undersökningar

Du kan hjälpa till med undersökningar. På så sätt kan du får presentkort som kan hjälpa dig att köpa tjänster du vill ha eller sådant som du behöver.

6. Virtuell assistent

Är du organiserad? Då kan du hjälpa andra som behöver hjälp med detta. Du kan hitta många annonser på nätet med folk och företag som söker frilansande virtuella assistenter som hjälper till att planera deras tid, svarar på e-mejls etc.

7. Sälja dina spelkonton

Spelar du mycket spel på datorn eller via spelkonsoler? Då kan du spela upp konton till högre nivåer och sälja dem på sidor som PlayarAuctions.

8. Student Tutor

Hjälp till med läxläsning online. Du kan även undervisa i ämnen som du redan fått ditt avgångsbetyg i.

9. Sälj dina gamla kläder

Det finns butiker som köper upp gamla kläder. Du kan även sälja dem online. På så sätt får du in en slant på sådant som du ändå inte använder.

10. Hjälpa lokala företag med deras sociala medier

Detta är numera ett officiellt jobb kallat “Social media manager”. Hjälp dina lokala företag att skapa och underhålla Facebook-sidor, instagramkonton osv. Lägg lite tid dagligen på att svara på meddelanden och posta då och då någon bild och hjälp på så sätt företagen att vara närvarande på sociala medier. Detta kan ge dig en hyfsad extra inkomst.

11. Mystery Shopping

Mystery Shopping går ut på att gör kvalitetskontroller i butiker och restauranger. Det kan innebära att se till att de kollar legitimation när du köper alkoholhaltiga drycker samt om de har bra service eller liknande. Med andra ord så får du betalt för att shoppa!

12. Bli Någon vän

I dagsläget så går det faktiskt att köpa vänner, vilket betyder att du också kan låta dig bli “köpt”. Exempelvis tjänsten “rentafriend” ger dig möjlighet att bli anställd för olika aktiviteter. Exempelvis gå på restaurang, film, bröllop, sightseeing med mera.

13. Sälj dina bilder

Gillar du fotografering och har bilder som du skulle kunna tänka dig att dela med dig av för en mindre slant? Sälj då dina foton på internet!

14. Sälj dina läroböcker

Vad ska du göra med den hög av läroböcker som du har använt och aldrig kommer att använda igen? Sälj dem till andra studenter som behöver just de böckerna! De går att sälja på sidor som blocket, tradera med flera.

15. Skapa en Smartphone App

Om du vet hur man kodar så kan du dra nytta av de egenskaperna genom att skapa en app som du säljer på app Store eller/och Google Play. Du kan också tjäna pengar på program och spel om du vet hur man gör dem.

16. Översättare

Att översätta är både något som kan vara ett deltidsjobb såväl som heltidsjobb. Det finns många annonser därute som söker frilansande översättare. Det kan hända att du måste börja jobba för en mindre summa, men när du sedan är etablerad så kan du börja ta mer betalt.

17. Sätta upp flyers på anslagstavlor

Företag och annonsörer behöver ibland folk som kan dela ut flygblad.

18. Tour Guide

Bor du i en turiststad? Då kan du sälja egna resetjänter som exempelvis guide. Du som bor där vet helt säkert var det är värt att gå och vilka sevärdheter som finns.

19. Street Performance

Gillar du att underhålla människor? Då kan du ha kul samtidigt som du tjänar pengar. Det krävs såklart en speciell talang för att folk verkligen ska stanna upp och titta på dig, och framförallt för att de ska ge dig pengar. Vissa gatumusikanter kan tjäna riktigt bra och blir kända som lokala talanger.

20. Personlig tränare

Har du en passion för hälsa och träning? Det finns många som i så fall önskar få din hjälp för att nå sina mål. Det kräver däremot att du älskar träning och brinner för detta så att det smittar av sig på din kund. Går det bra för dig så kan du cerifiera dig som personlig tränare för att tjäna mer pengar och kanske till och med ha det som ditt heltidsjobb.